Tidligere CFCS-chef undrer sig: Danske bestyrelser er passive på it-sikkerhed

Illustration: Forsvarets Efterretningstjeneste
I et interview med Finans er tidligere chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Lund Sørensen uforstående over for, at det kan være så svært at få cybertruslen på radaren hos bestyrelser og direktioner.

Thomas Lund Sørensen, der er tidligere chef for Center for Cybersikkerhed, undrer sig over danske virksomhedsledelsers manglende evne til at forstå omfanget af cybertruslen.

Det siger han i et interview med Finans.

I dag rådgiver Thomas Lund Sørensen blandt andet bestyrelser og er kollega med den tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste og tidligere departementschef i Forsvarsministeriet Thomas Ahrenkiel.

»Det undrer mig, at det er så svært at gøre det digitale præsent over for bestyrelser og direktioner i det private og offentlige. At gøre truslen forståelig. I den fysiske verden kan alle jo se, at det
indlysende er uacceptabelt, hvis folk stjæler følsomme dokumenter,« siger Thomas Lund Sørensen til Finans.

Han tiltrådte den nye stilling som rådgiver for bestyrelser og deslige med indgangen til november. Hans tidligere arbejdsgiver Center for Cybersikkerhed har endnu ikke fundet en afløser, efter han fratrådte stillingen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Claus Bobjerg Juul

Det er som med politikere.

Vi kan alle se at der er ugler i mosen og at der er røg over det hele, men dem som skal bevise at ilden også er der, enten vil ikke eller vil ikke forfølge de forhold som er strafbare.

Ansvaret høre til i toppen. Så hvorfor skal toppen så ikke bevise deres uskyld? De er blevet hacket, hvorfor skal vi (borgere, aktionære osv.) så forsøge at bevise at toppen er ansvarlig?

Det samme gælder politikere, når vi ved at der er sket en forbydelse, hvorfor skal de øverest ansvarlige så ikke gøres ansvarlige, og hvis de mener nogen længere nede er de reelt ansvarlige så må de intern gøre dette gældende.

Politiet har lov til at bruge dette princip over for borgere der er blevet taget af ATK vogne, så hvorfor ikke også over for virksomhedsledere og politikere?

Something is rotten in the state of Denmark, i tell you.

  • 11
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere