Tidligere PET-mand ny sikkerhedschef hos Huawei

Illustration: leowolfert/Bigstock
Kim Larsen, der har en fortid hos PET og Verizon, bliver ny sikkerhedschef for Huawei i Danmark.

Midt i virakken om det kinesiske teleselskab Huawei ansætter selskabet den 47-årige Kim Larsen som ny sikkerhedschef, 'Cyber Security Officer'.

Kim Larsen, der kommer direkte fra en ansættelse hos amerikanske Verizon, har en fortid som chef for informationssikkerhed hos Rigspolititet. Siden 2012 har han i øvrigt været en af 12 særlige rådgivere for Europols Cyber Center. Han afløser Knud Kokborg i Huawei.

Læs også: Huawei-ansatte ved følsom TDC-kommandocentral er ikke sikkerhedsgodkendte

Kim Larsen, der tiltræder i morgen, den 1. maj, tager allerede i offentliggørelsen af sin ansættelse tyren ved hornene.

»Jeg har set, hvordan Huawei gennem årene har været anklaget for blandt andet industrispionage, som det kommunistiske parti i Kina angiveligt skulle stå bag. Der er tale om alvorlige anklager, som ikke er blevet dokumenteret, og som Huawei, i samarbejde med vestlige myndigheder, gang på gang har kunnet afvise. Senest har har der været fokus i medierne på, at der skulle have været manglende sikkerhedsgodkendelser af medarbejdere her i Danmark. Med så stor opmærksomhed bliver en vigtig del af opgaven at sikre og udbygge en fortsat tårnhøj gennemsigtighed i alle selskabets processer,« siger Kim Larsen.

Et andet af de fokusområder, han vil dykke ned i, er de internationale sikkerhedsstandarder, idet han mener, at det er et problem, at der er så mange forskellige krav til sikkerhedsniveau, afhængig af hvilket land en virksomhed er operatør i.

I meddelelsen i forbindelse med sin ansættelse udtaler han:

»De varierende sikkerhedsstandarder er ikke kun fordyrende, men kan reelt udgøre en sikkerhedsrisiko, fordi de nationale regelsæt ofte er så komplicerede og uigennemsigtige, at sikkerheden på afgørende områder kan svigtes eller falder mellem flere lovgivningsmæssige stole. Branchen har brug for ensartede krav og standarder på globalt niveau. Den agenda bliver også en, jeg vil sætte internationalt fokus på,« fortæller Kim Larsen.

Se Kim Larsens Linkedinprofil

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert G. Larsen

§ 104. Den, som på utilbørlig måde, direkte eller gennem mellemled, i erhvervsmæssig henseende samarbejder med fjendtlig krigs- eller besættelsesmagt, straffes med bøde eller fængsel indtil 8 år.

Stk. 2. Strafansvar efter stk. 1 kan pålægges enhver, der har haft en ledende stilling i vedkommende virksomhed. Strafansvar kan ligeledes pålægges andre i virksomheden beskæftigede personer, når der for deres vedkommende foreligger en særlig stødende optræden.

  • 1
  • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere