Tiktok dømt for ulovlig indsamling af børnedata i Sydkorea

Illustration: bigtunaonline / bigstock
Tiktok er blevet idømt en bøde for at indsamle data og opbevaret den i flere forskellige cloud-tjenester. Herunder data fra børn under 14, hvor Tiktok skulle have bedt værge om tilladelse.

Videodelingsplatformen Tiktok, er blevet tildelt en bøde af Sydkoreanske myndigheder. Det skriver Zdnet.

Den Sydkoreanske Kommunikationskommission (KCC) har tilddelt det sociale medie en bøde på 186 millioner won, hvilket svarer til lidt over en million danske kroner, fordi firmaet ikke har formået at beskytte brugernes private data.

Læs også: Hollandsk vagthund vil undersøge TikToks brug af børns data

Der er særligt lagt vægt på, at der er blevet indsamlet data fra børn under 14 år, uden at børnenes værger havde givet samtykke.

Efterforskningen af sagen begyndte tilbage i oktober sidste år. Bøden følger en fast takst, som er fastsat i landets privacy-lovgivning, på tre procent af virksomhedens omsætning i Sydkorea.

Læs også: Datatilsynet vil undersøge om TikTok overholder GDPR

Virksomheden er blevet dømt for at have dataene i cloud-opbevaring og ikke informere brugerne om det. I mindst 6007 tilfælde blev data opbevaret uden brugernes kendskab. Tiktok bruger fire cloud-tjenester: Alibaba Cloud, Fastly, Edgecast og Firebase.

Herhjemme er Datatilsynet i gang med at undersøge, om Tiktok overholder GDPR-lovgivningen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ben Arnold

Hvis du ikke har kørekort, så bør du ikke køre bil.

Ligeledes: Hvis du ikke har mulighed for at starte din tjeneste op på den rigtige måde, ved at sikre databeskyttelse INDEN launch, så bør du ikke launche din platform.

Jeg går rundt og overvejer, om der ikke bør være en kontrol af offentlig-tilgængelige gratis tjenester inden de udgiver deres platforme, apps, el.lign., for at se, hvor meget brugerne egentlig kommer til at betale med deres data, samt hvor gode disse data efterfølgende er beskyttet. Ligesom en køreprøve.

I det mindste burde der være en kontrolmekanisme sat i livet for at kontrollere om der er tilstrækkelig databeskyttelse i platforme, som har over X mange brugere, da det så må antages at spredningen af platformen/tjenesten går hurtigere end man kan hoste databeskyttelse op.

  • 1
  • 0
#2 Michael Cederberg

Jeg går rundt og overvejer, om der ikke bør være en kontrol af offentlig-tilgængelige gratis tjenester ...

  1. Har du tænkt dig at lukke adgang til udenlandske internet sites?
  2. Hvordan vil du få udenlandske sites til at overholde dansk lovgivning?
  3. Hvordan forestille du dig at man kan kontrollere gratis tjenester? Skal myndighederne kigge på alle servere, i alt kode, tjekke alle procedurer, etc.? Hvor ofte?
  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere