Tidligere direktør i Google China: Kunstig intelligens vil tage halvdelen af alle jobs om ti år

Det er nødvendigt at ændre hele måden, vi forstår jobmarkedet, mener kendt kinesisk teknolog, der forklarer, hvorfor AI snart er klar til at overtage mange kontorjobs.

Halvdelen af alle jobs alle både kontor- og industrijobs vil forsvinde, da kunstig intelligens kan gøre det lettere, billigere eller hurtigere i løbet af det næste årti, skriver CNBC.

Det er kineseren Kai-Fu Lee, der i dag er CEO i Sinovation Ventures, men har tidligere været i både Apple, Microsoft og siddet som direktør for Google China, der kommer med forudsigelsen.

Kai-Fu Lee påpeger, at det både vil være kontor- og industriarbejdspladser, der bliver overtaget af AIs, men understreger, at kontorjobs er meget lettere for en algoritme at håndtere.

»Kontorjobs er lettere at tage, da de består af mere rene, kvantitative, analytiske processer. Journalister, handlere, telemarketing, salg, kundeservice og analytikere kan alle blive afløst af software,« forklarer han i CNBCs morgenprogram Squawk Box.

Uenighed om AIs fremtid

Kai-Fus holdning er ikke helt i tråd med andre store navne i branchens holdning til, hvor langt udviklingen af AI er kommet - bl.a. på modenhed og gennemsigtighed.

Gartner forudsiger, at i 2020 vil 1,8 millioner jobs blive overtaget af kunstig intelligens, men den nye teknologi vil samtidig giver mulighed for 2,3 millioner andre stillinger - altså et nettooverskud på en halv million.

Det afviser Kai-Fu dog, da han ser robotterne som værende meget mere effektive - og de kan serviceres i massevis, da en enkelt programmør kan lave software til titusindevis af robotter.

Det betyder i hans øjne, at der vil komme til at være mange, der får svært ved at finde job, da maskiner kan udføre deres opgaver, så der skal være fleksibilitet, så folk kan omskoles til de områder, hvor der fortsat vil være brug for mennesker.

Kai-Fu understreger samtidigt, at faktiske menneskelige robotter ikke vil fylde meget i starten, da der i starten mere er tale om usynlig teknologi som softwaren, der skal drive selvkørende biler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder