Tidligere ICANN-direktør får toppost i firma der ville købe .org

22. juli 2020 kl. 14:014
Tidligere ICANN-direktør får toppost i firma der ville købe .org
Illustration: World Image | Bigstock.
Ansættelsen har startet en ny diskussion om, hvorvidt de myndigheder, der regulerer internettet og de virksomheder, der forsøger at drive rovdrift på det er for tæt sammenknyttede.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den tidligere direktør for DNS-regulatoren ICANN, Fadi Chehade, er netop blevet med-direktør i et af de selskaber, samme ICANN kun akkurat forhindrede i at opkøbe store dele af verdens .org-domæner tidligere i år. Det skriver The Register.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge det britiske medies analyse, bør det vække bekymring, at der er så kort vej fra den ene til den anden ende af bordet. Specielt fordi det netop var Fadi Chehades involvering i opkøbsforsøget, der rejste røde flag i ICANN om det massive .org-indkøb.

Det endte med, at ICANN vetoede og stoppede opkøbet, men Ethos Capital sidder nu officielt med en hel del insiderviden om reguleringen af området af domænerne og står derfor i en god postion til at prøve igen. Fadi Chehade er da også allerede begyndt at gøre klar til nye .org-opkøb, skriver The Register.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
23. juli 2020 kl. 12:03

Det ser man da hele tiden inden for politik af folk går fra Folketinget direkte til højt betalt stilling i det private ...

Tit nok til, at fænomenet har fået sit eget navn: Revolving Door (jeg er ikke sikker på, om vi har en dansk oversættelse).

Det er klart, at den ekspertise, som man erhverver ved at have beskæftiget sig professionelt med et given område, fint kan finde anvendelse "på den anden side af bordet". Og det inkluderer selvfølgelig også den særlige forståelse af "den anden" part, som følger med.

På den anden side, så kræver det stor moral, og kan rykke magtforhold og give urimelige fordele, samt muligheden for at spille på mindre objektive tangenter.

Det værste er nok, at det kan medføre aspekter af Regulatory Capture (heller ikke her, er jeg sikker på om der findes en dansk oversættelse), altså at dem, som vi regner med kan repræsentere fælles interesser overfor særinteresser, i stedet i praksis vil repræsentere særinteresser overfor fælles interesser. F.eks. fordi at særinteresser har per definition meget mere på spil, og kan derfor bringe meget mere i spil, selvom der også er andre stærke kræfter, som trækker i samme retning.

På den ene side, så skal vi glæde os, når folk kan bringe deres særlige kompetencer i spil, på den anden side, så bliver det hurtigt en farlig cocktail, hvor habilitetspørgsmål nemt kommer til at stå i kø. Det er naturligt at se de seneste gerninger i det nye lys, uanset hvor uberettiget det end måtte være i praksis, og dette tab af troværdighed er et selvstændigt problem.

2
23. juli 2020 kl. 10:13

Det ser man da hele tiden inden for politik af folk går fra Folketinget direkte til højt betalt stilling i det private hvor de kan bruge deres kontakter, hvorfor er det en overraskelse af det også sker her.

1
22. juli 2020 kl. 14:21

Ja det lyder til at han ikke burde kunne få sådan en top post, men man kan jo ikke sige meget udfra ariklen ud over "Hvilke domæner vil de mon have?" og ikke mindst formålet.. Om det er videresalg eller? domæner burde være reguleret på et niveau, hvor private virksomheder ikke kan overtage for meget uanset dog.