Tiktok dømt for ulovlig indsamling af børnedata i Sydkorea

21. juli 2020 kl. 12:572
Tiktok dømt for ulovlig indsamling af børnedata i Sydkorea
Illustration: bigtunaonline / bigstock.
Tiktok er blevet idømt en bøde for at indsamle data og opbevaret den i flere forskellige cloud-tjenester. Herunder data fra børn under 14, hvor Tiktok skulle have bedt værge om tilladelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Videodelingsplatformen Tiktok, er blevet tildelt en bøde af Sydkoreanske myndigheder. Det skriver Zdnet.

Den Sydkoreanske Kommunikationskommission (KCC) har tilddelt det sociale medie en bøde på 186 millioner won, hvilket svarer til lidt over en million danske kroner, fordi firmaet ikke har formået at beskytte brugernes private data.

Der er særligt lagt vægt på, at der er blevet indsamlet data fra børn under 14 år, uden at børnenes værger havde givet samtykke.

Efterforskningen af sagen begyndte tilbage i oktober sidste år. Bøden følger en fast takst, som er fastsat i landets privacy-lovgivning, på tre procent af virksomhedens omsætning i Sydkorea.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden er blevet dømt for at have dataene i cloud-opbevaring og ikke informere brugerne om det. I mindst 6007 tilfælde blev data opbevaret uden brugernes kendskab. Tiktok bruger fire cloud-tjenester: Alibaba Cloud, Fastly, Edgecast og Firebase.

Herhjemme er Datatilsynet i gang med at undersøge, om Tiktok overholder GDPR-lovgivningen.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. juli 2020 kl. 14:08

Hvis du ikke har kørekort, så bør du ikke køre bil.

Ligeledes: Hvis du ikke har mulighed for at starte din tjeneste op på den rigtige måde, ved at sikre databeskyttelse INDEN launch, så bør du ikke launche din platform.

Jeg går rundt og overvejer, om der ikke bør være en kontrol af offentlig-tilgængelige gratis tjenester inden de udgiver deres platforme, apps, el.lign., for at se, hvor meget brugerne egentlig kommer til at betale med deres data, samt hvor gode disse data efterfølgende er beskyttet. Ligesom en køreprøve.

I det mindste burde der være en kontrolmekanisme sat i livet for at kontrollere om der er tilstrækkelig databeskyttelse i platforme, som har over X mange brugere, da det så må antages at spredningen af platformen/tjenesten går hurtigere end man kan hoste databeskyttelse op.