Tidligere CSC-direktør bliver bestyrelsesformand

20. december 2012 kl. 16:04
Amerikanske John Walsh fik kun ét år som direktør for CSC i Danmark. Nu bliver han i stedet bestyrelsesformand for de fire danske CSC-selskaber.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som en anden Mr. Fix-it blev John Walsh sendt fra moderfirmaet i USA til CSC’s danske afdelinger og sat ind som direktør i det ombruste firma i november 2011.

Men ét år efter blev han skiftet ud med Jørgen Jakobsen, som efter fire år i CSC Danmark fik direktør-stolen.

I stedet skal John Walsh nu holde snor i de fire danske CSC-selskaber fra en position som bestyrelsesformand. Det skriver CSC i en pressemeddelelse. John Walsh begynder i sin nye rolle til januar, hvor en anden amerikaner, Guy Hains, stopper som bestyrelsesformand efter ti år på posten.

I John Walsh’ tid som direktør for CSC har der været flere fyringsrunder, som skulle bringe omkostningerne ned, efter et blodrødt regnskab for 2011, der gav et underskud 894 millioner kroner. Netop dette år, altså før John Walsh kom til, bød dog også på en benhård arbejdskamp mod fagforeningen Prosa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

CSC kæmper derfor nu for at komme tilbage og få overskud igen, men 2012 bød i den forbindelse på endnu en dårlig nyhed, nemlig at storkunden TDC skiftede fra CSC til indiske Tata.

»De beslutninger, vi har taget, har ikke været lette, men de har alle haft central betydning for at hjælpe CSC tilbage på sporet. I 2013 vil vi fortsætte med at eksekvere planen – og heldigvis har vi de rigtige og de bedste folk til at gøre det, både på ledelsesniveau og i det daglige arbejde for vores kunder,« udtaler John Walsh om turnaround-planen Nordic Dawn i pressemeddelelsen.

John Walsh ny bestyrelsesformand i fire CSC-selskaber

Guy Hains, der er bestyrelsesformand for fire nordiske CSC-selskaber, forlader CSC til nytår. Efter en stor indsats som bestyrelsesformand i over ti år bliver Guy Hains’ nu erstattet af John Walsh, der i forvejen er Vice President & General Manager for CSC i Norden og den baltiske region.

John Walsh bliver således bestyrelsesformand for selskaberne CSC Danmark A/S, CSC Scandihealth A/S, CSC Datalab A/S og CSC Computer Sciences A/S – selskaber, han selvsagt kender indgående i forvejen. Derfor medfører det heller ingen markante ændringer, at det nu bliver John Walsh, der overtager formandsstolen i selskaberne:

“2012 har været et meget travlt år for CSC i Norden og den baltiske region. Vi har taget hul på omstruktureringen af vores virksomhed, og vi har lanceret vores Nordic Dawn-strategi for at sætte fart i vores turnaround og opnå overskud igen. De beslutninger, vi har taget, har ikke været lette, men de har alle haft central betydning for at hjælpe CSC tilbage på sporet. I 2013 vil vi fortsætte med at eksekvere planen – og heldigvis har vi de rigtige og de bedste folk til at gøre det, både på ledelsesniveau og i det daglige arbejde for vores kunder,” siger CSC’s nye bestyrelsesformand John Walsh.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger