Tidligere medarbejder anklager Snapchat for at fuske med brugerstatistik

Illustration: Virrage Images/Bigstock
En konsulent i brugerrekruttering og firmaet bag Snapchat kæmper om deres Silicon Valley-omdømme i retssag om datamanipulation.

Snapchat har ifølge et søgsmål groft fordrejet deres brugertal for at opnå en højere værdiansættelse under forberedelse til en børsnotering, den såkaldte IPO-proces, der sluttede i marts 2017.

Snap afviser og mener, at kernen i sagen blot er en utilfreds medarbejder, der ikke har noget reelt belæg for sine påstande. Det skriver Business Insider.

Ekspert i brugerrekruttering og -vækst Anthony Pompliano påstår, at Snap Inc. bl.a. har vildledt Alibaba Holding Group med det formål at sikre en 1,4 mia. kr. investering fra den kinesiske e-business-gigant.

Herefter blev Pompliano angiveligt fyret for at udtale sig internt mod den angiveligt fordækte praksis.

Læs også: Dot.com æra tilbage? App med 21.000 brugere værdisat til over 100 millioner kroner

Kæmper for at fremvise statistikker

De nærmere detaljer i sagen er som udgangspunkt beskyttet af en fortrolighedserklæring mellem de to parter, men Pomplianos advokat kæmper i retten for at offentliggøre de berørte statistikker, mens Snap Inc. håber på at bevare deres forretningskritiske oplysninger.

Pompliano ledte brugervækst-afdelingen hos Facebook før hans kun tre uger lange ansættelse hos Snapchat.

Ifølge søgsmålet forsøgte Snap Inc. desuden at presse ham til at overgive fortrolige oplysninger om Facebooks brugertal og har senere gjort det svært for Pompliano at finde arbejde i den californiske it-industri.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere