Tilfælde? iPad koster det samme i alle butikker

22 kommentarer.  Hop til debatten
Apples tavle-computer er nu officielt i de danske butikker, men der er ingen forskel på prisen. Alle butikker sælger de seks modeller af iPad til nøjagtig de samme priser.
30. november 2010 kl. 11:11
errorÆldre end 30 dage

Apples meget omtalte tavle-computer iPad fås fra i dag officielt i de danske butikker, men der er indtil videre ingen grund til at bruge tid på at shoppe rundt efter det bedste tilbud. Alle butikker sælger nemlig de seks modeller til nøjagtig de samme priser.

Det fremgår af et pristjek, som Version2 har lavet tirsdag formiddag ved at besøge butikkernes websteder. Priserne er alle inklusive moms og eksklusive fragt.

Man har allerede kunnet købe iPad gennem eksempelvis flere webbutikker, som har parallelimporteret enhederne, og de butikker ligger lige nu højere end priserne hos de butikker, som i dag har annonceret, at de nu officielt sælger iPad.

Der er altså foreløbig ingen penge at spare ved at gå på tilbudsjagt hos netbutikkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til virksomheder sælger blandt andet Atea også iPad. Atea oplyser, at prisen for den billigste model er 2.990 kroner eksklusive moms, altså svarende til 3.737,50 kroner eller 61,50 kroner billigere end priserne i de øvrige butikker.

Den manglende prisforskel er ikke usædvanlig for Apple-produkter, og det er der en god grund til, oplyser Apple-forhandleren Humac.

»En af fordelene ved at samarbejde med Apple er, at de laver nogle produkter, som alle gerne vil have. Til gengæld tilbyder de forhandlerne en meget lav avance, så der er ikke nogen, der kan dumpe priserne. Men vi er glade alligevel, for produkterne er nemme at komme af med,« siger landechef Morten Bo Andersen fra Humac til Version2.

I enkelte tilfælde vil en forhandler kunne købe et stort parti af en bestemt model hjem og sælge til en lavere pris, men ellers skal man ikke forvente at se store forskelle på priserne hos forhandlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom priserne kan ligne aftalt spil, så er det ikke nødvendigvis ulovligt. Det er således lovligt for Apple at angive en vejledende udsalgspris til forhandlerne, som så kan vælge at følge den eller selv sætte en pris.

»Alene det, at der er ens priser, er ikke nok indikation til, at det er noget, vi vil gå ind i. Det kan betyde, at alle ligger på den laveste pris, eller at alle vælger at følge den vejledende pris. Det er først ulovligt, hvis Apple siger, at forhandlerne skal tage en bestemt pris, eller de aftaler det indbyrdes,« siger kontorchef Camilla Hesselby fra Konkurrencestyrelsen.

22 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
30. november 2010 kl. 11:16

Hvis man ikke bruger Mac i andre sammenhænge, kan man så på praktisk vis benytte en iPad? Eller spurgt på en anden måde; Kræver det en Mac at installere/opgradere en iPad, kræver det iTunes at oplade batteriet, ect? Eller kan man bruge den uden anden mac hardware. Skal lige siges at jeg heller ikke kører windows, men kunne nok whippe en vm op hvis det kræves.

9
30. november 2010 kl. 12:43

Sagtens iTunes findes også til windows (XP og fremefter) og det er det eneste krav der er.

Opladning kræver bare en USB port der kan sparke nok strøm ud til at den lader med rimelig hastighed (Nogle gamle crapozola pc'ere kan ikke men de fleste moderne kan eller har fået opdateringer til USB controleren så det virker).

enjoy Jakob

22
6. december 2010 kl. 10:50

Wow der er godt nok nogle sure rønnebær her på forumet, en post med faktuel infomation der svare et spørgsmål fra en anden post får minus 4....

NB! So ein ding gav iPad 6 dinger og samsung tab 3 i en battle anmeldelse og kritiserede specielt "full web experience" (ie. flash på mobil) som stort set ubrugeligt... nej dette er slet ikke en fodring af androidetrollene.

/Jakob

PS! kom frisk hvis i ikke kan nå minus 100 på den bemærkning så mener i det jo ikke... i dare you.. no i double dare you bring it android fanbois.

7
30. november 2010 kl. 12:21

Såfremt du kan leve uden backup & opdateringer af styresystemet (iOS) så behøver du sådan set ikke koble den til en computer. I så fald har du dog brug for hjælp fra forretningen du køber den af til at få den aktiveret og gerne også opdateret til seneste version af iOS (version 4.2 er et must!). Jeg vil tro at de i Eplehuset og hos Humac kan overtales til at yde den service.

Køb, download og installation af apps kan klares direkte via wifi. Det kræver dog at du opretter en iTunes-konto. Ligeledes kan kontakter, mail og kalender synkroniseres uden brug af iTunes såfremt man anvender et synkroniserbart setup som fx Gmail/Google Apps eller Microsoft Exchange.

Lidt konkurrence ville da i øvrigt være fint - og mon ikke det kommer når web-biksene har omstillet sig til de nye tider. Sådan plejer det jo i hvert fald at være med andre mærkevarer. Dog med relativt små differencer for Apples vedkommende, hvilket vel sådan set underbygger Morten Bo Andersens forklaring. Desværre lader det jo heller ikke til at andre producenter kan lancere tavler der klart slår iPaden på prisen. Eller har jeg overset nogen? Samsungs Galaxy Tab er vel nærmeste konkurrent og sælges til nogenlunde samme pris.

3
30. november 2010 kl. 11:24

Du skal som udgangspunkt bruge iTunes, til at synkronisere og opdatere. Der er dog ikke noget der binder dig til at dette skal foregå fra en Mac. Der medfølger net lader, således at du kan lade uden brug af pc.

4
30. november 2010 kl. 11:33

Hvad er det her for en underlig artikel.

Jeg har svært ved at se at der skulle være noget uldent bag en forholdsvis uniform prisning af en ny (populær) vare i butikkerne. Mit bud er at alle butikkerne har valgt den vejledende udsalgspris som udgangspunkt.

At Atea ligger lavere skyldes formentlig at kr. 2.990,00 ser pænere ud end kr. 3039,20.

Men ok, professionel "trolling" er jo også tilladt - bare se på Ekstrabladet.

11
30. november 2010 kl. 15:19

et andet er at kunne bevise det. Og det er svært da Apple styrer sine udsalgssteder hårdt gennem kunstige høje kostpriser når delene regnes ud individuelt.

Dermed kan en forretning kun begynde en seriøs priskonkurrence hvis de er klar til at tage et tab.

12
30. november 2010 kl. 19:11

Det er op til butikkerne selv at vælge salgsprisen, men med avancer under 10% er der nok ikke nogen der vil sætte prisen lavere. Man kan sige at apple har sat prisen sådan at forbrugerne får den laveste pris fra starten, og ikke skal bruge tid på at shoppe rundt for at finde den billigste maskine. Som forhandler så vi selvfølgelig gerne en højere avance, men når nu apple sætter prisen som de gør, kan man som butik bare vælge at være med, eller ikke sælge produktet. Der kan ikke være tale om ulovlige prisaftaler, da det skal indebære at sælgeren har en uforholdsmæssig stor avance. Det er bestemt ikke tilfældet med apple.

13
30. november 2010 kl. 21:19

Så undre det mig lidt at jeg kan købe MAC produkter gennem mit arbejde med 10-15% rabat, hvilket ville være ensbetydende med at sælger taber penge, eller hur' ?

Mon ikke at avancen hos butikkerne er lidt større end de 10% som bliver omtalt ? måske snarere 20% ?

16
1. december 2010 kl. 07:59

Avancen ligger væsentligt under 10% på iPad gennem de officielle kanaler. Ellers er der en indkøber hos en af landets største elektronikretailere der skal have bagdelen smurt.

Avancer under 10% er desværre ikke uhørt, det er korrekt. Men det giver så også problemerne med dårlig service, gentagne reparationer, og dårlig forbrugeroplevelse. Der er simpelthen ikke råd til at give service.

Apple´s produkter er dog af sådan en kvalitet, at vi ikke har de omtalte problemer med deres produkter.

18
5. december 2010 kl. 13:38

Der er vel ingen grund til at konkurrere på priserne, hvis de alle forventer at få udsolgt lynhurtigt på de første leverancer af iPads.

19
5. december 2010 kl. 19:16

Af tabellen i artiklen fremgår det da, at fx 32 Gb Wifi og alle 3G modellerne er billigere i netbutikken Proshop.dk.

Det er vel ikke anderledes end at det kan være svært at finde en Eva Trio gryde til andet en listepris.

Hvis butikken ikke mener det er nødvendigt at sælge til andet end listepris, så er det vel deres valg. Ellers gå i Telenor, der kan man få en iPad 3G til 2099,- ... plus et abonnement, forstås.

14
30. november 2010 kl. 22:05

10% avance er ikke specielt lavt indenfor forbruger-hardware.

15
1. december 2010 kl. 00:22

Er egentligt ikke chokeret over overskriften. Men der er da en blærerøvs-effekt over Apple's produkter som bliver hypet vildt, og derfor kunne det tænkes at Apple sætter indkøbsprisen meget højt sammen med en vejledende pris med lav avance, som resulterer i en rimelig ens salgspris. Jeg vil vædde på at der også er nogle butikker (uden parrallel import) som sælger dem til højere priser end disse.

(og nej, jeg ejer ikke nogle Apple-produkter - og har ingen trang til det)

5
30. november 2010 kl. 11:46

Jeg tvivler på at Atea ville smide over 1% af iPad omsætningen væk, fordi de syntes at "2.990,00" var pænere end "3.030,20". Hvis prisens udseende overhovedet skulle have noget at sige, var de nok gået efter 3.000,00 kr rent.

6
30. november 2010 kl. 11:53

Daniel, hvis du vidste noget om prisning og den psykologiske effekt af tal - så ville du vide at 2.990,00 sælger mere end 3.000,00. Kig evt. på boligmarkedet.

Med andre ord: de sælger sikkert flere enheder ved en pris på 2.990,00 end med en pris på 3.000,00.

Bemærk evt. hvordan alle de øvrige priser på iPad'en er strikket sammen - de er alle efter formen x.x99,00

8
30. november 2010 kl. 12:42

I så fald ville jeg gætte på at de var gået efter 2.999,95 kr eller 2.999,00 kr...

2
30. november 2010 kl. 11:23

Der følger et USB-ipad kabel med. Altså alm. USB til deres egen stik. Den lader fint på alt USB jeg har prøvet.

Jeg sync'er med en mac, men det skulle angiveligt virke fint med iTunes på windows.