Tidligere NSA-topchef går freelance med egne patenter - kræver 1 million dollar om måneden

9 kommentarer.  Hop til debatten
Tidligere NSA-topchef går freelance med egne patenter - kræver 1 million dollar om måneden
Illustration: The Intercept .
Med sin egen patenterede teknologi vil Keith Alexander, som indtil for nylig stod i spidsen for NSA, nu tilbyde sin hjælp til virksomheder, der vil beskyttes mod spionage. Men hans hyre er tårnhøj.
5. august 2014 kl. 09:31
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den tidligere NSA-chef Keith Alexander, som for nylig blev pensioneret fra sin stilling i NSA, vil med patenteret teknologi og en ny privat virksomhed holde hackere ude fra computernetværk. Men ikke for enhver pris. Keith Alexander vil nemlig have op til 1 million dollar om måneden for at holde computernetværk hackerfri, skriver Foreign Policy.

I et interview forsikrer Keith Alexander, at teknologien, han vil anvende, er alle pengene værd. Den pensionerede general har nemlig udviklet en 'unik og patenteret' teknologi sammen med forretningspartnere i virksomheden IronNet Cybersecurity Inc. En virksomhed, Keith Alexander grundlagde i marts, umiddelbart efter at han gik på pension som chef i NSA.

Keith Alexander fortæller, at han vil ansøge om mindst ni patenter til et nyt sikkerhedssystem. Systemet kan detektere såkaldte avancerede vedholdende trusler eller hackere, der graver sig ind i computernetværk for at stjæle handelshemmeligheder eller for at gøre anden skade. Altså den samme type hackere, Keith Alexander kæmpede imod i sit arbejde i NSA.

Det er dog et krav, at han har udviklet teknologien i sin fritid og ikke som del af sit arbejde som leder af NSA, hvis Keith Alexander skal gøre sig nogen forhåbninger om at få tildelt patenterne. Ellers går patenterne til NSA, da alt arbejde, offentlige ansatte udvikler i arbejdstiden, tilhører det offentlige. Derfor har Keith Alexander indgået et samarbejde med jurister i NSA for at sikre sig, at han kan patentere teknologien i henhold til loven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkerhedsekspert Bruce Schneier forholder sig dog meget skeptisk til Keith Alexanders forretningseventyr. I en sarkastisk kommentar på sin blog udlægger Schneier sagen som paradoksal, da Keith Alexander kræver høj hyre for den ekspertise, han har opbygget i sit arbejde i NSA med adgang til alle tophemmelige informationer i NSA, men samtidig fastholder, at teknologien er udviklet i fritiden, selvom en leder på det niveau næppe har meget tid tilovers til hyggeprojekter ved siden af jobbet.

»Vi skal tro, at han udviklede disse patenterede teknologier i sin fritid, og at de ikke har noget at gøre med hans arbejde i NSA, på nær de dele, som tydeligvis er tæt forbundet med hans arbejde i NSA, og derfor er en million dollar om måneden værd,« skriver Bruce Schneier.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
7. august 2014 kl. 01:01

Hvis jeg havde tiden , ville jeg invitere en sådan total skruppelløs forbryder uden nogen form for moral eller respekt overfor egne borgere eller forfatning til personligt at komme forbi så vi kunne underskrive kontrakten for hans ydelser sammen! Forblændet af hans grådighed ville han først opdage at han befandt sig i et lydtæt forhandlingsrum med rindende vand og afløb i gulvet , når det var for sent! Så må vi se om han snakker bedst med eller uden vand i munden!

9
1. oktober 2014 kl. 10:54

Så så internet kriger, smut du nu ned i mors kælder igen.

7
5. august 2014 kl. 15:21

"Nice, expensive, kit you have there. It would be a real shame if something happened to it!"

6
5. august 2014 kl. 15:17

Tjae hvis han vil patentere det, kan vi da i det mindste se det detaljeret beskrevet hvad der skulle være så nyskabende.

4
5. august 2014 kl. 11:47

Wow. Det er da en klassisk "Problem, Reaction, Solution" strategi fra Alexander.

Er enig i Bruce Schneier's betragtning, til sidst i artiklen, som hentyder til at den amerikanske befolkning allerede har betalt rigtig mange tax-dollars for de mad skills som Alexander nu vil sælge tilbage til dem. Hvilken ekstrem!, ekstrem!, ekstrem! arrogance.

Og det er IMHO problemet med disse mennesker i toppen af efterretningstjenesterne. Det er ikke så meget at de spionerer, men den totale arrogance de udviser.

Så ja, Alexander burde arbejde Pro Bono.

3
5. august 2014 kl. 11:05

Systemet kan detektere såkaldte avancerede vedholdende trusler eller hackere, der graver sig ind i computernetværk for at stjæle handelshemmeligheder eller for at gøre anden skade.
Altså de samme type hackere Keith Alexander kæmpede i mod i sit arbejde i NSA.

Det er vel lige så meget den type "hackere" han arbejdede sammen med.

2
5. august 2014 kl. 10:51

"tilbyde sin hjælp til virksomheder, der vil beskyttes mod spionage"

Ja, man må jo sige, at han virkelig har vist, hvor dygtig han er til den slags! Eller...

1
5. august 2014 kl. 10:18

Min første tanke da jeg læste det, var:

Jamen.?!..
Snowden gjorde det jo 'Pro Bono'.

K