TikTok censurerer indhold fra handikappede, overvægtige og seksuelle minoriteter

Illustration: bigtunaonline / bigstock
Forklaringen fra det kinesiske sociale medie går på, at man vil 'reducere mængden af mobning' af disse mennesker ved at begrænse, hvor mange der kan se deres videoer.

Det kinesiske sociale medie TikTok indrømmer at have censureret indhold fra brugere, som TikTok selv identificerede som tykke, handikappede eller medlem af seksuel minoritet.

Det skriver Netzpolitik.org og Theguardian.com.

TikTok har i deres censur ikke decideret fjernet video-indhold fra den identificerede type brugere, men man har derimod begrænset rækkevidden for, hvor mange mennesker disse videoer kan nå ud til.

Læs også: Kinesisk app blokerede amerikansk teenager, efter kritisk video om Kina gik viralt

Loft over visninger

Ifølge TikToks guidelines til deres ansatte, som Netzpolitik.org har fået fat i, har hver ansat gennemsnitligt et halvt minut til at vurdere, om personen, der optræder i en video, har autisme, har Downs syndrom eller et vansiret ansigt.

Hvis den ansatte identificerer en bruger med et af disse træk, kan de indsætte begrænsninger for, hvilke kanaler videoen kan udkomme på.

Ligeledes er overvægtige mennesker og mennesker med en ikke-heteroseksuel orientering endt på en liste over 'speciale brugere', der sætter et automatisk loft over, hvor mange der ender med kunne se disse brugeres indhold.

TikTok beskriver selv metoderne som et forsøg på at 'undgå og begrænse mobning' på det sociale medie, både i forhold til at identificere denne type brugere og i forhold til at censurere og begrænse omfanget for, hvor mange mennesker der kan se deres indhold.

Læs også: TikTok anklages for at indsamle brugeres data og sende det til Kina

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Tommy Calstrup

Sarkasme og ironi kan forekomme, i den følgende tekst!!

De der kinesere bekymrer sig virkeligt om deres medmennesker, når de sådan beskytter dem mod sig selv.

Og medarbejderne hos TikTok må dælme være dygtige, når de på under 30 sekunder kan afgøre, om en Mongol, fra Mongoliet, har Downs syndrom, bare ud fra et billede.

  • 3
  • 1
#4 Allan S. Hansen

Ting gjort for andre i den bedste mening ...

... har mange gange vist sig at gøre mere skade end gavn...

Ja - og mange skjulte motiver er blevet forsøgt skjult bag den 'bedste mening' undskyldning.

Der er naturligvis ingen chance for det her tiltag er for at forsøge at undgå "mobning" eller tilsvarende, ligegyldig hvilken offentlig undskyldning der bruges fra dem.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere