Tiden er ved at løbe ud for klassisk Skype

Illustration: nopparat.k / bigstock
Skype 7 til pc'er vil ophøre med at fungere efter den 1. november.

I begyndelsen af august udsatte Microsoft-ejede Skype at stoppe understøttelsen af Skype 7, også kaldet Skype Classic, efter først at have annonceret, at denne understøttelse ville blive afviklet den 1. september.

Men udsættelsen varer ikke evigt. Nu står det klart, at Skype 7 til pc'er vil ophøre med at fungere efter den 1. november. Dette vil dog ske i bølger over flere måneder, så en del vil nok kunne bruge den klassiske klient i en del uger endnu.

På mobile enheder vil Skype 7-apps indlede udfasninger den 15. november.

Dette fremgår af et opdateret blogindlæg fra Skype.

Selskabet anbefaler brugere, som fortsat benytter de gamle udgaver, at opgradere til Skype 8 eller Microsoft Store-udgaven, som kaldes for Skype 14.

Samtidig lover selskaberne i et separat notat fra Microsoft, at der lyttes til brugernes ønsker og behov. I notater er der oplistet en række forbedringer, som der arbejdes aktivt med i Skype 8, samt en del, som kommer i næste række.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Steffen Nielsen

Siden Skype blev overtaget af Microsoft er det kun gået ned af bakke. Skype for business (tidligere Lynx) tjener dets formål men adskillige andre muligheder har vist sig meget bedre til privat brug, både med samtale og video. Jeg måtte installere en ældre udgave af Skype for blot at kunne besvare et Skypeopkald, da controls til at besvare/afvise opkald forsvandt. Kontakt med Microsoft har været primært enkelvejs, så held og lykke til teamet bag Skype med at "lytte" til folk. Det næste bliver vel at det koster penge at foretage Skypeopkald?

  • 8
  • 0
Hans Nielsen

Når man har et dårligt og et godt produkt, så slår man dem sammen og ødelægger begge 2. I det håb at noget populær kan trække noget dødt.

Tror i dag at der er så mange andre platforme som kan erstatte Skype, at de kun mister deres sidste kunder. Helt normalt telefoni er jo ikke dyrt i dag.

PS. I tilfældet med Windows mobil sætning var der hvis intet, der var populær eller godt. Det var kun Clickbait :-)

  • 1
  • 0
Torben Jensen

Skype kom godt frem dengang det kostede pænt at ringe til den anden side af jorden.
Ikke bare PC til PC, Skype kunne ringe til lokalt nummer i andet land, og det var billigt.

Over de sidste 5 år er smartphones så eksploderet i brug.
Selv på landet i Østen har de smartphones, og der findes nu en længere række af apps der gør det muligt via internettet at snakke med familie og venner på den anden side af jorden.

Som Linux bruger blev jeg skuffet over at Microsoft droppede 32 bit Skype.
Da hardware så blev opgraderet kom Skype tilbage i 64 bit udgave, men jeg bruger faktisk mere smartphone apps til kommunikation nu.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize