Tidligere Cyanogen-udvikler: Opdater ikke din CyanogenOS-telefon

Illustration: Cyanogen Inc.
Cyanogen har ifølge en tidligere ansat planer om at opdatere eksisterende CyanogenOS-telefoner med reklame-malware.

Cyanogen oplyste i en meget kort meddelelse over julen, at selskabet stoppede alle tjenester og trak stikket til CyanogenMod - open source-versionen af det Android-baserede operativsystem til mobilen.

Nu advarer en tidligere Cyanogen-udvikler - der på Reddit går under navnet tkannelid - mod at opdatere telefoner med det kommercielle styresystem CyanogenOS.

Det skriver mobilsiden.dk

Læs også: Cyanogen lukker ned og trækker stikket til CyanogenMod

Reddit beretter den anonyme udvikler, at Cyanogen Inc. er gået fra 110 mennesker i juni til omkring 40 mennesker i november.

'På baggrund af den adgang de har, og de ting de diskuterede, da jeg gik - hvis du har en CyanogenOS-telefon og kan slå opdateringer fra, så gør det,' skriver personen i et indlæg.

Tkannelid går videre til at forklare, at Cyanogen Inc. arbejder på en konkurrent til assistenten Google Now, der angiveligt skal fungere som reklameplatform.

Læs også: Grundlægger forlader Cyanogen

'Google Now udnytter det faktum, at din email og kalender og søgeaktivitet al sammen håndteres af Google. Cyngn (Cyanogen Inc. red.) har ikke tilsvarende tjenester, der kan udnyttes. Så de vil bruge adgangen til applikationerne på din telefon til at få adgang til data,' skriver udvikleren på Reddit.

Advarslen vil primært berøre brugere af OnePlus One-telefonen, der har haft CyanogenOS installeret fra starten.

Det vil desuden være muligt for Cyanogen Inc. at skubbe opdateringen ud til brugere uden at bede dem om at godkende først, skriver Reddit-brugeren, der kalder opdateringen for reklame malware.

Læs også: Cyanogen opgiver at sælge en komplet Android og satser i stedet på Android-stumper

Tkannelid understreger, at advarslen gælder det kommercielle styresystem CyanogenOS og ikke open source-versionen CyanogenMod, som nu har mistet både infrastruktur og økonomisk støtte fra Cyanogen-selskabet.

CyanogenMod kommer dog til at fortsætte som LineageOS, oplyste holdet bag projektet juledag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere