Tidligere Microsoft-medarbejder: »Jeg lyttede til optagelser fra Cortana og Skype på min laptop«

Illustration: photogearch/Bigstock
En tidligere medarbejder har fortalt, hvordan han fik adgang til tusindvis af optagelser fra både Skype og Cortana. Han kunne tilgå samtalerne via en web-app på sin pc og fik tilsendt login-oplysninger på mail.

Et Microsoft-program med det formål at transskribere og vurdere lyd fra Skype og Cortana har kørt i årevis »uden sikkerhedsforanstaltninger«.

Det skriver The Guardian, der har været i kontakt med en tidligere medarbejder.

Han har i løbet af to år gennemgået tusindvis af potentielt personfølsomme optagelser på sin personlige computer fra sit hjem i Beijing.

Det er både optagelser, der er blevet optaget gennem Windows-assistenten Cortana, og Skype-opkald, som den tidligere medarbejder har haft adgang til.

Adgangen skete via en web-app i Google Chrome-browseren på personlige laptops over det kinesiske internet.

Medarbejderne havde ingen sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte data mod kriminel eller statslig indblanding, og de blev endda instrueret i at udføre arbejdet ved hjælp af nye Microsoft-konti – alle med den samme adgangskode for at lette styringen, fortæller den tidligere medarbejder.

Læs også: Microsoft fjerner Cortana-app fra Android og iOS

Medarbejder fik tilsendt login på e-mail

»Jeg vurderede britisk engelsk (fordi jeg er britisk), så jeg lyttede til folk, der havde deres Microsoft-enhed indstillet til britisk engelsk, og jeg havde adgang til alt dette fra min hjemme-bærbare med et simpelt brugernavn og adgangskode«, fortæller han.

Og ud over risikoen for, at en medarbejder kan blive fristet til at misbruge data, er der også risikoen for, at den kinesiske stat kan have fået adgang til dataene.

Den tidligere medarbejder udtaler, at han ved, at når man bor i Kina, »er du allerede kompromitteret i næsten alt«.

Læs også: Kina fjerner al udenlandsk teknologi i landets offentlige institutioner

Sagen blev første gang dokumenteret af Vice, der fik adgang til flere dokumenter, screenshots og lydoptagelser, men nu har The Guardian altså fået kontakt til en medarbejder.

Microsoft har tidligere meddelt, at man har flyttet aktiviteter til ’sikre faciliteter’.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere