Tidligere NSA-ansat erkender sig skyldig i 20 års tyveri af følsom data

Illustration: Solar22 / BigStock
NSA ansat har igennem to årtier stjålet 50 terabyte fortrolig data fra adskillige afdelinger af NSA.

En tidligere NSA ansat, som stjal store mængder følsom data og opbevarende det i sit hjem og i sin bil, har netop erklæret sig skyldig. Det skriver The Hacker News. Tyveriet er muligvis det største tyveri af fortroligt, statsligt ejet materiale i USA's historie.

Harold Thomas Martin III nåede at stjæle 50 terabyte, fra adskillige NSA afdelinger. Desuden stod tyveriet på i 20 år, helt fra 1996 til august 2016, hvor han blev andholdt af FBI. Ved ransagning af hans hjem og bil fandt man så mange fortrolige dokumenter, at de kunne fylde seks papkasser.

Harold Thomas Martin III arbejdede også for Booz Allen Hamilton Holding Corp, samme virksomhed som også Edward Snowden arbejdede for, indtil han stjal og lækkede materiale i 2013.

Ved at indrømme sin forbrydelse har Harold Thomas Martin III formodentlig fået en klækkelig strafnedsættelse, da man har nøjes med at dømme ham for en enkelt tiltale for spionage og forkaste de resterende 19. Han anbefales idømt 9 års fængsel af den offentlige anklager.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Simon Mikkelsen

Når NSA gentagende gange har svært ved at holde på enorme mængder data. Er det så mærkeligt at andre også har svært ved det?

Man kan ikke miste det man ikke har, så det gælder først og fremmest om at ligge inde med så lidt som overhovedet muligt.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere