Tilbud: Hackere sælger adgang til lufthavns sikkerhedssystemer for kun 10 amerikanske dollars

Login-informationer til remote desktop-protokoller (RDP), som giver fjernadgang til systemer, er sat til salg på Dark Web markedspladser. Senest har forskere ved McAfee fundet adgangsoplysninger til et lufthavnssystem.

Adgang til sikkerheds-systemerne i en stor, international lufthavn var sat til salg på en Dark Web markedsplads, til kun 10 amerikanske dollars. Det viser ny rapport fra McAfee.

De stjålne adgangsoplysninger var til lufthavnens remote desktop-protokol (RDP), et system der gør det muligt at logge på lufthavnens systemer fra udvalgte computere uden for lufthavnens lokale netværk. Den hackede adgang gav tilgang til automatiske systemer i lufthavnsbygningerne og til lufthavnens sikkerhedssystemer.

Forskerne formoder, at informationerne er skaffet ved et brute force-angreb af login til portalen, som man ellers logger på RDP'en med.

Informationerne var sat til salg på en Dark Web markedsplads, for kun 10 amerikanske dolllars. De var blot en lille del af de mange RDP informationer, som sælges på Dark Web markedspladser.

»Vi stødte også på adskillige systemer brugt af regeringer, som bliver solgt verden over,« skriver forskerne i rapporten, herunder adgang til holspitaler, plejehjem og leverandører af medicinsk udstyr.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Lasse Mølgaard

det er vel ikke lovligt ?

Tror det falder i gråzonen der hedder "almenets interesse".

Nogle journalister er ikke blevet straffet, fordi selvom de gjorde noget ulovligt, så havde historien almenets interesse.

... og andre journalister er blevet straffet fordi almenets interesse var ikke god nok årsag til at bryde loven.

I sidste ende vil det nok være bedre for journalisten at spørge offeret om lov først, inden de prøver at skaffe sig adgang via de lyssky sider...

Log ind eller Opret konto for at kommentere