Ti servere beslaglagt i indsats mod omfattende botnet

Mere end ti centrale servere i et omfattende botnet blev torsdag beslaglagt i en globalt koordineret indsats med Interpol i spidsen.

Cybersikkerhedsmyndigheder er i stigende grad begyndt at finde sammen på tværs af landegrænser og indgår ofte samarbejder med private virksomheder, når jagten sættes ind på internettets mange botnets.

Senest fik botnettet ‘Simda’ kærligheden at føle, da Interpol torsdag stod i spidsen for en række simultane aktioner på tværs af kloden. Myndigheder kunne efter aktionerne beslaglægge ti af botnettets såkaldte ‘command and control’-servere i Holland, samt en række andre servere i USA, Rusland, Luxembourg og Polen, skriver Interpol i en pressemeddelelse.

Læs også: Europol i storstilet politiaktion mod ondsindet botnet

Simda-botnettet, der menes at have inficeret mere end 770.000 enheder over hele verden, har det seneste stykke tid fanget alverdens myndigheders opmærksomhed, da det er i gang med at sprede sig meget hurtigt.

I de første to måneder af i år skal 90.000 nye infektioner i USA alene have fundet sted. Botnettet er fundet i mere end 190 lande, men er mest udbredt i fem lande, herunder USA, England og Rusland.

Læs også: EU vil have en anti-cyberterror-enhed i Europol

»Denne succesfulde operation viser værdien i og behovet for partnerskaber mellem nationale, internationale myndigheder og den private sektor i kampen mod cyberkriminalitetens globale trussel. Med denne indsats har Simda-botnettet taget alvorligt skade og Interpol vil fortsætte arbejdet med at beskytte medlemslandenes borgere mod cyberkriminelle og identificere nye trusler,« udtaler direktøren for Interpol’s cyber-afdeling, IDCC, Sanjay Virmani.

Efterforskningen af Simda-botnettet vil nu fortsætte med at klarlægge identiteten på bagmændene, som angiveligt har kunnet tjene penge på malwaren.

It-sikkerhedsfirmaet Kaspersky har lanceret en tjeneste, så du nemt kan tjekke, om din ip er sat i forbindelse med Simda-botnettet. Tjek det her!

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere