Tidligere Microsoft-ingeniør anklaget for at købe gavekort med test-konto

Illustration: Bigstock
En tidligere softwareingeniør er anklaget for at have brugt en QA-testkonto til at stjæle for omkring 10 millioner dollars ved at købe Microsoft-gavekort, som han solgte videre.

Tidligere softwareingeniør hos Microsoft Volodymyr Kvashuk er blevet arresteret for svindel, efter han ifølge anklagerne brugte en testkonto til at købe for omkring 10 millioner dollars i digital møntfod.

Det skriver The Register.

Volodymyr Kvashuk var en del af et hold hos Microsoft, som arbejder med virksomhedens onlinebutikker. Derfor havde han adgang til testkontoen, som var oprettet til at lave kvalitetskontrol i butikkerne.

Læs også: Microsoft advarer mod support-svindlere

Kontoen var sat op, så man ikke kunne bestille fysiske varer med den, men et hul i systemet gjorde, at der ikke var blokeret for købt af digitale møntfoder, herunder gavekort.

Det smuthul brugte Volodymyr Kvashuk til at købe de mange gavekort, som han efterfølgende solgte videre til en lavere pris.

Ifølge anklageskriftet brugte Volodymyr Kvashuk blandt andet pengene til at købe en Tesla til 160.000 dollars, og et hus i Washington til 1,6 millioner dollars.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Nielsen

Hvis manden er uskyldig er hans navn sværtet til for altid ?

Han kan sikkert få en god erstatning som rigeligt kompencere for det i USA.

Men er det ikke noget med, at de troværdige jonalistike reaktioner i Danmark. Meget sjældent bringer navne i straffe sager, selv om de gerne må det. Det er kun i sager hvor sagen, og personen har stor samfunds interesse, man nogle gange bringer navnet, før der er faldet dom i sagen ?

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere