Tilfredshed trods 10 mio. færre MobilePay-betalinger end ventet i 2016

10 millioner betalinger manglede i Danske Banks estimat for antallet af MobilePay-transaktioner i 2016, og dermed bremsede væksten en anelse for den populære betalingsapp - men langt fra nok til at vække bekymring.

Ved udgangen af september sidste anslog Danske Bank, at man inden året var omme ville runde 180 mio. transaktioner gennem MobilePay. Men det tal viste sig at være et for højt estimat, skriver Børsen.

Ved udgangen af året var der således kun blevet swipet en overførsel i alt 170 mio. gange gennem den populære betalingsapp. Dermed skød Danske Bank 10 mio. betalinger over målet. Men det vækker ikke bekymring hos MobilePay-teamet.

Læs også: Avis: Mobilepay vil angribe Nets' dominans med tre tekniske alternativer

»Det skal alene ses som udtryk for, at det er svært at forudsige MobilePays udvikling. Er det høj vækst? Eller er det meget høj vækst? Så der gik egentligt ikke noget galt. Vi skønnede bare lidt forkert,« siger Peter Kjærgaard, der er presseansvarlig for MobilePay, til Børsen.

Og der er da heller ikke grund til at være skuffet. Den samlede omsætning for året overgik nemlig til gengæld efterårets forventninger og landede tre milliarder kroner højere, nemlig på 43 mia. kr., skriver Børsen.

MobilePays opgørelser viser, at den voldsomme vækst i person-til-person overførsler er ved at stilne af. Mens antallet af transaktioner steg med 153 pct. fra 2014 til 2015, steg det ”kun” med 89 pct. fra 2015 til 2016. Derimod går kurven stejlt opad når det kommer til erhvervs- og internettransaktioner.

Læs også: Banker giver Swipp dødsstødet og vælger MobilePay: »Kunderne har talt«

Erhvervstransaktionerne blev næsten firdoblet fra 2015 til 2016. Og netop væksten her bliver afgørende for, hvor stor den samlede vækst bliver i 2017, fortæller Peter Kjærgaard.

»Person-til-person-overførslerne vil på et tidspunkt aftage i vækst, men for erhvervsbetalingerne tror vi på fortsat vækst, så langt øjet rækker, selvom der vil være sæsonudsving og andre ting, der kan påvirke på månedsbasis. Men ved udgangen af 2017 vil vi være vokset markant på erhvervsmarkedet, uden at kunne komme det nærmere nu,« siger Peter Kjærgaard til Børsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere