Tidligere ansat: »Apple intimiderer alle, der overhovedet tør overveje at forlade dem«
Apple har ifølge en tidligere ansat samlet private beskeder fra hans iPhone, inden de kort efter fyrede ham for at bryde sin kontrakt.
Anklagen kommer fra Gerard Williams, der er tidligere chefdesigner af chips til Apples mobilenheder.
Det sker ifølge CNBC efter, at Apple har lagt sag an mod Gerard Williams for at have begået kontraktbrud, da han skal have taget viden med sig videre til virksomheden Nuvia, der fremstiller integrerede kredsløb, nærmere bestemt siliciumchips, til datacentre.
Han har ifølge Apples anklage fået »talrige Apple-ingeniører« til at skifte til Nuvia, og så har han brugt sin erfaring fra virksomheden til at »starte en konkurrerende virksomhed, der bygger på netop den teknologi han arbejdede med«.
Apple overvåger ansatte i en »foruroligende« invasion af privatlivet
I Gerard Williams’ svar til Apple stævning anklager han Apple for på ulovlig vis at have skaffet sig adgang til sms'er mellem ham og andre ansatte for at bygge deres sag mod ham op – herunder også beskeder med medarbejdere, der senere blev medstiftere af Nuvia.
Han mener, at Apple længe har draget stor nytte af de kreative kræfter, der former og driver Silicon Valley, og siger, at han »desperat« kæmper for, at tidligere ansatte ikke bliver lukket ude af branchen på grund af klausuler i Apples kontrakter.
I anklageskriftet skrives der også, at denne sag er til for »at intimidere alle Apple-ansatte, der overhovedet tør overveje at forlade dem«. Og at Apples anklager viser, at de overvåger og undersøger ansattes opkald og beskeder, i det, han kalder en »foruroligende invasion af privatlivet«.
Anklagerne kommer i kølvandet på, at Apples ledelse i den seneste tid har gentaget, hvor meget privatlivet betyder for selskabet, og man har prøvet at skille sig ud fra andre virksomheder med et reklamefremstød, der lyder: ’Hvad der sker på din iPhone, bliver på din iPhone’.
Apple har på givne tidspunkt ikke svaret på anklagerne fra Gerard Williams.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.