Tidal efterforskes for databedrageri i Norge

Illustration: Flickr
Musikstreamingtjenesten Tidal granskes af de norske myndigheder efter flere sager om bedrageri med streamingtal.

Musiktjenesten Tidal er kommet i de norske myndigheders søgelys efter afsløringer af, at virksomheden har fusket med streamingtal.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Den norske centralenhed for efterforskning af økonomisk kriminalitet, Økokrim, bekræfter overfor Dagens næringsliv, at man i øjeblikket efterforsker fire anmeldelser af Tidal Music A/S.

»Anmeldelserne gælder streamingtjenesten Tidal, og der er mistanke om, at nogen har manipuleret med antallet af afspilninger for enkelte sange. Økokrim har iværksat en efterforskning for at få be- eller afkræftet mistanken om manipulation.

Læs også: Norsk teknik-universitet: Tidal manipulerer med lyttertal

Det var Dagens Næringsliv, der tidligere har kunne berette, at Tidal har manipuleret med mindst 320 millioner falske afspilninger af kunstnere som Beyoncé og Kanye West. Kunstnerne og deres pladeselskaber fik som et resultat af svindlen udbetalt for store beløb for deres streamede musik på bekostning af alle andre artister på Tidal.

Økokrim vil ifølge Dagens Næringsliv ikke kommentere på, om der er gjort yderligere fund, som styrker mistanken om strafbare handlinger.

Manipulation af data er i strid med straffelovens paragraf 371 i Norge, og sagen efterforskes som databedrageri. Strafferammen er på to år, medmindre bedrageriet betragtes som værende groft. I det tilfælde vil rammen være på seks år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere