Tidligere Uber-udvikler: Ekskærester og kendte overvåges via Uber-platform

Systemet, der skal sikre Uber-platformen mod misbrug, bygger primært på en gentlemanaftale, siger sikkerhedskonsulenter.

Tusinder af ansatte i taxi-virksomheden Uber har mere eller mindre fri adgang til at bruge platformens data til at udspionere kendte, politikere, kærester og ekskoner.

Det fortæller den tidligere Uber-udvikler Ward Spangenberg i en retssag om en angiveligt uretmæssig fyring fra Uber, skriver Reveal.

Læs også: Anklage: Tys-tys-kilde delte private kreditkortoplysninger i mindst 662 tilfælde

Selskabet lovede for to år siden at bolstre sikkerheden omkring brugernes data, da det kom frem, at Uber-chefer havde brugt et live-view over kørsler uden brugernes tilladelse.

Ifølge forklaringer i retten fra Spangenberg er sikkerheden ikke blevet forbedret. Flere sikkerhedskonsulenter, der har arbejdet for Uber, bakker op om vidneudsagnet:

»Da jeg var ved selskabet, kunne du stalke en eks eller slå hvem som helst op med de mest løse argumenter,« fortæller Michael Sierchio, der har arbejdet som Security Engineer for Uber indtil i sommer.

Læs også: Verizon medarbejder risikerer op til fem års fængsel for videresalg af personlige oplysninger

Andre kilder beskriver Ubers sikkerhedspolitik som værende baseret på et 'æressystem', hvor ansatte lover ikke at misbruge deres adgang. Men de ansatte forhindres ikke aktivt i at lure på kendte eller personlige bekendte, siger en række kilder til Reveal.

Ifølge Spangenbergs vidneudsagn omfatter data, som Uber indsamler, alle ture, som brugeren har anmodet om, hvad deres position var på det tidspunkt, prisen, de betalte, samt navn, mail og brugernavn.

Spangenberg er i gang med at sagsøge Uber for uretmæssig fyring - dels for at diskriminere mod hans alder og dels for at fyre ham som svar på hans kritik af sikkerheden.

I de 11 måneder, han var ansat, protesterede han gentagne gange mod datapolitikken, fordi den brød med den gældende lovgivning, forklarer han.

Læs også: Stjålne Uber-konti er populære på det mørke net

Både Spangenberg og Sierchio fik svaret, at Uber 'ikke var et sikkerhedsfirma'.

Uber nægter i en meddelelse, at anklagen holder vand, og forklarer, at selskabet har strikse regler omkring beskyttelse af data. Selskabet oplyser også, at 'under 10' medarbejdere er blevet fyret pga. upassende brug af data.

I 2014 kunne BuzzFeed rapportere, at en Uber-ansat havde sporet mediets journalist uden hendes tilladelse. Senere samme år afslørede et datalæk personlig information på 100.000 chauffører.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere