Ti delstater i USA sagsøger Google for brud på konkurrenceregler

Ken Paxton er statsadvokat i den amerikanske delstat Texas. Illustration: Ken Paxton
Texas står i spidsen for et søgsmål mod Google, hvor i alt ti delstater anklager it-giganten for at have overtrådt konkurrencereglerne på annonceområdet.

Ti amerikanske delstater med Texas i spidsen har sagsøgt teknologiselskabet Google for at bryde konkurrencereglerne på området for annoncer.

Illustration: Ken Paxton

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I søgsmålet er Google anklaget for gentagne gange at have misbrugt sin monopollignende magt til at eliminere konkurrence.

Ken Paxton, der er statsadvokat i Texas, har peget på, at Google udnytter, at selskabet både sælger reklamer og finder søgeresultater til brugerne, og ifølge statsadvokaten har det været med til at skade forbrugerne.

»Hvis det frie marked var en baseballkamp, har Google gjort sig til både den, der kaster, slår og er dommer,« siger Ken Paxton i en video på Facebook.

Det er anden gang, at Google bliver ramt af et større søgsmål fra enten føderale eller statslige myndigheder i USA, og statsadvokaten fra Texas har desuden sluttet sig til et tidligere søgsmål mod tech-giganten, der blev præsenteret i oktober fra det amerikanske justitsministerium.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere