Ticketmaster skal betale millionbøde efter hackerangreb på rival

Illustration: timofeev / Bigstock Photo
Ticketmaster har indrømmet, at selskabet brugte en eks-medarbejder fra et andet billetselskab til at samle informationer om sin konkurrent.

Billetvirksomheden Ticketmaster skal betale 10 millioner dollars i bøde for at bryde ind i it-systemer hos en konkurrerende virksomhed.

Det skriver The Verge på baggrund af en afgørelse fra USA’s justitsministerium.

I sagen har Ticketmaster og dets moderselskab ved navn Live Nation indrømmet, at virksomheden har hyret en tidligere medarbejder fra det rivaliserende billetselskab ved navn CrowdSurge. Medarbejderen blev efterfølgende brugt til at få adgang til CrowdSurges interne systemer ved hjælp af gamle kodeord og brugernavne.

»Ansatte hos Ticketmaster har gentagne gange - og på ulovlig vis - fået adgang til konkurrentens computere uden autorisation ved at bruge stjålne kodeord til ulolvligt at indsamle forretningsoplysninger,« lyder det i forbindelse med afgørelsen fra Seth DuCharme, der er amerikansk advokat, ifølge The Verge.

Anklagerne om ulovlige it-indbrud mod CrowdSurge blev i kendt i offentligheden i 2017, hvor selskabet lavede et antitrust-søgsmål mod Ticketmaster. Efterfølgende har Ticketmaster fyret både den tidligere medarbejder og en chef i virksomheden.

I forbindelse med den nye afgørelse oplyser Ticketmaster overfor The Verge, at virksomheden er tilfreds med afgørelsen på sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Martin Dahl

Det er nu afdækket at Ticketmaster internt har en kultur, hvor man åbenlyst og belønnende tilgik en konkurrents data og systemer, for at ødelægge deres muligheder på markedet.

Var det en sportsgren ville man blive diskvalificeret og udelukket for fremtidig deltagelse.

Men sådan går det ikke altid for virksomheder, der med ledelsens viden og godkendelse benytter sig af åbentlyst kriminelle handlinger til at fremme egen forretning.

Hvad gør de danske spillesteder når de åbner igen? Bliver de ved med at benytte Ticketmaster, som nu helt åbenlyst er et kriminelt foretagende?

Hvad siger Vega?

Hvad siger Royal Arena?

Osv.

  • 10
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere