TikTok betaler 92 millioner dollars for at undgå privacy-retssag

Ifølge en talsperson for TikTok, ønsker man ikke at bruge tid på en retssag, og derfor betaler man 92 millioner dollars. Illustration: bigtunaonline / bigstock
TikTok betaler 92 millioner amerikanske dollars i et forlig over anklager om krænkelse af privatlivets fred. Virksomheden er ikke enige i anklagerne, men vil ikke bruge tid på en retssag.

Det populære sociale medie og videoplatform TikTok har bilagt et gruppesøgsmål ved at betale 92 millioner amerikanske dollars til dem, der har anlagt sagen.

Det skriver The Verge.

Forliget omfatter 21 gruppesøgsmål, der alle anklager TikTok for at krænke privatlivets fred. Det drejer sig blandt andet om, at platformen analyser brugeres ansigter for at klarlægge deres etnicitet, køn og alder. Derudover anklager man virksomheden for at overtræde 'Computer Fraud and Abuse Act' med sine overførsler af persondata.

Læs også: Datatilsynet overdrager TikTok-sag til Irland

TikTok afviser anklagerne, men vil ikke bruge tid på en retssag:

»Vi er ikke enige i anklagerne, men vi foretrækker at fokusere vores kræfter på at bygge en sikker og lykkelig oplevelse for TikTok-fællesskabet, fremfor at gennemgå en lang retssag,« skriver en talsperson for TikTok til The Verge.

Forliget betyder, at TikTok har sagt ja til at stoppe specifikke handlinger, herunder indsamlingen af GPS-data og overførslen af brugernes data ud af USA, hvis ikke det fremgår af virksomhedens privatlivspolitik.

TikTok ønsker ikke at svare The Verge på, om man i dag har en lignende databehandling, som ikke er oplyst i privatlivspolitikken.

Læs også: Microsoft og Walmart vil købe TikTok i USA

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenneth Schack Banner

Nu hvor vi har så travlt med hvordan vi mennesker bliver analyseret, hvem holder så øje med vores routere og indsamler data om dem? Samt resten af vores it udstyr som har en unik mac adresse? Derudover, så gad jeg godt vide hvem det er der har lavet sådan et søgsmål.. 92 mio dollar er en del også selvom det er fordel på 21 gruppesøgsmål..

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere