TikTok sagsøgt for ulovlig børnedataindsamling

TikTok mener ikke, at dataindsamlingen mod børn er problematisk. Illustration: bigtunaonline / bigstock
TikTok indsamler en overdreven mængde persondata fra børn i Storbritannien og EU, mener en tidligere engelsk børnekommissær. Derfor har hun lagt sag an mod tech-giganten, der ikke mener, at dataindsamlingen er problematisk.

Den tidligere børnekommissær i England, Anne Longfield, har lagt sag an mod det sociale medie TikTok for ulovligt at indsamle millioner af børns data i Storbritannien og EU.

Det skriver BBC.

Anne Longfield repræsenterer alle børn, der har brugt appen siden d. 25. maj 2018, og de kan se frem til flere tusinder pund i kompensation, hvis TikTok taber sagen. Børn, der ikke har lyst til at være en del af søgsmålet, kan melde sig ud.

Læs også: TikTok betaler 92 millioner dollars for at undgå privacy-retssag

Ifølge den tidligere børnekommissær, indsamler alle sociale medieplatforme data, men hun fokuserer på TikTok i denne sag, da tech-giganten bag tjenesten, ByteDance, henter en overdreven mængde oplysninger:

»TikTok er en utrolig populær social medieplatform, som har hjulpet børn med at holde kontakten med venner i løbet af et meget svært år. Men bag alle de sjove sange, danseudfordringer og ‘lip-sync’-trends, ligger der noget meget uhyggeligt,« siger hun til BBC.

Hun uddyber, at det sociale medie blot er en facade for en dataindsamlingsvirksomhed, som snyder både børn og forældre. Sidste år havde ByteDance en omsætning på flere milliarder dollars, hvoraf det meste kommer fra annonceindtægter.

Ifølge Tom Southwell, partner hos advokatfirmaet Scott and Scott, der repræsenterer sagen, er TikToks dataindsamling et alvorligt brud på databeskyttelsesreglerne i EU og Storbritannien.

TikTok mener ikke, at dataindsamlingen er problematisk og vil kæmpe imod sagen.

Læs også: Datatilsynet overdrager TikTok-sag til Irland

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere