Tidl. direktør for Google spår: Internettet vil dele sig i en amerikansk og en kinesisk del

21. september 2018 kl. 08:594
Tidl. direktør for Google spår: Internettet vil dele sig i en amerikansk og en kinesisk del
Illustration: Bigstock.
Inden for ti år vil internettet være delt i to, spår Eric Schmidt, tidligere adm. direktør for Google, som mener, at Kina vil få sit eget internet med mere censur og kontrol.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kina vil eje sit eget internet inden for det næste årti. Det spår den tidligere adm. direktør for Google, Eric Schmidt, ifølge CNBC.

»Jeg tror, at det mest sandsynlige scenarie lige nu ikke er en fragmentering men snarere en todeling af internettet i en kinesisk-styret del og en ikke-kinesisk del styret af USA,« sagde Eric Schmidt til en sammenkomst onsdag i San Francisco, hvor blandt andet Jeff Bezos, Bill Gates, Diane Green og Eric Schmidt selv var samlet.

Udtalelsen kommer, mens Google arbejder på en censureret udgave af søgemaskinen målrettet Kina - kaldet Dragonfly. Ifølge The Intercept vil særlige ord og søgninger være blacklistet, ligesom hele hjemmesider som BBC og Wikipedia ikke vil være tilgængelige. Ifølge en senere artikel fra The Intercept vil tjenesten også koble søgninger med brugerens telefonnummer.

Den nuværende direktør for Google, Sundar Pichai, bekræfter, at Google arbejder på en løsning til Kina, men understreger også, at selskabet slet ikke er tæt på en lancering i Kina.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
21. september 2018 kl. 19:56

vores del af nettet er på vej i rotterne, link-spam, advertorials, ikke-markerede sponsorerede artikler, datamining og spamspass - nogle gange ønsker jeg mig enten tilbage til dengang jubii og andre kontrollerede indeks var indgangen til nettet, eller ud i fremtiden, hvor 100.000 kinesiske medarbejdere sorterer alt bralleret fra...

#SurGammelMand

3
21. september 2018 kl. 14:31

Altså det se ud som i dag

1
21. september 2018 kl. 09:43

Nu er Google ikke Internettet. Det er muligt at Google har et krav om at levere søgninger alt efter om du er i Kina eller resten af verdenen.

Internettet består af en lang række IP adresser og protokoller, langt mere end WWW og Google search. At splitte Internettet i 2 er langt mere omfattende.

Kina har i forvejen en stor firewall mod resten af verdenen.