Tidligere ICANN-direktør får toppost i firma der ville købe .org

Illustration: World Image | Bigstock
Ansættelsen har startet en ny diskussion om, hvorvidt de myndigheder, der regulerer internettet og de virksomheder, der forsøger at drive rovdrift på det er for tæt sammenknyttede.

Den tidligere direktør for DNS-regulatoren ICANN, Fadi Chehade, er netop blevet med-direktør i et af de selskaber, samme ICANN kun akkurat forhindrede i at opkøbe store dele af verdens .org-domæner tidligere i år. Det skriver The Register.

Læs også: ICANN dropper salg af .org-topdomæne

Ifølge det britiske medies analyse, bør det vække bekymring, at der er så kort vej fra den ene til den anden ende af bordet. Specielt fordi det netop var Fadi Chehades involvering i opkøbsforsøget, der rejste røde flag i ICANN om det massive .org-indkøb.

Læs også: Intern modstand: The Internet Society kræver fuld transparens i salget af .org

Det endte med, at ICANN vetoede og stoppede opkøbet, men Ethos Capital sidder nu officielt med en hel del insiderviden om reguleringen af området af domænerne og står derfor i en god postion til at prøve igen. Fadi Chehade er da også allerede begyndt at gøre klar til nye .org-opkøb, skriver The Register.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenneth Schack Banner

Ja det lyder til at han ikke burde kunne få sådan en top post, men man kan jo ikke sige meget udfra ariklen ud over "Hvilke domæner vil de mon have?" og ikke mindst formålet.. Om det er videresalg eller? domæner burde være reguleret på et niveau, hvor private virksomheder ikke kan overtage for meget uanset dog.

  • 0
  • 0
#3 Jens Beltofte
  • 3
  • 0
#4 Bjarne Nielsen

Det ser man da hele tiden inden for politik af folk går fra Folketinget direkte til højt betalt stilling i det private ...

Tit nok til, at fænomenet har fået sit eget navn: Revolving Door (jeg er ikke sikker på, om vi har en dansk oversættelse).

Det er klart, at den ekspertise, som man erhverver ved at have beskæftiget sig professionelt med et given område, fint kan finde anvendelse "på den anden side af bordet". Og det inkluderer selvfølgelig også den særlige forståelse af "den anden" part, som følger med.

På den anden side, så kræver det stor moral, og kan rykke magtforhold og give urimelige fordele, samt muligheden for at spille på mindre objektive tangenter.

Det værste er nok, at det kan medføre aspekter af Regulatory Capture (heller ikke her, er jeg sikker på om der findes en dansk oversættelse), altså at dem, som vi regner med kan repræsentere fælles interesser overfor særinteresser, i stedet i praksis vil repræsentere særinteresser overfor fælles interesser. F.eks. fordi at særinteresser har per definition meget mere på spil, og kan derfor bringe meget mere i spil, selvom der også er andre stærke kræfter, som trækker i samme retning.

På den ene side, så skal vi glæde os, når folk kan bringe deres særlige kompetencer i spil, på den anden side, så bliver det hurtigt en farlig cocktail, hvor habilitetspørgsmål nemt kommer til at stå i kø. Det er naturligt at se de seneste gerninger i det nye lys, uanset hvor uberettiget det end måtte være i praksis, og dette tab af troværdighed er et selvstændigt problem.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere