Tidligere leder forsøgte at skjule Ubers databrud

Illustration: Uber
En tidligere leder for Ubers sikkerhedsteam er anklaget for et forsøg på at skjule informationer om virksomhedens databrud i 2016 overfor den amerikanske føderale handelskommission.

Joe Sullivan, tidligere leder af Ubers sikkerhedsteam, er blevet anklaget for at forsøge at skjule det enorme databrud i 2016, hvor 57 millioner brugeres informationer blev afsløret overfor hackere.

Det skriver CNN.

Ifølge en klage, der blev overdraget til distriktsretten i San Fransisco, tilbød den tidligere leder hackerne 100.000 dollars for at skrive under på en fortrolighedsaftale. I den stod der, at hackerne hverken havde adgang til eller havde gemt noget data fra virksomheden, men det passer ikke.

Derfor er manden nu anklaget for at have gjort et ulovligt forsøg på at skjule sagens indhold fra den amerikanske føderale handelskommission.

Ifølge Bradford Williams, Joe Sullivans talsmand, holder anklagerne ikke vand:

»Sagen handler om en datasikkerhedsundersøgelse hos Uber foretaget af et hold af nogle af verdens bedste sikkerhedseksperter, herunder Hr. Sullivan.«

»Hvis det ikke havde været for Hr. Sullivan og hans hold, så er det sandsynligt, at individerne, der stod bag handlingen, aldrig var blevet identificeret.«

I september 2018 betalte Uber 148 millioner dollars for at afvikle en undersøgelse af databruddet i 2016, som virksomheden er beskyldt for at skjule. Det er den største sum, der hidtil er betalt for et multistats-databrud ifølge Rigsadvokaten i New York.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere