Tidligere Google-ingeniør sigtet for tyveri af forretningshemmeligheder

Illustration: photogearch/Bigstock
Anthony Lewandowski har angiveligt downloadet hemmelige filer relateret til Googles brugerdefinerede lidar og selvkørende bilteknologi.

Tidligere Google-ingeniør og serieiværksætter Anthony Lewandowski er blevet anholdt og sigtet for tyveri af forretningshemmeligheder. Han har tidligere været midtpunkt i en retssag mellem Uber og Waymo, der også handlede om forretningshemmeligheder.

Det skriver TechCrunch.

Anthony Lewandowski anklages for 33 tilfælde af tyveri og forsøg på tyveri af forretningshemmeligheder, mens han arbejdede hos Google, hvor han som ingeniør arbejdede på et projekt med selvkørende biler.

Lewandowskis advokater har meldt ud, at ‘han ikke har stjålet noget fra nogen’.

»De omtvistede downloads fandt sted, mens Anthony arbejdede hos Google, hvor han og hans team blev autoriseret til at bruge oplysningerne. Ingen af de angiveligt hemmelige filer blev nogensinde sendt til Uber eller til noget andet firma,« lyder det i udmeldingen.

Hvis Anthony Lewandowski kendes skyldig, risikerer han en fængselsstraf på op til 10 år og en bøde på 250.000 dollars for hver overtrædelse af loven.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Thomas Jørgensen

Tyveri af super vigtige selvkørende forretningshemmeligheder.. ja, helt sikkert. Man prøver åbentbart stadig på at hype "selvkørende teknologi" og tillægge det værdier som det slet ikke har.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere