Tidligere medarbejder hos Amazon stjal personlige data fra 106 millioner bankkunder

Illustration: Bigstock
En tidligere ansat hos Amazon kom i besiddelse af navne, adresser, CPR-numre, indkomster m.m. for amerikanske og canadiske kunder hos banken Capital One efter et hackerangreb. Den ansatte er siden blevet identificeret og arresteret.

100 millioner amerikanske og 6 millioner canadiske kunder hos banken Capital One har fået stjålet en eller flere former for personlige data i et hackerangreb. FBI har arresteret amerikanske Paige A. Thompson, der tidligere arbejdede hos Amazon som systems engineer, og anklaget hende for stjæle personlige data fra de millioner af kunder i banken.

Det skriver ArsTechnica.com.

De 106 millioner kunder fra USA og Canada fik under angrebet stjålet personlige oplysninger såsom navne, adresser, indkomster, telefonnumre, og e-mailadresser. CPR-numre på 140.000 mennesker blev også stjålet, og det samme gjorde sig gældende for 80.000 forskellige numre på bankkonti.

De personlige data stammer fra mennesker, der har været kunder hos banken Capital One i perioden mellem 2005 og 2019. Hackeren fik blandt andet fat i oversigter over flere kunders transaktioner og pengeoverførsler over 23 dage fordelt mellem 2016 til 2018.

Den anklagede, Paige A. Thompson, havde eftersigende brugt en VPN fra IPredator og Tor i sit forsøg på at forblive anonym under sin ageren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jonas Schwartz

Hun har tidligere vaeret ansat hos AWS, men baade iflg. Amazon og Capital One, har det ikke kraevet "insighter knowledge" at finde frem til problemerne, som angiveligt har vaeret en miskonfigureret firewall, som Capital One stod for, ihvertfald saa vidt jeg kan se hos flere udenlandske medier.

  • 2
  • 0
#4 Povl Hansen

“Det er vel ret relevant, hvis en medarbejder i et outsoring-datacenter kan tilgå et firmas data”

Helt enig, men som jeg læser var det noget gjorde efter hun ikke mere arbejde for Amazon, så for mig lyder det bare som om Amazon bliver brugt som clickbait

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere