Ti delstater i USA sagsøger Google for brud på konkurrenceregler

17. december 2020 kl. 10:113
Ti delstater i USA sagsøger Google for brud på konkurrenceregler
Illustration: Ken Paxton.
Texas står i spidsen for et søgsmål mod Google, hvor i alt ti delstater anklager it-giganten for at have overtrådt konkurrencereglerne på annonceområdet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ti amerikanske delstater med Texas i spidsen har sagsøgt teknologiselskabet Google for at bryde konkurrencereglerne på området for annoncer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I søgsmålet er Google anklaget for gentagne gange at have misbrugt sin monopollignende magt til at eliminere konkurrence.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ken Paxton, der er statsadvokat i Texas, har peget på, at Google udnytter, at selskabet både sælger reklamer og finder søgeresultater til brugerne, og ifølge statsadvokaten har det været med til at skade forbrugerne.

»Hvis det frie marked var en baseballkamp, har Google gjort sig til både den, der kaster, slår og er dommer,« siger Ken Paxton i en video på Facebook.

Det er anden gang, at Google bliver ramt af et større søgsmål fra enten føderale eller statslige myndigheder i USA, og statsadvokaten fra Texas har desuden sluttet sig til et tidligere søgsmål mod tech-giganten, der blev præsenteret i oktober fra det amerikanske justitsministerium.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
17. december 2020 kl. 13:47

Det var ham der lagde sag an mod valgkommissionerne i Georgia m.fl. for at få omstødt valget af Biden, og blev smidt ud af Højesteret på r.. og albuer.

Man må håbe han har mere substans i dette søgsmål.