Tidligere TDC-chef: Bredbåndsplan er umulig i praksis

11. december 2012 kl. 10:47190
TDC’s strategi om at kombinere kobber- og fiberforbindelser lyder godt i teorien, men dur ikke i praksis. Der er brug for fiber hele vejen, siger TDC’s tidligere telechef.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danske husstande bliver ikke rendt på dørene med tilbud om fiber-internet fra TDC, for telegiganten har valgt at satse på de eksisterende kobberforbindelser, som så i kombination med fiber kan give downloadhastigheder på 100 megabit pr. sekund.

Sådan lød TDC’s forklaring på, hvorfor Danmarks største teleselskab tilsyneladende er ligeglade med fiber. Men planen om at grave fiber ud tæt på danskerne og så bruge kobber det sidste stykke har et problem. Den holder ikke i praksis.

Det siger Mogens Ritsholm, som i årene 1994-2009 var telechef hos TDC og dermed har et indgående kendskab til TDC’s infrastruktur.

»TDC har malet sig op i et hjørne. De har gjort sig til modstander af fiberforbindelser og satser på at føre fiber tæt på danskerne og bruge kobber det sidste stykke, men det kan de fleste steder ikke lade sig gøre, uden at det bliver meget dyrt. TDC kan gøre det med en vis kundemængde, men så stopper det meget hurtigt,« siger Mogens Ritsholm til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forklaringen er, at kobbernettet ikke er en velordnet struktur, der samler sig i strategisk velplacerede knudepunkter, hvor TDC så kan sætte et fordelingsskab op og føre fiber til. Faktisk er kobbernettet ganske kaotisk og svært at få overblik over med mange omveje på vej hen mod centralen.

»Det er nemt at blive snydt af TDC’s strategi, for den lyder plausibel. Men den forudsætter, at ledningsnettet er struktureret, og det er det ikke. Det er rullet ud gennem mange år, fra før Anden Verdenskrig, uden en stram disciplin eller en akademisk tilgang,« forklarer han.

Eneste krav dengang, hvor kobberkablerne bare skulle bruges til gammeldags telefoni, var en maksimal længde mellem kunde og central på cirka seks kilometer. Derfor lagde TDC’s teknikere gerne kobberkablerne ned på kryds og tværs, når der kom nye husstande til.

»Det skulle være billigst muligt, ikke kortest muligt. Så i København kan du for eksempel bo 1 kilometer fra en central, men have 3-4 kilometers ledning dertil. Og selv i etageejendomme kan man opleve, at kablerne fra forskellige opgange går hver sin vej videre, i stedet for at blive samlet i én fælles rod,« siger Mogens Ritsholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kravet for at få kobberhastigheder, der kan konkurrere med fiber, er, at der ikke må være mange meter ud til et fordelingsskab med fiber lagt ind. En kobberforbindelse på 100 meter kan trække 100 megabit pr. sekund, men bliver kablet længere, går hastigheden hurtigt ned ad bakke.

Det vil derfor kræve et enormt antal nye fordelingsskabe og mange omlægninger af kobberkabler også, hvis størstedelen af danskerne skal have hurtigt internet med TDC’s fiberfeed-strategi, vurderer Mogens Ritsholm.

I stedet bør TDC skynde sig ind i fiberkampen og droppe modstanden mod fiber hele vejen til kunden, mener han.

»TDC skal til at grave fiber ned til kunderne. Det koster rigtig nok penge, men det er billigere, hvis man gør det til alle i et område på én gang efter en nøje plan,« siger den tidligere TDC-chef.

Nu er TDC kommet bagud, mens energiselskaberne kører videre med fiber, og derfor har TDC svært ved at skifte strategi nu, for det kan give konkurrenterne ny medvind. Den bedste løsning ville være et samarbejde, mener Mogens Ritsholm.

»Elselskaberne har ikke de nødvendige kompetencer til at drive alle de forskellige teleydelser, for der er mange specialiteter hos erhvervskunder. Så det ville være en fordel for alle med et samarbejde,« siger han.

I stedet er TDC afventende med det fibernetværk i Nordsjælland, som firmaet købte af Dong Energy, og prøver ikke at udbygge det til et fuldt netværk i området.

»Det var ikke samarbejde, men et opkøb med henblik på at lade det ligge. Selvom Dong graver nye elkabler ned, bliver der ikke lagt fiber med ned, ikke engang tomrør,« siger Mogens Ritsholm.

190 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
185
15. december 2012 kl. 13:08

@Strand: Ved du hvordan investeringerne er foretaget? Det jeg tænker er at de tele-investeringer, der bliver foretaget i Danmark, primært er i ny mobilteknologi i urbane områder. Når Telia, TDC og Telenor (eller har Telia og Telenor valgt at sammenlægge deres net) skal udbrede deres eget 4G/LTE net i Danmark, koster det jo kassen. Du må kunne fortælle om jeg tager fejl, formoder jeg?

@Jesper: At bede den ene part i en konflikt at undskylde uforbeholdent, kræver at denne part har al skyld. Det er ikke det billede, jeg ser, når jeg læser hele tråden. Hr. Strand har været meget lidt konstruktiv og gået mere efter mand end bold men det har en masse andre debattører også - mig selv inklusive.

186
15. december 2012 kl. 13:35

Ved du hvordan investeringerne er foretaget? Det jeg tænker er at de tele-investeringer, der bliver foretaget i Danmark, primært er i ny mobilteknologi i urbane områder. Når Telia, TDC og Telenor (eller har Telia og Telenor valgt at sammenlægge deres net) skal udbrede deres eget 4G/LTE net i Danmark, koster det jo kassen. Du må kunne fortælle om jeg tager fejl, formoder jeg?

Nej det passer bestemt ikke, rent faktisk så investere mobiloperatørerne ca. 2,2 milliardder kroner om året i mobilinfrastruktur og prisen på det udstyr er faldet rigtig meget så du får idag markant mere for for pengene idag end man gjorde for bare få år siden.

For at illustere hvor meget priserne på infrastruktur er faldet så er det sådan at hvis man ser på hvad det koster en GSM/UMTS operatør at udbygge sit netværk hvert år og så ser på hvad de koster at udskifte hele radiodelen til ny teknologi der understøtter GSM/UMTS/LTE så kan man for det samme beløb soom det koster at udbygge gamle netværk få et helt nyt netværk.

Hvis du skulle sammentligne det med en bil så svare det til at man for det beløb det koster at vedligeholde den gamle bil kan få en ny bil der køre mere på litteren og som har mere komfort etc. Det er ret vildt at se på den udvikling der er på udstyr til mobilinfrastruktur.

Tallene kan man finde flere steder, man kan se 3, Telia og Telenors regnskaber, så kan man se på de tal der kom frem i forbindels med Ole Sohns initiativ omkring mobildækning i februaer.

177
14. december 2012 kl. 17:38

John henviser flere gange til Erhvervsstyrelsens bredbåndskortlægning. Det er sjovt så autoritetstro han er, når han ellers er så egenrådig over for andre debattører. Det er vist et kendt symptom.

Men lad os så se på statistikken . Lad mig advare. Dette bliver en gyser om dårlig forvaltning. Jeg håber, at I forstår det, og at journalister måske vil fange pointen.

Her er seneste kortlægning:https://www.erhvervsstyrelsen.dk/file/225279/bredbaandskortlaegning-2011.pdf

Som I ser, er det en hovedkonklusion, at 99,9 % har adgang til mindst 2 Mbit/s.

Men som I ser inde i rapporten dækker det over 14.000 husstande og virksomheder, der ikke kan få de 2 Mbit/s. Hovsa. Der er da vist en regnefejl. For vi har jo ikke 14 millioner husstande.

Den simple regnefejl bringer os ned på 99,5 %.

Erhvervsstyrelsen har ikke turdet rette det. For sæt nu det fik politikerne til at vågne op.

Men de 99,5 er heller ikke rigtige.

Som I ser i rapporten har TDC oplyst, at 98 % kan få 2 Mbit/s eller mere via XDSL.

Hvordan kommer man så fra de 98 til de 99,5.

Jo. Erhvervstyrelsen forudsætter, at de forskellige teknologier giver dækninger, der er indbyrdes uafhængige. Se i noterne.

Hvis et postnummer eller en kommune har 90% dækning for XDSL, 60% for kabel-tv og 80 % for radio bliver den samlede dækning følgende: Af de 10%, der ikke kan få XDSL, vil 60% kunne få kabel-tv. Så er vi oppe på 96%. Af de resterende 4 %, vil 3,2 % kunne få radio. Ergo er den samlede dækning 99,2 %.

Det er selvfølgelig groft misvisende. For der er næppe mange af de 10%, der kan opnå dækning med andre teknologier. Og da slet ikke kabel-tv.

Så det rigtige svar er nok marginalt over 90 %.

Derfor er er den samlede dækning for Danmark med 2 Mbit heller ikke 99,5, men snarere marginalt over de 98 %.

Læg mærke til, at restgruppen nu er 20 gange større end angivet af erhvervstyrelsen. Fra 0,1 til 2 %.

Men det er heller ikke rigtigt.

For TDCs tal fortæller hvor mange, der har mulighed for 2 Mbit/s via deres net. Men det fortæller ikke, hvor mange der kan få det samtidigt.

Ofte er der mangel på gode ledninger fra en ydre lokalitet. Så alle kan ikke få ADSL samtidigt. Hertil kommer, at samtidige brugere i samme kabelstykke degenererer hinandens signaler via krydstale.

Så med stor udbredelse er det rigtige tal lavere end 98 %. Jeg tror, at det kan være så lavt som 96 %. Altså dobbelt så mange i restgruppen.

Nu er restgruppen blevet 40 gange større. Fra 0,1 % til 4 %.

Den næste rapport imødeses med spænding. Formentlig tør de ikke ændre metoden. For så vågner politikerne måske op, som jeg sagde tidligere. Og det bliver meget svært at forklare på en tillidsbevarende måde.

Så gamet fortsætter nok. Og hvem skulle opdage det. Du kan jo ikke se, om du hører til en restgruppe på 0,1 eller 4 %. Så det går nok.

Men der bliver flere og flere, som ikke kan få en tilfredstillende forbindelse i takt med at kravene stiger. Spændet mellem de bedst betjente kunder og de dårligst betjente bliver større og større.

Sidder branchen bare passivt og venter på et politisk indgreb?

Det er ikke nemt. Men de kunne jo starte med en mere retvisende statistik.

178
14. december 2012 kl. 20:06

John henviser flere gange til Erhvervsstyrelsens bredbåndskortlægning. Det er sjovt så autoritetstro han er, når han ellers er så egenrådig over for andre debattører. Det er vist et kendt symptom.

Kære Mogens

Jeg tror nok at jeg gennem mange år har været en af de hårdeste kkritikkere af Styrelsens rapporter - jeg har fået ændret telestatestikken og fået løftet kvaliteten af den ved at gå i dialog med styrelen - du burde gøre det samme.

Når det er sagt så kunne det være sjovt at skrive tallene ned med 10% bare for at gøre dig glad og så se på hvad branchen kunne levere i det år hvor du gik på pension og hvad de så kan levere nu.

Hvis man gør det så kan man få en ide om de over 30 milliarder industrien har invisteret iden du gik på pension har haft en værdi for slutkunderne.

Hilsen

John Strand

179
14. december 2012 kl. 20:28

Det er meget enkelt at svare på.

Dækningen med xdsl er stort set ikke forbedret de sidste 4 år. For det er stadig de samme ledninger og med long reach varianten af ADSL havde man allerede for 4 år siden nået den teoretiske grænse.

Fremskudte trin og VDSL har forbedret hastighederne for nogle af dem, der i forvejen var dækket. Men det har kun øget den samlede dækning marginalt. Så restgruppen, der ikke kan få 2 Mbit/s, er stort set uændret.

Det virker som om alle andre har forstået det.

Det er ikke ond vilje. Det er ikke mangel på investeringer. Det er de faktiske forhold i "jernindustrien", når det gælder brug af XDSL teknologien på kobberlinier.

181
15. december 2012 kl. 08:04

Mogens jeg har et spørgsmål til dig. For jeg mener der er endnu en fejl i rapporten fra erhversstyrelsen. Den er svær at dokumentere, men er den sand er fejlen nok ENDNU større.

Det omhandler de hastigheder selskaberne rapportere at kunderne kan få. Er de 100% korrekte? Grunden til at jeg spørger er fordi jeg i teorien burde kunne få omkring de 15-20 mbit på min adsl linje. Det er hvad tdc's teknikere havde beregnet da jeg ringede og spurgte. I praksis går linjen dog ned når de justere den over 10mbit. Derfor har jeg nu en linje der trækker 8 mbit for at være sikker på en stabil forbindelse. Jeg har flere familie medlemmer og venner som oplever det samme. At deres forbindelse bliver nedgraderet p.g.a. af dårligere og dårligere kobber.

Så mit spørgsmål er: Kan man regne med hvad der rapporteres fra selskaberne til erhversstyrelsen?

182
15. december 2012 kl. 09:57

Så mit spørgsmål er: Kan man regne med hvad der rapporteres fra selskaberne til erhversstyrelsen?

Hej Bjarke

Jeg tror ikke, at der er systematiske eller bevidste fejl i det indrapporterede.

Men det er jo teoretiske og ikke faktiske dækninger.

Så dækning af f.eks. 10 Mbit/s er ud fra automatiske dæmpningsmålinger på linierne og provisioneringsregler for denne hastighed - og ikke hvad folk rent faktisk får.

Derfor vil det indrapporterede i sagens natur være optimistisk.

I denne forskel indgår de tidligere nævnte forhold, hvor alle ikke kan få de gode ledninger, og hvor mange tilslutninger på samme kabel giver reduktioner pga. krydstale. Den teoretiske dækning er nærmest baseret på solo anvendelse af de bedst forekommende linier på stedet.

Man har jo også praktiseret odninger, hvor man kun garanterede ca. den halve hastighed i forhold til den provisionerede. Så på en måde kan man sige, at dækningen for 10 Mbit/s reelt er dækningen for 5 Mbit/s, når det gælder ADSL.

Det bliver spændende at se, hvordan aftalen med forbrugerombudsmanden vil påvirke indrapporteringen af dækning. For der skal vel være en eller anden sammenhæng.

Når jeg tidligere fokuserede på dem, der ikke kan få 2 Mbit/s, var det fordi de i dagens Danmark har et problem. For 2 Mbit/s uden brugsrestriktioner må være et absolut minimum. Og så var der jo en banal 5-faktor fejl.

Men du har ret. Årsagerne til forskellen på beregnede og faktiske dækninger gør sig også gældende ved andre hastigheder. Jeg kan ikke vurdere effekten for VDSL, der jo ikke var så udbredt for 4 år siden. Men det er nok mindst det samme, og formentlig er uplink meget følsom.

188
16. december 2012 kl. 12:50

Men du har ret. Årsagerne til forskellen på beregnede og faktiske dækninger gør sig også gældende ved andre hastigheder. Jeg kan ikke vurdere effekten for VDSL, der jo ikke var så udbredt for 4 år siden. Men det er nok mindst det samme, og formentlig er uplink meget følsom.

Min erfaring er at VDSL og G.SHDSL ikke kan leveres, hvis hastigheden på ADSL linien ikke er særligt høj. En TDC tekniker fortalte mig, at de desværre oplevede det meget ofte, at de ikke kunne levere en VDSL eller G.SHDSL forbindelse til kunden, særligt var det uploaden der skabte problemer...

180
14. december 2012 kl. 22:41

Det er ikke ond vilje. Det er ikke mangel på investeringer. Det er de faktiske forhold i "jernindustrien", når det gælder brug af XDSL teknologien på kobberlinier

Hej Mogens

Det du siger er at en stor del af de investeringer TDC har lavet i deres fastnet de sidste 4 år ikke har haft en effekt.

Hvis der er noget du kan dokumentere så vil jeg gerne intruducere dig til tre investorer i TDC som til sammen ejer omkring 15% af selskabet - jeg er ved at TDC´s ledelse lytter til dem (de er blande de største investorer på tværs af alle sektorer i hele verden) og jeg er sikker ppå at de gerne vil høre på dig og din argumentation.

Hvis du sender mig en mail så skal jeg nok sætte et møde op med dem alternativt et conference kald.

Jeg mener at hvis du har ret så har TDC løjet for deres aktionærer og så har de investeret en masse milliarder kroner uden effekt - det er ikke smart.

Lad os skabe nogt transparens.

Hilsen

John Strand

183
15. december 2012 kl. 11:37

Lad os skabe nogt transparens.

Du burde måske starte med en uforbeholden undskyldning først, hvis du vil i konstruktiv dialog. Du må selv bestemme hvor mange personer denne undskyldning skal gælde, men jo flere du undskylder overfor, desto mere konstruktiv dialog kan der skabes.

171
14. december 2012 kl. 15:04

Læste lige dette:</p>
<p><a href="https://www.business.dk/digital/to-tdc-direktoerer-saelger-aktier-for-m…;
<p>Så åbenbart er tilliden til fremtiden inden for ledelsen også behersket

Man kan tolke det som man vil alternativt så kan man se på hvordan de har fået aktierne og hvornår de fik dem.

De aktier som de sælger er en del af de aktier som ALLE dirketionsmedlemmerne i TDC købte til en favorabel kurs den gang fondene gik ind i TDC - en kurs der renset for udbytter etc. var lavere end den er idag.

Selv for lønmodtagere på det niveau så er det sådan at man sjældent har millioner i banken til at købe så mange aktier som en del af en ansættelsespakke - derfor er de aktier med stor sandsynlighed købt billigt for lånte penge med aktierne som sikkerhed.

De aktier har der været en lockup på (det betyder at de ikke må sælges før efter en bestmt dag) frem til udgangen af 2011 eller starten af 2012 og derfor så er det ikke en overraskelse at nogle af aktierne blivr solgt på et tidspunkt - lån skal nok betales tilbage, der kan måske være noget skat der skal betales og så er det af og til dejligt at kunne sprede sine investeringer og købe nogle gode julegaver.

Tror ikke at man skal tolke det som om at råtterne løber fra en synkende skude...

167
14. december 2012 kl. 13:50

Til redaktion på Version2

Generelt går jeg ind for en fri og åben debatkultur hvor der er højt til loftet. Debatter hvor der nogle gange bliver gået til benet, skrevet meget direkte og i det hele taget givet udtryk for ens uforbeholdne holdninger.

Det glæder mig også normalt at følge med i - og deltage aktivt i debatterne her på Version2 under de præmisser og mener på ingen måde jeg er sart i forbindelse med debatter, ligesom jeg også selv delttager livligt i debatterne.

Dog er der visse debattører, særligt John Strand, som efter min mening gentagne gange går over stregen.

Hans måde at debattere på virker ofte direkte intimiderende over for hans med-debattører, og han går efter min mening langt over stregen når han direkte begynder at kaste om sig med henvisninger om psykiske diagnoser om personer i debatten.

Samtidigt formår han gentagne gange at afspore debatterne og synes bevidst at gå efter at provokere med-debattører.

Når man følger med i de debatter John Strand deltager i synes der at være et klart mønster, både når man ser på "tommel-op/ned" tilkendegivelser samt af kommentarerne til John Strand, at jeg ikke er den eneste der mener at det er begrænset hvor mange positive ting John Strand bidrager med, tværtimod synes de fleste at tage afstand fra både hans synspunkter og ikke mindst debat-form.

Jeg går ikke ind for censur, men jeg efterlyser at redaktionen går ind og kigger på de debatter som John Strand deltager i, og laver en vurdering af hvorvidt det vil være rimeligt at bede John Strand om at moderere hans udtalelser, samt at bidrage til debatterne på en mere saglig måde end det er tilfældet i dag.

Med venlig hilsen Jens Pedersen

170
14. december 2012 kl. 14:54

Kære Jens Pedersen

Tak for din kommentar - Grunden til at debatten bliver afsporet er at der er en del folk der har nogle holdninger som er baseret på føelser og som ofte er blottet for fakta.

Når de skriver noget der i mine øjne er faktuelt forkert så gør jeg naturligvis opmærksom på det og jeg har intet imod at henvise til forskellige kilder hvilket jeg også har gjort i denne debat når det drejer sig om:

  1. Hvad TDC og andre selskaber kan levere idag - Telestyrelsens årlige bredbåndsrapporter - selskabernes hjemmesider.

  2. Hvad induatrien investere i infrastruktur - Telestyrelsens årlige status rapporter.

  3. Hvad TDC forventer at kunne levere i fremtiden - Hvad TDC fortalte på deres kapitalmarkedsdage den 6. November i London.

  4. Hvor mange ejere SE har og hvor mange fiber kunder de har - SE egen hjemmeside.

  5. Hvorfor SE er bedre til at få kunder på deres netværk og hvordan Forbrugerombudsmanden ser på de metoder de bruger - SE egen hjemmeside.

  6. Der bliver angrebet personligt og der er en debatør der mener at TR har større indsigt i dette end jeg og jeg dokumentere efterfølgende hvorfor jeg ikke er enig i de betragtninger.

Jeg kan konstatere at jeg (og mange andre med indsigt i TDC) ikke er enig i at det som omtales som TDC´s gamle kobbernet er i så dårlig en stand som det fremgår af artiklen - jeg har opfordret Version 2 til at kontaket TDC og spørge om Mogens har ret og imens kan du læse den artikel her: https://www.business.dk/digital/tdc-supermobilnet-ikke-vigtigst-nu

Jeg lever af at se på hvordan telemarkedet ser ud og hvordan det udvikler sig. Der er nogle mennesker der mener at "Fiber er Gud"og alle der kritisere fiber og fiberselskaberne og fortæller at TDC gør det rimelig godt er nogle idioter - de mennesker kan ikke lide det jeg siger og skriver.

Nogle af dem agere på en måde som gør at jeg har valget mellem at tage til genmæle på deres angreb alternativt ignorere det de skriver om mig.

Det eneste jeg rent faktik gør er at skabe transparens og det er der nogle der ikke kan lide og når de angriber mig så svare jeg igen - folk har ret til at have en mening og jeg har også ret til at svare igen på de grove person angreb som bla Christian Nobel kommer med - og det gør jeg også fremover.

Hilsen

John Strand

174
14. december 2012 kl. 15:26

</p>
<p>Hvad TDC og andre selskaber kan levere idag - Telestyrelsens årlige bredbåndsrapporter - selskabernes hjemmesider.</p>
<p>Hvad induatrien investere i infrastruktur - Telestyrelsens årlige status rapporter.</p>
<p>Hvad TDC forventer at kunne levere i fremtiden - Hvad TDC fortalte på deres kapitalmarkedsdage den 6. November i London.</p>
<p>Hvor mange ejere SE har og hvor mange fiber kunder de har - SE egen hjemmeside.</p>
<p>Hvorfor SE er bedre til at få kunder på deres netværk og hvordan Forbrugerombudsmanden ser på de metoder de bruger - SE egen hjemmeside.</p>
<p>Der bliver angrebet personligt og der er en debatør der mener at TR har større indsigt i dette end jeg og jeg dokumentere efterfølgende hvorfor jeg ikke er enig i de betragtninger.

6 punkter HELT uden relevans for artiklens grundlag. John, det handler STADIG om hvorvidt TDCs netværk er som forvandlet i løbet af de sidste 3 år. Det er uden relevans hvad TDC kan levere i dag (de kan levere det samme de har kunne de sidste 4-5 år). Det er uden relevans hvor mange penge de investerer. Det er uden relevans hvad TDC "forventer" at kunne levere fremover. De har i årevis lovet guld og grønne skove over kobbernettet, men siden de satte en 20 mbit/s linje til salg tilbage i 2006 er der reelt intet sket. Enkelte steder kan de levere 50/5, og Fullrate har en 50/10 på programmet, men det er ikke mainstream produkter, der reelt kan leveres ret mange steder.

172
14. december 2012 kl. 15:15

læse den artikel her: <a href="https://www.business.dk/digital/tdc-supermobilnet-ikke-vigtigst-nu">htt…;

Hej John, Når du læser denne artikel, så må du da være dybt uenig med Martin Lippert, koncerndirektør og ansvarlig for al TDCs teknik! Han siger

Den mobile teknologi kan teoretisk bære høje hastigheder, men kapaciteten på masterne skal deles mellem brugerne, og der er kun en vis mængde plads. Det kan sagtens fungere til traditionelle opgaver som e-mail og at surfe på nettet, men når det kommer til streaming (filmvisning over nettet, red.) og TV, vil jeg være noget skeptisk over for, om man kan undvære den faste forbindelse

John har ellers flere gange ytret at LTE/4G er et fint alternativ til fast Internetforbindelse.....

175
14. december 2012 kl. 15:48

John har ellers flere gange ytret at LTE/4G er et fint alternativ til fast Internetforbindelse.....

LTE er et alternativ, et meget seriøst alternati - ikke hvis du vil sidde og streame Netflix eller YouBio flere timer om dagen men til meget andet.

På toppen af det så vil LTE skabe et prispres på bredbåndsudbyderne og tro mig jeg har mange teleselskaber som TDC på kundelisten som har både DSL og LTE og som frygter hvilken betydning de rene mobiloperatører får for dere bredbåndsforretning - TDC skal sige som de siger men det ændre ikke ved at LTE kommer til at skabe et paradigeskift på bredbåndsmarkedet...

176
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den fre, 12/14/2012 - 16:17

@jens

Jeg tror desværre næppe at John bliver blokeret i debatten - var han ikke kommet her ind for at provokerer, så var vi næppe nået op på 200+ indlæg - jeg tror skam ikke at han er i lommen på teleselskaberne - det er sgu nok mere ejerne af diverse debat fora der gerne betaler for hans deltagelse ;-)

John kører efter en fast stil, så primært går ud på at dreje debatten over i en retning der fordrejer debattens præmis - han kommer med mange referencer til kunder (man kan gisne over om de i realiteten findes) og der snakkes en masse om rapporter som han aldrig deler ud af, og ser man hans hjemmeside så er det stort set kun mobilrapporter der listes der.

Når debatten så bliver for hård for ham griber han til skolegårds metoder, og går typisk efter manden og ikke bolden. Vi har her set ham komme med den obligatoriske: klassens grimme pige, en ny en er stalker sammenligningen. Tidligere har han beskyld diverse kommunalbestyrelser for korruption og svindel for EU midler, og listen kan sikkert beriges med en lang række andre eksempler.

Debatten er her meget nem for John at deltage i, da den er baseret på én mands udsagn (Mogens), og det bliver en kold dag i helvede før TDC corp. ville melde noget ud i denne debat (grundet hvad det kan have af indvirkning på deres værdi - tænk nu hvis Mogens havde ret) - så John har det nemt her. Bemærk at han i debatten om hvor vilde danskerne er med fiber holder sig helt væk - der har John nemlig et problem der er debatten båret af fakta, nemlig telestatistikken fra erhvervsstyrelsen, hårde tal som taler John imod.

Jeg har slet ikke noget imod at indgå i en debat med modstandere af fiberudrulningen, men med John bliver man på et tidspunkt bare træt og lader ham få det sidste ord (hvilket uden tvivl er derfor han med fuld overlæg begynder at svine folk til med ukvemsord for at få dem til at forlade debatten)

173
14. december 2012 kl. 15:19

John har ellers flere gange ytret at LTE/4G er et fint alternativ til fast Internetforbindelse.....

Det er korrekt og det fastholder jeg. Tilsvarende så fastholder jeg at LTE er en seriøs konkurent / alternativ til DSL og når man ser på hvor stor en DSL forretning TDC har Martin Lippert en god grund til at sige som han gør.

Hvis du kontakter direktørerne for Telenor Danmrk, Telia Danmark og 3 her i Danmark så er jeg ret sikker på at de næppe giver ham ret... :-)

168
14. december 2012 kl. 14:05

Jeg går ikke ind for censur, men jeg efterlyser at redaktionen går ind og kigger på de debatter som John Strand deltager i, og laver en vurdering af hvorvidt det vil være rimeligt at bede John Strand om at moderere hans udtalelser, samt at bidrage til debatterne på en mere saglig måde end det er tilfældet i dag.

Jeg er helt enig. John Strand er skadelig for debatten her på Version2. Hans indlæg har ingen substans, han formår ikke basale debat-teknikker som argumentation og dokumentation, og han går igen og igen langt under bæltestedet, og forplumrer i den grad debatten.

Jeg er heller ikke meget for censur, men der er ingen tvivl om at det ville gavne debat-miljøet meget, hvis John Strand blev bortvist fra Version2.

164
14. december 2012 kl. 11:27

Jeg kunne mægtig godt tænke mig at denne debat kom tilbage på sporet. Slut med at gå efter manden, tak. Det er trættende i længden. Lad os lade det gælde begge veje, ok?

Fakta ud fra ovenstående: Mogens Ritsholm fortæller ud fra sine erfaringer fra sit tidligere arbejde, at det kobbernet, som ligger tæt på forbrugerne, er kaotisk opbygget og af ringe kvalitet. En del debattører mener ikke dette kan have forandret sig i nogen særlig grad siden hans afgang og denne holdning kan jeg da gerne tilslutte mig validiteten af. Ud fra Hr. Strands kommentarer, udtrykker TDC en anden holdning til dette emne, hvilket jeg tror på, når nu Hr. Strand refererer til det. Dette er noget af et dilemma: Skal vi tro på TDC's guldrandede slipsedrenges præsentation af de tekniske muligheder eller den tidligere teknisk ansvarlige?

Jeg tror, som en tidligere debattør giver udtryk for, at TDC køber sig tid.

166
14. december 2012 kl. 12:08

Fakta ud fra ovenstående: Mogens Ritsholm fortæller ud fra sine erfaringer fra sit tidligere arbejde, at det kobbernet, som ligger tæt på forbrugerne, er kaotisk opbygget og af ringe kvalitet. En del debattører mener ikke dette kan have forandret sig i nogen særlig grad siden hans afgang og denne holdning kan jeg da gerne tilslutte mig validiteten af. Ud fra Hr. Strands kommentarer, udtrykker TDC en anden holdning til dette emne, hvilket jeg tror på, når nu Hr. Strand refererer til det. Dette er noget af et dilemma: Skal vi tro på TDC's guldrandede slipsedrenges præsentation af de tekniske muligheder eller den tidligere teknisk ansvarlige?

Teknisk set ville det være overmåde dyrt og næppe realisisk, hvis TDC's netværk i den fysiske verden skulle have ændret sig radikalt de seneste 3 år, og samtidig har der jo været en lang række artikler og debatter omkring hele "op-til" problemtikken, samt mange vidneudsagn om at det er svært bare at opnå nogenlunde rimelige forbindelser på kobbernettet.

Dvs. TDC står med en stor afkobling mellem hvad der sker på det tekniske plan på gulvet, og hvad man i ledelsen tror der sker.

Det vil jeg da i allerhøjeste grad anse for et meget stort problem for TDC, og implicit også for landet borgere, når internetstandarden dag for dag bliver dårligere end de lande vi ellers gerne vil sammenligne os med.

En dybdeborende artikel, der "gik i flæsket" på TDC, og vel at mærke ikke mikrofonholderi og managementspeak, ville da være ret så interessant.

165
14. december 2012 kl. 11:54

Fakta ud fra ovenstående: Mogens Ritsholm fortæller ud fra sine erfaringer fra sit tidligere arbejde, at det kobbernet, som ligger tæt på forbrugerne, er kaotisk opbygget og af ringe kvalitet. En del debattører mener ikke dette kan have forandret sig i nogen særlig grad siden hans afgang og denne holdning kan jeg da gerne tilslutte mig validiteten af. Ud fra Hr. Strands kommentarer, udtrykker TDC en anden holdning til dette emne, hvilket jeg tror på, når nu Hr. Strand refererer til det. Dette er noget af et dilemma: Skal vi tro på TDC's guldrandede slipsedrenges præsentation af de tekniske muligheder eller den tidligere teknisk ansvarlige?</p>
<p>Jeg tror, som en tidligere debattør giver udtryk for, at TDC køber sig tid.

Hvis vi nu forholder os logisk til emnet, hvor meget kan så være ændret siden Mogens tid i TDC ? Det er jo ikke sådan at TDC har gravet det halve af landet tyndt de sidste 3 år, vel ? Hvor meget gravning fra TDC har i set i jeres område i de sidste 3 år ? Forklar mig venligst hvordan TDC's net skulle kunne blive så meget bedre på 3 år ? Har de flyttet rundt på samtlige af deres kabler ? Nej, vel.....

Jeg har hjulpet flere rundt omkring i landet, anbefalet dem at få enten vDSL eller G.SHDSL (TDC har faktisk et prismæssigt fornuftigt produkt i deres G.SHDSL, der kan give 20/20 Mbit/s med 2 linier), de bor alle i områder, hvor der ikke er andre alternativer end TDC og dem der benytter TDC's net. Det har bare ikke været muligt for nogen af dem at få andet end deres eksisterende ADSL. Selvom de bor tæt på centralen (Omkring 500 meter iflg. TDC teknikerne). Ét sted kunne de få 5/5 Mbit/s G.SHDSL og måtte nøjes med det. Det var så ok, for de skulle bruge mere upload end deres 1 Mbit/s på ADSL. Tilgengæld fik de mindre download.

163
14. december 2012 kl. 07:00

Kære Morten

Tak for din kommentar - jeg skriver naturligvis ikke det uden at kunne dokumentere det. Lad os tage nogle af tingene:

København Kommune - Det var KBH og fire andre kommuner: https://www.computerworld.dk/art/216272/konsulent-koks-saadan-gik-teleudbud-helt-i-vasken

I 2004 altså for 8 år siden dømte han eksempelvis TDC's kobbernet ude i denne kommentarhttps://www.netplan.dk/new/N4/N4.asp?Itm=5&ArticleID=3875&HL=hvor der bl.a. står:

"Ser vi på den teknologiske udvikling igennem de seneste 5-8 år, så tyder meget på, at 8 MBit allerede om 3 til 4 år vil være for lidt til at efterkomme den almindelige forbrugers behov. TDC har naturligvis ret i, at en video udmærket kan streames ved 1 MBit, men det vil i givet fald være i en kvalitet som næppe overstiger det der kommer ud af en VHS-maskine i dag. Om 3 år - når vi i vore hjem har billige og store fladskærme på over 40", er de færreste tilfredse med den kvalitet. Der skal HDTV og mindet 20 MBit/sek til.

Det rå kobber har med andre ord maksimalt 5 til 8 år tilbage når vi ser på det som bredbåndsmedie - og givetvis længere som opkobling til vore århundrede gamle analoge telefoner. En fiber derimod har ikke umiddelbart nogen "sidste salgsdato". De fibre der blev lagt i jorden for 20 år siden kan udnyttes med fuld kapacitet i dag, og nye kabler bør dermed afskrives over f.eks. 30, 40 eller 50 år. Set i det lys er elsektorens beslutning om at give TDC konkurrence på accessnettet langt fra dårlig." Det er skrevet juni 2004!

I juni 2006 havde han riven ude efter 3G-nettethttps://www.netplan.dk/new/N4/N4.asp?Itm=5&ArticleID=4024&HL=Hvor der står: "Det er ganske enkelt selve businesscasen den er gal med, siger teleanalytiker i Netplan Torben Rune. - Når udsigten til at tjene penge mangler forsvinder interessen. Udsigten til enorme anlægsomkostninger og en teknologi som overhales indenom af både WiFi, WiMax og EDGE betyder at muligheden for at tjene penge reduceres samtidig med at risikoen bliver for stor. Derfor trækker selskaberne sig"

Og endnu mere markant i december 2003:https://www.netplan.dk/new/N4/N4.asp?Itm=5&ArticleID=3788&HL=Hvor der bl.a. står: "Alt tyder på, at alt håb om, at UMTS nogen sinde manifesterer sig om et nyt globalt mobiltelefonsystem, er ude. Systemet er alt for dyrt, og tilføjer intet væsentligt til kundernes telefonbrug. Det gør derimod en ny generation af mobiltelefoner som kombinerer GSM med WLAN - og de er allerede på vej ud på markedet."

Bluetooth afgik ved døden i Torben Runes univers i november 2004:https://www.netplan.dk/new/N4/N4.asp?Itm=5&ArticleID=3918&HL=Hvor der står: "Selv om Bluetooth SIG'en nu forsøger sig med et come-back er konklusionen alligevel klar: Løbet er kørt. Der er næppe udsigt til, at Bluetooth nogen sinde blive den store universelle platform for kortdistance radiokommunikation som Ericsson håbede, da man udviklede teknologien. Dertil er både implementering og teknik for ringe - set med dagens øjne.

Det betyder ikke, at Bluetooth er dømt ude - slet ikke. Der findes udmærkede Bluetoothløsninger, men som platform for fremtiden er Bluetooth ikke kandidat."

Og, nå ja, for 9 år siden forudså han i øvrigt, at Wimax-teknologien ville rive tæppet fuldstændigt væk under både 3G og fastnet.

Jeg kan natuurligvis dokumentere det jeg skirver og jeg står inde for et jeg har sagt og skrevet gennem tiderne.

Hilsen

John Strand

160
13. december 2012 kl. 22:36

Igen, igen, igen, igen bryder du med god debatskik.

quote id=222414og jeg kan konstatere at da elselskaberne satte sig nogle mål i 2005 så regnede de med at de ville få flere kunder end de har fået og de regnede med at kunderne ville betale mere end de gør.[/quote] Dokumentation, tak.

Hvad angår tilpasningen af forretningen så er det ganske naturligt. Man har en business case og den ændrer man i takt med at markedet ændrer sig. Det gør alle virksomheder..

Jamen hvis fiber er sådan et fantastisk produkt som du gør det til så var der nogle flere der burde købe det - kan du ikke fortælle mig hvorfor 3 ud af 4 kunder der bliver tilbudt fiber i Danmark siger NEJ tak....

Kan du dokumentere at 3 ud af 4 kunder decideret siger "nej tak" til tilbuddet? I så fald vil jeg gerne se dokumentationen.

Mellem os to så er årdsagen ti at medierne bruger mig at de ved at jeg har stor indsigt, tør sige min mening og så er der ALDRIG en journalist der har måtte skrive et dementi for de artikler jeg er citeret i.

Er du nu også sikker på det? Er det helt utænkeligt at Morten Nielsen har fat i bare en lille snert af sandheden?

Med hensyn til Torben Rune så ved han meget om hvordan man spare penge på telefonregningen, <strong>på en række andre områder der vrøvler han temmelig meget</strong>

Jeg vil give dig et kort, men meget præcist råd. Kig indad! Specielt den del der er markeret med fed.

Bluetooyh bliver aldrig en succes

Kilde, tak!

3G bliver aldrig en succes det bliver udkonkureret af Wi-Fi

Kilde, tak!

elselskabernes satsning på fiber kan ikke gå galt det bliver en succes

Kilde, tak!

og så er der lige Københavns Kommune hvor han udbud af teleydelser blev anuleret fordi han havde lavet fejl...

Kilde, tak!

158
13. december 2012 kl. 22:25

Jeg finder det interessant at vi bruger meget tid på en selvbestaltet "ekspert" der indtil videre ikke nævneværdigt har bidraget positivt til debatten.

Min virksomhed lever af at skrive og sælge rapporter der beskriver telemarkedet hvordan det ser ud og hvordan det udvikler sig i fremtiden.</p>
<p>Vi har omkring 5% af vor omsætning i Danmark og vi sælger vor rapporter til ca. 170 mobiloperaytører over hele verden - vi har alle de væsentlige teleaktører i Danmark på kundelisten herunder en del elselskaber

At tale om din virksomhed i flertal er latterligt. Ifølge CVR.dk var der kun en ansat i 1. kvartal, 2012.

Jeg er ikke ude i et ærennde for TDC, jeg forholder mig til hvordan markedet ser ud og jeg skaber transparens.

Har du forholdt dig kritisk til de ting som TDC har oplyst? Det er nemt at stå og pynte lidt på tingene for at gøre aktionærerne glade. Har du forholdt dig kritisk til hvordan det egentligt ser ud? Lidt a la Ekstra Bladets gravende journalistik - bare uden mudderkastningen og sensationsoverskrifterne..

153
13. december 2012 kl. 20:05

Ja spørgsmålet er om manden der blev pensioneret fra TDC for fire år siden har en større indsigt i TDC s netværk, de ydelser de levere i dag og dem de investere temmelig mange penge i for at kunne levere i fremtiden end TDC.

Spørgsmålet er om TDC på deres kapitalmarkedsdage i London har stået og løjet over for deres aktionærer som har købt aktier for milliarder af kroner i TDC.

Når det er sagt så lad være med at se på væksten i fiber i % men se på den i stykantal - det giver nok et lidt mere retvisende billed.

155
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den tor, 12/13/2012 - 20:24

ok en vækst på 30% er det dårligt? Hvor mange procent skal der til før du er tilfreds?

En andel på 11,2% af de kablede forbindelser i Danmark, er det dårligt? En andel der er stigende vel og mærket.

Hvis vækstraten fortsætter med at stige (set på tallene fra 2011 mod 2012 så er det nok tendensen også næste år) - er det så dårligt?

Du kan simpelthen ikke komme udenom at fiber er i vækst, og med mediebilledet som peger i retningen af mere og mere HD og snart Ultra HD indhold, så stiger behovet også mere og mere, og ligger fiberen ude i fortorvet, og man er flere der er interesseret i et nabolag, mon så ikke gravearbejdet kan klares relativt billigt?

Du siger at elselskaberne spilder vores penge - de spilder ikke mine penge, jeg er interesseret i at de firmaer jeg er "medejer" af udvikler sig og udvider markedsområder - jeg er også aktionær i TDC, og er ikke imponeret over hvad de præsenterer - faktisk vil jeg mene at stor aktionærerne har i den grad svigtet den virksomhed de har købt sig ind i. Man havde håbet at kunne tjene lidt nemme penge og det har vist sig ikke at være muligt i form af et salg, og i den mellemliggende periode har man fyret og fyret, mens den bagvedliggende arkitektur ikke har flyttet sig meget, og jeg tror stadig inderst inde at storaktionærerne sidder og håber på det hurtige salg.

Jeg har i min omgangskreds flere TDC ansatte, som køber fiber internet lige så snart kablet er smidt i fortovet udenfor deres huse - hvorfor? Fordi deres medarbejder forbindelser er i så dårlig en stand at det er pinligt - selv de ansatte har ikke den store fidus til DSL produkterne.

157
13. december 2012 kl. 22:04

Jeg har i min omgangskreds flere TDC ansatte, som køber fiber internet lige så snart kablet er smidt i fortovet udenfor deres huse - hvorfor? Fordi deres medarbejder forbindelser er i så dårlig en stand at det er pinligt - selv de ansatte har ikke den store fidus til DSL produkterne

Jamen hvis fiber er sådan et fantastisk produkt som du gør det til så var der nogle flere der burde købe det - kan du ikke fortælle mig hvorfor 3 ud af 4 kunder der bliver tilbudt fiber i Danmark siger NEJ tak....

Du har forelsket dig i klassens grimme pige, der må være en årsag til at fiberselskaberne har så svært ved at sælge deres produkter - det er også tankevækkende at dem der er forelsket i fiber bliver sur på mig når jeg fortæller om hvor dårligt fibersalget går....

189
16. december 2012 kl. 13:01

Jamen hvis fiber er sådan et fantastisk produkt som du gør det til så var der nogle flere der burde købe det - kan du ikke fortælle mig hvorfor 3 ud af 4 kunder der bliver tilbudt fiber i Danmark siger NEJ tak....

Det gør de fordi de har noget i forvejen, som de er tilfredse med. Men når de har oplevet at det flere gange går ned, og de spørger naboen (som har fiber) om hans Internet også går ned og får beskeden, Nej, så skifter de.....

Der skal heller ikke herske tvivl om at fiberselskaberne i mine øjne, ikke er specielt gode til at markedsføre deres produkter. De har netop et unikt produkt, hvor de kan tilbyde hastigher der siger spar 2 til alt andet. Alligevel sælger de produktet som en ligeværdig konkurrent til f.eks. ADSL. Det er i min optik en helt forfejlet salgsstrategi. Hvorfor skal kunden skifte til et tilsvarende produkt, samme pris ? Enten skal produktet være bedre eller også skal de være billigere. Hvis de gerne vil konkurrere på prisen, så må de jo sænke prisen, hvis de vil konkurrere på noget andet, så må de jo gøre produktet bedre end konkurrenten. Det kunne f.eks. gøres ved at tilbyde udvidede serviceydelser, f.eks. alarm osv. Endvidere er deres TV produkt hamrende dyrt i fht. f.eks. YouSee. SE har forstået det, hvorfor nok er årsagen til at de købte Stofa.

162
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den fre, 12/14/2012 - 06:54

Du har forelsket dig i klassens grimme pige, der må være en årsag til at fiberselskaberne har så svært ved at sælge deres produkter - det er også tankevækkende at dem der er forelsket i fiber bliver sur på mig når jeg fortæller om hvor dårligt fibersalget går....

Så kom den med klassens grimme pige - en Strand classic - så ved man du er presset og ikke magter diskursens kunst.

Jeg har ikke forelsket mig i klassens grimme pige - jeg er lykkelig gift med en smuk kone og har to børn. Som alle er glade for at vi endelig har en internet forbindelse der ikke leverer op til hastigheder, og som ikke er bygget på kabler der er tæt på 100 år gamle.

Du siger hele tiden at folk ikke køber fiber, og alligevel stiger kundemassen år for år 11,2% af alle faste forbindelser i år er fiber, og mon ikke tallet er højre næste år - og når (ikke hvis) TDC indser (hvilket de nok allerede har gjort, men af hensyn til aktiemarkedet melder de ikke noget ud endnu) at fiber er løsningen, så eksploderer fibersalget - og når det så er TDC vil du sikkert komme frem og melde ud at det er en fornuftig investering på linje med sygehuseinvesteringer.

Du har gang på gang kommet med vrøvle udmeldinger - lige fra iPhones til fiber og i dagspressen står du langt oftere som den pauseklovn der bliver hevet ind for at holde gang i en debat og jeg har bemærket at IT pressen ikke anvender dig i samme grad mere. Du har holdt dig ude af debatten om fibertilslutningen da der er nogle konkrete tal der viser at du tager fejl. Så kan du nok så meget snakke om procenter i juleøl eller kærlighed til klassens grimme pige (husk eventyret om den grimme ælling - alle var onde mod den, men til sidst var den "helten"), tallene peger i den rigtige retning - double digits growth er hvad mange virksomheder stiler efter, og nu har fiberbranchen det - stk mæssigt er det lavere ja, men det er en imponerende vækstrate af et produkt du mener ingen vil købe - og holder de raten så er "renters renter" heller ikke at kimse af i væksten.

161
13. december 2012 kl. 22:45

Jamen hvis fiber er sådan et fantastisk produkt som du gør det til så var der nogle flere der burde købe det - kan du ikke fortælle mig hvorfor 3 ud af 4 kunder der bliver tilbudt fiber i Danmark siger NEJ tak....

I følge SE er det 1/3 som siger ja i første omgang, der er så tomrør lagt ud til alle i de områder de graver. altså 33% siger ja, det er også et højt talt, når man tænker på.

  1. Prisen er højere, og hvis man har et mindre forbrug, er fiber ikke det billigste. Hvis man kan møges med mobil data og det er dækning er det billigere, hvis man bruger mobildata op er der skifte til adsl/fiber.
  2. I landområder er der mange ældre kunder der ikke er på det der Internet-
  3. Mange ejendom er tomme, eller dem der bor der er ikke de bedste social stillet = mindre økonomi (1) og måske, det er en påstand mindre brug af net.
  4. Skyline var før ude, og var billigere ind fiber, mange kunder her fra, vil nok skifte til fiber nu, hvis de har muligheden.
  5. "stor" byerne er meget efter med fiber, mange landområder fik fiber før store områder i byerne. Her venter der også mange "billige" kunder.
  6. Mange har og er tilfreds med det de har, som kabel, som i mange områder i byerne faktisk er ganske fornuftigt, her under også TDC.

Hvis du fik 33% af danmarks husstande som kunder, vil du ikke kalde det en susces ?

156
13. december 2012 kl. 22:00

ok en vækst på 30% er det dårligt? Hvor mange procent skal der til før du er tilfreds?

Det jeg ser på er om de kan få nok kunder på deres net der betaler nok penge til at dække drifen og forrente investeringerne inden for en overskulig tid - % er sjove specielt i juyletiden og jeg kan konstatere at da elselskaberne satte sig nogle mål i 2005 så regnede de med at de ville få flere kunder end de har fået og de regnede med at kunderne ville betale mere end de gør.

De der % som du er så forelsket i er noget som er sjovt når vi taler om jule øl, ude i den virkelige verden ser vi på cash flow og teleselskabers evne til at bygge en bæredygtig forretning.

På dansk så ser vi på driftøkonomien... Skååååååååååål....

145
13. december 2012 kl. 18:04

Når nu John Strand foreslår du kontakter TDC, så synes jeg faktisk du skulle tage ham på ordet, men det du skal spørge TDC om er:

Har TDC noget forretningsmæssigt samkvem med John Strand, og mener TDC ikke at han i virkeligheden gør dem en bjørnetjeneste (i ordets oprindelige betydning) ved bevidst at fjerne fokus fra TDC's tekniske udfordringer, og ved at blive ved med at sprede misinformation som på lang sigt kun kan være skadeligt for TDC?

146
13. december 2012 kl. 18:17

Når nu John Strand foreslår du kontakter TDC, så synes jeg faktisk du skulle tage ham på ordet, men det du skal spørge TDC om er:</p>
<p>Har TDC noget forretningsmæssigt samkvem med John Strand, og mener TDC ikke at han i virkeligheden gør dem en bjørnetjeneste (i ordets oprindelige betydning) ved at blive ved med at sprede misinformation som på lang sigt kun kan være skadeligt for TDC?

Kære Christian

Det spørgsmål vil jeg naturligvis gerne svare på og det er et spørgsmål som jeg har svaret på en masse gange.

Min virksomhed lever af at skrive og sælge rapporter der beskriver telemarkedet hvordan det ser ud og hvordan det udvikler sig i fremtiden.

Vi har omkring 5% af vor omsætning i Danmark og vi sælger vor rapporter til ca. 170 mobiloperaytører over hele verden - vi har alle de væsentlige teleaktører i Danmark på kundelisten herunder en del elselskaber,

Jeg er ikke ude i et ærennde for TDC, jeg forholder mig til hvordan markedet ser ud og jeg skaber transparens.

Når man som jeg siger sin mening så er der nogle der bliver sure, det tager jeg ganske køligt og jeg kan godt ståm inde for det jeg skribver og siger.

Der er nogle af dem der angriber mig som putter " " mellem nogle af bogstaverne i min tittel og nogle af dem er så indebrændte at de sender mails til journalister der citere mig og alle mulige andre mennesker.

Jeg har mødt folk der er så religiøse i deres holdninger at de har truet mig med alverdens ting, nogle af de mails jeg har fået fra Apple fanatikere er skrevet af folk der burde tvangmedicineres og som må have nogle seriøse problemer med deres selvværd.

Det er ikke min fejl at du er indebrændt, at du ikke kan lide at jeg taler negativt om dine guder men dine spydigheder får mig ikke til at stoppe - jeg fortsætter med at skabe transparens, det har jeg gjort på mange områder senest på området med mobilmaster.

Håber at det var svar på dine spørgsmål - alle de journalister der citere mig ved ovenstående og det har de vidst i mange år.

Det er ikke min fejl at kunderne ikke vil købe den vare som du mener at vi alle skal tvangstilsluttes til.

Du har forelsket dig i klassens grimme pige.

Hilsen

John Strand

159
13. december 2012 kl. 22:27

John, endnu engang har du nået et nyt lavpunkt, og hengivet dig til en række perfiditeter som dybest set burde udelukke dig fra V2's forum.

Men (endnu en gang) kunne du ikke være så venlig at:

Fortælle hvem vi er? Komme med navne på nogle af vi? Oplyse hvilke firmaer det er der står for de 95% af omsætningen? Oplyse hvilke kunder det er vi laver rapporter for? Oplyse om hvorvidt "koncernens" skatteforhold i forhold til de danske myndigheder er afklarede?

Alt sammen ting normale og legale firmaer gladeligen praler af på deres (opdatede inden for de seneste år) hjemmeside.

Og så lige, hvad pokker har Apple nu at gøre i hele denne diskussion?

149
13. december 2012 kl. 19:18

Jeg har mødt folk der er så religiøse i deres holdninger at de har truet mig med alverdens ting, nogle af de mails jeg har fået fra Apple fanatikere er skrevet af folk der burde tvangmedicineres og som må have nogle seriøse problemer med deres selvværd.

Det er aldrig rart at blive udsat for trusler og det bidrager måske til at forklare hvorfor John Strand tilsyneladende i praksis er helt ude af stand til at forholde sig sagligt til kritik af hans synspunkter, og insisterer på at projicere sin egen påståelighed og fastlåshed i synspunkter over på andre. Nogle af Johns kritikere har måske overtrådt hans personlige grænser og optrådt urimeligt overfor ham, og nu er alle kritikere fjender. Ligesom Jens nede om hjørnet der blev overfaldet af Muhammed og nu er alle indvandrere fjender.

Sorry for amatør psyko-analyse, men Johns kommentarer her i tråden er vitterligt noget af det mest syrede jeg har oplevet i lang tid. Syret, fordi der tilsyneladende rent faktisk ER virksomheder og journalister derude som anser ham for at være en professionel teleanalytiker og benytter ham som sådan.

John - glæder mig til at du en dag (igen?) begynder at engagere dig seriøst med dine kritikere. Husk at, ja der findes bestemt religiøse fanatikere i mange afskygninger, men når alle andre er uenige med én så er det næsten altid en god anledning til at stoppe op og overveje om man selv er galt på den. Eller i det mindste at overveje den mulighed at ikke alle kritikerne er religiøst motiverede og ude efter én.

142
13. december 2012 kl. 17:48

Det er sjovt at se hvordan religiøse fantatikere holder fast i deres påstande, hvad med at se de rapporter som jeg har henvist til og hvad med at se på hvad TDC fortalte på deres kapitalmarkedsdage i London den 6. november.

Når det så er sagt så er det sjovt at se hvor mange danskere der køber deres ydelser hos TDC for langt de fleste af dem har masser af alternativer....

Hver gang fiberselskaberne graver forbi fire kunder så er der en der siger ja tak til at blive kunde - alle de andre må være nogle være idioter siden de vælger at blive hos TDC....

144
13. december 2012 kl. 18:03

Hver gang fiberselskaberne graver forbi fire kunder så er der en der siger ja tak til at blive kunde - alle de andre må være nogle være idioter siden de vælger at blive hos TDC....

John - på dit eget link til SE skriver de at det er hvert tredie hus der tager imod tilbudet om at få fiber.

Det synes jeg lyder som en ganske god succes. Det tager tid at flytte folk til en ny teknologi. De vil få flere kunder med tiden. Specielt efterhånden som flere får behov for god båndbredde til hjemmearbejdspladser og underholdning.

147
13. december 2012 kl. 18:22

John - på dit eget link til SE skriver de at det er hvert tredie hus der tager imod tilbudet om at få fiber.</p>
<p>Det synes jeg lyder som en ganske god succes. Det tager tid at flytte folk til en ny teknologi. De vil få flere kunder med tiden. Specielt efterhånden som flere får behov for god båndbredde til hjemmearbejdspladser og underholdning

Måske skule du læse hvad jeg skrev, jeg skrev når fiberelskaberne (det er i flertal) graver forbi så.... i praksis så er SE den der gør det bedst og det gør de bla. fordi de bruger ret effektive metoder til at få kunder på deres netværk - Hvis du læser Jyske Vestkysten så vil du se at Forbrugerombudsmanden har en meget klar holdning til det...

Det jeg forholdt mig til var hvordan alle fiberselskaberne klare sig over en kam, hos SE er man nu ved hjælp af agresivt dørsalg nået ned på at det er to ud af tre der siger nej tak...

148
13. december 2012 kl. 18:59

@John Strand " Det jeg forholdt mig til var hvordan alle fiberselskaberne klare sig over en kam, hos SE er man nu ved hjælp af agresivt dørsalg nået ned på at det er to ud af tre der siger nej tak... " Du er uden for pædagogisk række vide, hvis jeg bare læse dine indlæg, uden at have læst artiklen, vil jeg mene at det var en forvirret og ikke normal tænkende person som have skiven dem. Dette er et meget personligt angreb, som jeg normal holder mig fra, men din argument form og person angreb på andre har jeg ikke set magen til i dette forum. Du skriver at artiklens forfatter Jesper Kildebogaard total har misforstået sin kilde Mogens Ritsholm, selv om begge i debatten skriver, og gentager at det ikke er tilfældet, så forsætter du bare med dit bavl om hvad de egentligt har ment. Uden form for dokumentation eller henvisninger. Her efter skriver du at "Vi har omkring 5% af vor omsætning i Danmark og vi sælger vor rapporter til ca. 170 mobiloperaytører over hele verden - vi har alle de væsentlige teleaktører i Danmark på kundelisten herunder en del elselskaber," Hvem er vi, og dine kunder, hvis kvaliteten af dine rapporter er som dit debat form her inde, er der 170 mobil operatører som spiller deres penge. Jeg er også selv ordblind, og har mit besvær med det grammatiske, men der for bruger jeg da stadig tid på at gennemlæse det jeg skriver, og laver en stavekontrol, inden jeg belemmer andre med det jeg skriver. At bruge 5 min mere på et indlæg, og fjerne det værste mismask og stavemåder som en stavekontrol råber højt om, er den mindste respekt man kan have over for sine med debatøre.

"hos SE er man nu ved hjælp af agresivt dørsalg " Siden hvor når har SE lavet dørsalg, og hvordan er de "agresivt", igen udokumenteret påstande, taget ud af den blå luft. Men det er nok mest gået ud over rødhåret uden solbriller, for jeg har ikke lagt mærke til det.

John kan du ikke som alle andre her i forumet spøger om, fremlægge de ting som beviser eller underbygger din påstand, vi kan jo ikke allesammen læse indad.

En letter irriteret vendelbo.

150
13. december 2012 kl. 19:38

forum.
Du skriver at artiklens forfatter Jesper Kildebogaard total har misforstået sin kilde Mogens Ritsholm, selv om begge i debatten skriver, og gentager at det ikke er tilfældet, så forsætter du bare med dit bavl om hvad de egentligt har ment. Uden form for dokumentation eller henvisninger.

Fordi du gentager en løgn så bliver den ikke sand, jeg har henvist til en serie af rappoeter som Telestyrelsen har lavet gennem mange år og som dookumentere at danskerne får adgang til flere og mere avancerede løsninger - alene overgangen fra ISDN til VDSL er et stort spring.

Jeg har henvist til de rapporter som Telestyrelsen laver hvert år der viser hvad industrien invistere i - de rapporter kan du også finde på nettet - Industrien invistere over 7 milliarder kroner om året og det er hvert år - TDC står for lidt over halvdelen.

Jeg har henvist til flere store præsentationer på TDC´s IR sider der viser hvor de er idag og hvor de bevæger sig hen de næste 3 år.

Bundlinjen er at Mogens påpeger at TDC´s netværk er i en forfatning der ikke afspeljer de produkter de levere idag til temmelig mange mennesker og dem de vil levere i fremtiden.

154
13. december 2012 kl. 20:16

Se det var da en form for argumentation, man kan forholde sig til. Men jeg vil da lige kommentere det nu vi er så godt igang med at analysere dig LOL.

"Fordi du gentager en løgn så bliver den ikke sand,"
Nu bliver du personligt, og det er ikke nødvendigt, du kan skrive at du mener jeg har taget fejl i det og det, det er meget pænere og ikke personligt. Desuden bør du lige klippe ud hvad der nu diskuteres, der har været så meget i denne tråd, at du bør skive hvilken del jeg tager fejl i, så kan man også nemmere følge debatten uden at skulle læse hele tråden. Det gør det nemmere for enes med debatøre.

" jeg har henvist til en serie af rappoeter som Telestyrelsen har lavet gennem mange år og som dookumentere at danskerne får adgang til flere og mere avancerede løsninger - alene overgangen fra ISDN til VDSL er et stort spring.

Jeg har henvist til de rapporter som Telestyrelsen laver hvert år der viser hvad industrien invistere i - de rapporter kan du også finde på nettet - Industrien invistere over 7 milliarder kroner om året og det er hvert år - TDC står for lidt over halvdelen."

Ja det må være over mange år, og langt tid siden, DSL er en snart 15 år gammel teknologi, og ISDN ældre ind det. Mine lære bøger fra 1997, omtaler også ISDN som et mirakel. Men du lever i fortiden, telestyrelsen er nedlagt, hvad har du af nye ting som understøtter dine udsagn. Aktiekurser fra 2008 er heller ikke holdbare til nye investeringer.
"

" Jeg har henvist til flere store præsentationer på TDC´s IR sider der viser hvor de er idag og hvor de bevæger sig hen de næste 3 år. " Ja, og Danske Lumigon er stadig usikker på lanceringsdato med den kommer. Det er ikke meget analytiker over en, hvis man råt spiser hvad man får leveret af PR fra et firma. Har du selv fortaget noget undersøgelser, ellers bliver du jo bare PR afdelings forlænget arm. Har du undersøgt deres præsentation og tal. for at se om de holder. ps: Har nogen vestas aktier billigt til salg, de bliver MEGET værd, det siger de selv.

" Bundlinjen er at Mogens påpeger at TDC´s netværk er i en forfatning der ikke afspeljer de produkter de levere idag til temmelig mange mennesker og dem de vil levere i fremtiden." Det gør det jo netop, det er noget lort de levere, og det passer jo udmærket med den forfatning som han påstår deres net er i. (Link til dokumentation for dette nederst)

Desuden hvordan skal de levere noget bedre i fremtiden hvis de ikke nu foretager investeringen, du påstår at udviklingen i ADSL teknologien på kobber vil løse dette. Som jeg forstår på dit skriveri ? Men hvis denne ikke kommer og ikke bliver så god som TDC drømmer om, så vil TDC grave deres grav. Det er det jeg mener Mogens Ritsholm prøver at fortælle i artiklen. Man allerede nu kan TDC jo ikke levere nok båndbrede til ordentlig HD TV, dette krav øges, så jeg kan kun give MR ret, TDC halter bagefter, og det bliver ikke bedre.

Her med link, der viser at TDC allerede nu ikke kan levere bredbånd nok til selv ikke ret krævende nyere teknologier, og at det har en omkostning for hele samfundet.

https://www.version2.dk/artikel/daarlige-internetforbindelser-undergraver-danske-forsoeg-med-telemedicin-49373

152
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den tor, 12/13/2012 - 19:56

Bundlinjen er at Mogens påpeger at TDC´s netværk er i en forfatning der ikke afspeljer de produkter de levere idag til temmelig mange mennesker og dem de vil levere i fremtiden.

Så hvem skal vi tro på her?

Tele analytikeren der ikke har arbejdet direkte med den omtalte tele netværk (og som på sin hjemmeside primært beskæftiger sig med det mobile netværk), eller civilingeniøren som i en lang årrække har haft det overordnede ansvar for det omtalte kobbernet net, og som om nogen har en indsigt i hvordan det net er skruet sammen.

Jeg må indrømme at jeg nok mest hælder til den rigtige ekspert - den veluddannede ingeniør der har haft fat i kablerne.

Telestyrelsens tal fra 2011 holdt op mod tallene fra Erhvervsstyrelsen i 2012 viser en stigning på 30% af fiberforbindelser og lidt over hver 10. faste netforbindelse er i dag en fiberforbindelse.

Så to af Strands udtalelser mener jeg simpelthen ikke passer. 1) han ved bedre end den mand der har haft ansvaret i en årrække. 2) at folk ikke vil have fiber, hvilket tallene fra erhvervsstyrelsen viser at det vil folk gerne.

Nu hvor streaming tjenesterne i den grad buldre frem, så er det nok ikke utænkeligt at de 4 ud af 5 der efter Strand har sagt nej, nok overvejer om man ikke skulle kontakte elselskabet og sige ja.

143
13. december 2012 kl. 17:52

Vi takker for støjen. Og for at udforme et indlæg med endnu mindre substans end dine øvrige. Få af os havde troet det var muligt. Vi tog fejl.

131
13. december 2012 kl. 15:22

Med til historien om hvorfor elselskaberne indledte deres fibereventyr hører, at de havde en enestående mulighed for at gøre det netop nu. I forbindelse med at elledninger alligevel skulle nedgraves var omkostningerne ved samtidig at trække fiberkabler en brøkdel af hvad de ellers ville være. Man kunne selvfølgelig have nøjedes med udelukkende at trække kablerne eller at lægge tomrør, og så vente på at andre firmaer valgte at leje sig ind på kablerne/rørene. Man må have vurderet at der var en bedre business-case i selv at levere service på infrastrukturen, da den både ville blive taget i brug hurtigere og man bedre kunne forsvare en større udbredelse end nedgravning af elkabler lagde op til.

Jeg synes det er glimrende at elselskaberne havde mod til at indlede dette eventyr og at de samtidig arbejder med en lang nok investerings horisont til at de kan investere i infrastruktur, der kun bliver mere attraktiv over de næste mange år.

At TDC ikke er begejstret for at deres monopol på infrastrukturen endelig ser ud til at blive brudt, i hvertfald i en del af landet, kan ikke overraske. At deres semi-uvildige offentlige talerør (I ved hvem der hentydes til) bruger enhver lejlighed til at angribe elselskabernes beslutning kan ej heller overraske.

135
13. december 2012 kl. 15:47

Jeg synes det er glimrende at elselskaberne havde mod til at indlede dette eventyr og at de samtidig arbejder med en lang nok investerings horisont til at de kan investere i infrastruktur, der kun bliver mere attraktiv over de næste mange år.

Det sørgelige i dette spil, og som har en kraftig indvirken på situationen, er at Dong var så naive at tro, at deres fiberinvestering kunne give overskud på få år.

Især var det naivt, da kundeservice var ikke eksisterende, og det var en dyb hemmelighed om man overhovedet kunne få fiber, en hamber tilslutningspris hvis de overhovedet gad prøve at sælge produktet og andre mystiske bevægelser, der alt i alt gjorde at de fik skræmt enhver potentiel kunde væk.

Og da millionerne ikke begyndte at rulle ind i Eldrup & Co's lommer, på det nærmeste forærede de hele molevitten væk til TDC, som så efterfølgende lagde det i mølpose.

Hvis der havde været lidt flere cojones i Dongs ledelse (samt i statsapparatet), så havde man aldrig tilladt denne skandale, og vi ville have stået meget bedre i dag, samtidig med Dong ville have fortsat med at lægge fiber ned.

136
13. december 2012 kl. 16:19

Hvis der havde været lidt flere cojones i Dongs ledelse (samt i statsapparatet), så havde man aldrig tilladt denne skandale

Hørt! Hvordan man kunne lade en virksomhed med monopol på én tele-infrastruktur købe sig til monopol på den eneste potentielle alternative infrastruktur er mig en gåde. Hvis ikke monopoltilsynet (eller hvad det nu hedder) skulle forhindre dette forstår jeg ikke hvorfor vi overhovedet har en myndighed der tilser/regulerer monopoler.

Jeg så for øvrigt gerne at TDC blev tvunget til at frasælge YouSee (eller i det mindste at lave en konstruktion med vandtætte skodder mellem de to forretningsområder, hvis dette er muligt), da kabel-tv-nettet i det mindste i visse områder kan bruges som alternativ til telefon-kablerne.

Så længe TDC har monopol på at levere kablet internetforbindelse til et stort antal husstande vil det bremse it udviklingen og modarbejde reel konkurrence på området.

Jeg så, som mange andre, gerne at vi havde beholdt it-infrastrukturen i et statsligt, politisk styret selskab, men når det løb nu er kørt må vi i det mindste arbejde på at der bliver så meget konkurrence på området som muligt hvilket indebærer at forsøge at sikre at hvert udbredt netværk har forskellige ejere.

137
13. december 2012 kl. 16:39
129
13. december 2012 kl. 15:03

Jeg skal ikke i øvrigt blande mig i debatten om en artikel, hvor jeg selv er medvirkende. Det er upassende.

Men jeg kan se, at rækkevidden af TDCs plan er et vigtigt element.

Se denne pressemeddelelse

https://presse.tdc.dk/pressemeddelelser/tdcs-fibernet-runder-40000-km-794848

De siger altså, at 60 % af danske husstande kan få 100 Mbit/s fra TDC i 2015. Og det bliver sagt på en sådan måde, at man tror, at denne dækning kan ydes via de gamle kobberkabler og fremskudte fiberforbundne enheder.

For det første kan man spørge: Hvad er så den fremtidige skæbne for de sidste 40 % og hvem er de?

Men som I kan fostå, mener jeg, at det er urealistisk, at 60 % kan få 100 Mbit/s via XDSL i 2015, selv om 60% fraktilen af boliger egentlig er temmelig koncentreret.

Jeg tror derfor desværre, at de medregner kabel-tv i de 60 %. Ca. 40 af de 60 % må derfor tilskrives opgradering af kabel-tv, og de medregner formodentlig også passed homes. For de har jo muligheden, må man sige. Hertil kommer fiber.

Så hvis jeg ikke tager fuldstændigt fejl, vil det næppe være over 20 %, der allerede i 2015 kan få XDSL med 100 Mbit/s. En del af dem, kan så også få fiber fra elselskaberne. For TDC har jo sagt, at de prioriterer områder, hvor konkurrenter har fiber.

Det tilbageværende spørgsmål, som hele tiden er min hovedinteresse, er stadig: Hvem er resten, og hvad kan de få i 2015 og i 2020 ?.

Kan vi stole på, at de mobile net løser restgruppens problem?

Det har Claude Shannon svaret på allerede i 1949. Hans svar holder stadig, selv om han er en forlængst pensioneret ingeniør (1916-2001).

Det kan ikke lade sig gøre, siger han, hvis man anvender hans teorem.

132
13. december 2012 kl. 15:22

Jeg tror derfor desværre, at de medregner kabel-tv i de 60 %. Ca. 40 af de 60 % må derfor tilskrives opgradering af kabel-tv, og de medregner formodentlig også passed homes. For de har jo muligheden må man sige. Hertil kommer fiber.

Hej Mogens, De medregner kabel-TV, det er derfor der står YS (=YouSee).

Jeg har desværre en del eksempler på at de ikke kan levere VDSL eller G.SHDSL (Hvor de til G.SHDSL bruger 2 linier), selvom kunden bor mindre en 500 meter fra centralen. Beskeden fra deres teknikere har været at kobberet er for gammelt og/eller i for dårlig stand. Kunden har typisk ADSL under 10 Mbit/s....

127
13. december 2012 kl. 14:46

John Strand har aldrig påstået at han bifalder individets ret til ordentlig internetforbindelse.

Det gør gør TDC heller ikke.

Når man læser John Strands udmeldinger, så fristes man til at tro at han sælger konsulentydelser til TDC og lignende OG at elselskaberne har takket nej til hans såkaldte konsulentvirksomhed.

Intet andet kan forklare hans bitre modstand mod at elselskaber - der er ejet og styret af brugerne - har besluttet at bruge penge på at sikre deres kunder -MULIGHEDEN- for at få anstændigt internet - også selvom man f.eks. bor langt ude på landet.

TDC har lagt den slags mennesker i syltekrukken. Det er nok også svært at se så langt ovre fra Teglholmsgade i Sydhavnen.

Men John.Selv om du ikke kan lide det (eller bare vil skide os et stykke), så vil vi også gerne have ordentligt internet i Jylland.

TDC vil gerne sælge mig en "op-til-30mbit" forbindelse.

Uheldigvis er jeg som 80% af alle andre jyder bare så uheldig at være blandt de såkaldte "20%" som ikke engang kan få halvdelen, bortset fra ud udvalgte søndage ved midnatstid.

John, DERFOR, besluttede kunderne i elselskaberne at investere penge i fiber. MÅSKE er forretningsplanen ikke lige så god som håbet, men fakta er at rigtigt mange (og stadig flere tilkomne) nu har en 30/30mbit forbindelse de er rigtigt glade for.

Og nej - TDC og andre fjolser[1] skal f***** ikke påstå at vi er ligeglade med fiber.

[1] I denne gruppe kunne John Strand godt være....

128
13. december 2012 kl. 15:02

John Strand har aldrig påstået at han bifalder individets ret til ordentlig internetforbindelse.</p>
<p>Det gør gør TDC heller ikke.</p>
<p>Når man læser John Strands udmeldinger, så fristes man til at tro at han sælger konsulentydelser til TDC og lignende OG at elselskaberne har takket nej til hans såkaldte konsulentvirksomhed.</p>
<p>Intet andet kan forklare hans bitre modstand mod at elselskaber - der er ejet og styret af brugerne - har besluttet at bruge penge på at sikre deres kunder -MULIGHEDEN- for at få anstændigt internet - også selvom man f.eks. bor langt ude på landet.

Det er dejligt at du gætter dig frem til hvordan jeg tænker og hvorfor jeg har de meninger jeg har.

Nu er det sådan at jeg mener at alle har ret til at købe det bredbånd de vil have til den pris som det koster. Der er nogle i dette land som mener at bredbånd skal havde den samme høje kvalitet over hele landet og gerne kosten noget nør ingen ting.

I virkelighedens verden hvor vi andre lever er det sådan at vi ved at det koster mange penge at bygge teleinfrastruktur og at danskerne har adgang til forskellige produkter forskellige steder i landet - sådan er det på mange områder pg sådan vil det nok også være i fremtiden-

Med hensyn til elselskaberne så har jeg et fint forhold til mange af dem, vi har solgt mange foredrag til dem om hvordan vi ser markedet og hvordan det udvikler sig - det er ikke penge der styre mine meninger, det har det aldrig været og det bliver det aldrig.

Problemet er at der er mange der har de vildeste holdninger til telemarkedet og som ikke har sat sig ind i tingen - jeg fortæller bare hvad fakta eer og så gør jeg oopmærksom på at Mogens enten er fejlciteret alternatvt så har han ikke sat sig ind i hvad der sker i TDC...

Jeg skaber bare transparens og det kan af og til få folk op i det røde feldt omvendt så har jeg ike svært ved at dokumentere det jeg siger og skriver - det kræver bare at folk læser de dokumenter jeg henviser til...

134
13. december 2012 kl. 15:34

Det er dejligt at du gætter dig frem til hvordan jeg tænker og hvorfor jeg har de meninger jeg har.

Nådada, så skulle man lige høre det fra den front - hvordan er det lige du selv plejer at udtale dig om hvad du tror andre mener, eller sågar hvem du tror de er?

Der er nogle i dette land som mener at bredbånd skal havde den samme høje kvalitet over hele landet og gerne kosten noget nør ingen ting.

Hver har sagt det i denne debat?

I virkelighedens verden hvor vi andre lever

Øh nej John, virkelighedens verden det er derude hvor vi andre befinder os, og ser at det fungerer elendigt - virkelighedens verden er ikke deltagelse i konferencer!

vi ved at det koster mange penge at bygge teleinfrastruktur

Hvilket der heller ikke er nogen der benægter, men der er nogen der anfægter din holdning om at når TDC investerer, så er det ren godgørenhed, men hvis elselskaberne gør det, så bliver de rødhårede snydt og hvad du ellers kan komme med af nonsens.

og at danskerne har adgang til forskellige produkter forskellige steder i landet

Det er jo lodret forkert - i store dele af Nordsjælland har man adgang til TCD og TDC i andre afskygninger, og glem alt dit LTE ævl, for dels kan man ikke få fast IP, dels er der forbrugsbegrænsning og endeligt er delte radiobårne forbindelser ikke vejen frem.

sådan er det på mange områder pg sådan vil det nok også være i fremtiden

I og med du slet ikke evner at forestille dig hvordan datakommunikation udvikler sig i fremtiden bør du nok ikke ytre dig om hvad der vil ske fremover.

vi har solgt mange foredrag til dem om hvordan vi ser markedet

Kan du ikke snart fortælle de måbende tilhørere hvem disse vi er?

det er ikke penge der styre mine meninger, det har det aldrig været og det bliver det aldrig.

Nej da, og månen er en gul ost.

Problemet er at der er mange der har de vildeste holdninger til telemarkedet og som ikke har sat sig ind i tingen

Hak, hak, hak

jeg fortæller bare hvad fakta eer

Det gør du jo ikke, du fortæller reelt ikke en sk.., du bliver bare ved med at gentage dit sædvanlige nonsens.

og så gør jeg oopmærksom på at Mogens enten er fejlciteret alternatvt så har han ikke sat sig ind i hvad der sker i TDC...

Klart, for John Strand ved meget bedre hvordan teknikken er opbygget end en højt uddannet mand der har arbejdet med den i årevis - flot!

Jeg skaber bare transparens

Det gør du jo ikke, du skaber en frygtelig støj på linien der kun kan sidestilles med samfundsskadelig virksomhed.

omvendt så har jeg ike svært ved at dokumentere det jeg siger og skriver

Det lader vist til du sov lidt på din videregående uddannelse hvor man gennemgik hvorledes man laver dokumentation.

det kræver bare at folk læser de dokumenter jeg henviser til

Så kom med nogle håndfaste, verificerbare referencer, og ikke kun nogle løse udsagn

Det er så umådeligt trættende at du spammer alle mulige debatfora med dine sædvanlige gentagelser, som gang på gang får trukket en ellers vigtig debat ned i sølet, med det resultat til følge, at kompetente debattører opgiver, og der dermed er risiko for tab af viden der ville være konstruktiv at få delt.

133
13. december 2012 kl. 15:28

Når nu John Strand igen skriver, at Mogens Ritsholm må være fejlciteret, kan jeg lige bruge lejligheden til at understrege, at det er han ikke.

vh.

Jesper, Version2

139
13. december 2012 kl. 17:01

Når nu John Strand igen skriver, at Mogens Ritsholm må være fejlciteret, kan jeg lige bruge lejligheden til at understrege, at det er han ikke.</p>
<p>vh.</p>
<p>Jesper, Version2

Hej Jesper

Hvis han ikke er fejlciteret så burde du kontakte TDC og spørge om kvaliteten af deres net er som du fremtstiller det i artiklen.

Når jeg ser på hvad TDC levere idag og hvad de siger de vil levere i fremtiden så er der enten fejl i det Mogens siger alternativt så er der sket et mirakel i TDC´´s netværk.

lad os få afklaret om Mogens har ret eller ej, det burde være meget nemt at afklare om det er fup eller fakta han smider på bordet.

Hilsen

John Strand