Tidligere Mondo-direktør slipper for insider-sag

Tidligere Mondo-direktør Anders Chr. Andersen slipper med en bøde for ikke at overholde oplysningspligten i forbindelse med aktiehandler.

Blæsten omkring den tidligere Mondo-direktør Anders Chr. Andersen er foreløbigt kulmineret i en meddelelse fra Finanstilsynet, der kort oplyser, at Anders Chr. Andersen kan se frem til en bøde for ikke at have overholdt oplysningspligten i forbindelse en aktiehandel.

»Som jeg har fået det oplyst, betyder det, at Finanstilsynet ikke vil rejse sager om insider-handel eller om uretmæssig berigelse, så jeg får en fartbøde, og det er det,« siger han til Version2.dk.

Anders Chr. Andersen erkendte allerede, da sagen kom frem, at han havde gjort en fejl, men at formålet aldrig havde været at pleje egne interesser, men som forløbet blev videregivet havde Anders Chr. Andersen solgt ud af egne aktier få dage før en meddelelse, der nedskrev forventningerne til Mondos indtjening betydeligt. Det er denne handel med Mondo-aktier, som Anders Chr. Andersen glemte at melde til fondsbørsen.

Jeg er ikke bitter

I forbindelse med sagen gik bølgerne højt i pressen, og Anders Chr. Andersen mistede ikke kun sin stilling i Mondo ? et selskab som han selv har været med til at bygge op, han mistede også sin formandspost i Dansk Industris it-branchefællesskab ITEK. Men Anders Chr. Andersen vil ikke forfølge sagen overfor medierne.

»Jeg er ikke bitter. Nu handler det om at komme videre. Jeg kan alligevel ikke få renset mit navn i medierne, selv om jeg er sikker på, at jeg nok kunne vinde et par sager eller tre,« siger han.

På vej mod overtagelse af fynsk web-firma

Og Anders Chr. Andersen er allerede videre. Han er netop gået ind i en langsigtet overtagelse af den fynske web-virksomhed Incaptiva.

»Planen er at jeg tiltræder som direktør hen over foråret. Jeg har allerede skiftet lidt ud i bestyrelsen og ser frem til at skabe Fyns bedst certificerede arbejdsplads,« siger han.

Selv om Incaptiva på mange måder minder om Mondo, afviser Anders Chr. Andersen dog, at han er i færd med at bygge en Mondo 2.

»Selv om de to virksomheder kan minde om hinanden, så er der store forskelle. Incaptiva er meget store inden for den offentlige sektor ? blandt andet med deres aftale om virk.dk, og det er et forholdsvist nyt marked for mig, og så har de nogle meget dygtige medarbejdere. Jeg vil hellere bygge en virksomhed op, der består af de dygtigste inden for deres felt, end jeg vil gå efter, at det skal være en stor virksomhed,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere