TikTok sagsøgt for ulovlig børnedataindsamling

21. april 2021 kl. 10:00
TikTok sagsøgt for ulovlig børnedataindsamling
Illustration: bigtunaonline / bigstock.
TikTok indsamler en overdreven mængde persondata fra børn i Storbritannien og EU, mener en tidligere engelsk børnekommissær. Derfor har hun lagt sag an mod tech-giganten, der ikke mener, at dataindsamlingen er problematisk.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den tidligere børnekommissær i England, Anne Longfield, har lagt sag an mod det sociale medie TikTok for ulovligt at indsamle millioner af børns data i Storbritannien og EU.

Det skriver BBC.

Anne Longfield repræsenterer alle børn, der har brugt appen siden d. 25. maj 2018, og de kan se frem til flere tusinder pund i kompensation, hvis TikTok taber sagen. Børn, der ikke har lyst til at være en del af søgsmålet, kan melde sig ud.

Ifølge den tidligere børnekommissær, indsamler alle sociale medieplatforme data, men hun fokuserer på TikTok i denne sag, da tech-giganten bag tjenesten, ByteDance, henter en overdreven mængde oplysninger:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»TikTok er en utrolig populær social medieplatform, som har hjulpet børn med at holde kontakten med venner i løbet af et meget svært år. Men bag alle de sjove sange, danseudfordringer og ‘lip-sync’-trends, ligger der noget meget uhyggeligt,« siger hun til BBC.

Hun uddyber, at det sociale medie blot er en facade for en dataindsamlingsvirksomhed, som snyder både børn og forældre. Sidste år havde ByteDance en omsætning på flere milliarder dollars, hvoraf det meste kommer fra annonceindtægter.

Ifølge Tom Southwell, partner hos advokatfirmaet Scott and Scott, der repræsenterer sagen, er TikToks dataindsamling et alvorligt brud på databeskyttelsesreglerne i EU og Storbritannien.

TikTok mener ikke, at dataindsamlingen er problematisk og vil kæmpe imod sagen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger