TikTok anklages for at indsamle brugeres data og sende det til Kina

Illustration: bigtunaonline / bigstock
Videodelingsapp'en TikTok anklages for at indsamle brugernes data, blandt andet fra videoer, som de hverken har uploadet eller gemt.

App'en TikTok har ulovligt og i det skjulte indsamlet store mængder af brugernes data og sendt det til Kina, lyder det i anklageskriftet fra et massesøgsmål ved retten i Californien i sidste uge.

Søgsmålet beskylder TikTok og deres kinesiske ejer, ByteDance, for at indsamle forskelligt brugerindhold og have tvetydige privatlivspolitikker.

Det skriver CNET.com.

Søgsmålet hævder, at virksomheden tjener penge ved at sælge brugernes data til målrettede annoncer, men vækker også bekymring for andre muligheder for brugen af data fx til overvågning.

Sker før videoen bliver postet

App'en TikTok er særligt populær blandt børn, der optager korte videoklip, hvor de fx mimer til musik og deler videoerne ligesom på andre sociale medier.

På verdensplan er den blevet downloadet mere end 1,5 mia. gange.

Fordi brugernes ansigt ofte optræder i videoerne, så kan virksomheden bag indsamle biometriske data om dem, og det sker endda før brugerne har gemt eller postet en video, lyder det i anklageskriftet.

Den amerikanske regering har tidligere meldt ud, at de undersøger TikTok for at udgøre en potentiel sikkerhedsrisiko.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Tommy Calstrup

En kinesisk app, lavet til det kinesiske marked, gør hvad alle kinesiske apps gør, og sender alt indhold fra telefon, og nærmeste omgivelser, hjem til moderlandet. Det er da ikke nyt, det har de gjort lige så længe, det har været muligt.

At appen så er tilgængelig i både Appstore og Play, det er noget uorden, som burde stoppes, så snart man befinder sig udenfor Riget i Midten!

  • 2
  • 1
#3 Rune Hansen

Mine unger på 9 og 10 benytter generelt ikke sociale medier som facebook mm. (det gør deres klassekammerater heller ikke). Dog får de tilladelse til at se youtube og benytter apps målrettet deres alders gruppe, som TikTok. I en naiv tro på, at småbørn skånes for den værste form for borgerprofilering, visse tyranier kunne tænkes at have på sinde.

Ja, man må håbe at Apple "letter r...." og får taget hånd om problemet (eller får et regeringspåbud (USA) om at ekskludere alle apps, ejet direkte/indirekte af Kinesiske virksomheder/regering). Den danske regering ville til enhver tid ofre vores afkom til et dystopisk rædselsregime hvis det kunne øge deres chance for Kinesisk anerkendelse eller endnu en valgperiode, så dem skal vi nok næppe sætte vores lid til (i nogen henseende).

  • 4
  • 0
#4 Tommy Calstrup

Den danske regering ville til enhver tid ofre vores afkom til et dystopisk rædselsregime hvis det kunne øge deres chance for Kinesisk anerkendelse eller endnu en valgperiode, så dem skal vi nok næppe sætte vores lid til (i nogen henseende).

Tror både Apple og Google er klar til at yde samme ofrer, for et mersalg i både Kina og Rusland, så dem skal vi heller ikke forvente hjælp fra, det er jo trods alt rigtige penge, vi taler om her.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere