Test-version af Windows 10 advarer mod installation af Firefox og Chrome

Illustration: Microsoft
Dialogboks afbryder installation af andre browsere med opfordring til at benytte Microsoft Edge i testversion af Windows 10.

Microsoft er begyndt at tage nye midler i brug for at få Windows 10-brugere til at vælge virksomhedens egen Edge-browser.

I en test-version af Windows 10 udløser installationen af andre browsere end Microsoft Edge nu en dialogboks, hvori der står:

»Du har allerede Microsoft Edge -- den sikrere, hurtigere browser til Windows 10.«

Det skriver CNETpå baggrund af en tweet fra udvikleren Sean Hoffman, der opdagede ændringen i en testudgave af kommende Windows 10-version.

Læs også: Microsoft tog over tre måneder om at fixe Edge-bug der kunne lække dine e-mails

Dialogboksen, der kommer frem under installationen giver brugere to muligheder: 'Åben Microsoft Edge' eller 'Installer alligevel'

Sean Hoffman opdagede oprindeligt boksen, da han forsøgte at installere Firefox. Andre Twitter-brugere og CNET skriver dog, at styresystemet opfører sig på samme vis ved installationer af andre browsere som Chrome, Vivaldi og Opera.

Microsoft har udsendt en udtalelse, hvor de understreger, at der er tale om en testversion udgivet til medlemmer af Windows Insider Program. Dog forsvares dialogboksen også.

»Vi tester i øjeblikket denne funktionalitet med insidere udelukkende. Windows Insider Program tillader os at teste forskellige funktioner og få feedback før vi udruller bredt. Kunder mister ikke kontrollen og kan stadig vælge den browser, de ønsker.«

Læs også: Chrome og Firefox har tilladt data-lækage via social-medie-plugins

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Anders Kjær

Det er vel ret beset ikke meget andeledes end Google promoverer Chrome i tide og utide når man besøger deres sites med en konkurrerende browser? Her er det så bare én gang, en tilfreds Edge bruger som mig skal da trækkes med Googles forslag igen og igen :-)

Syntes da mere MS failer BIG TIME med : - anbefalinger af ditten og datten - forsøg på at skifte enkle og velfungerende værktøjer over på universal platformen der så ikke kan det samme. . GRRRR - CandyCrush P.. apps

 • 4
 • 1
#5 Martin Sørensen

Hvis man vil ændre sin standard-browser i den nuværende version af Win10, så kommer der også en popup hvor man skal bekræfte at man rent faktisk vil skifte væk fra Edge. Det skal man ikke med skift af musikafspiller, PDF-læser osv. så Edge har allerede en fremtræden placering.

Den her ændring tror jeg ikke de holder fast i. Der er grænser for hvor meget de kan irritere deres brugere før der bliver ballade.

 • 5
 • 0
#6 Gert Agerholm

"Microsoft har udsendt en udtalelse, hvor de understreger, at der er tale om en testversion udgivet til medlemmer af Windows Insider Program".

Det minder mig om 90'erne, hvor MS indbyggede en "bevidst bug" som fik Windows 3.1 til at blive ustabil og gå ned hvis det var DRDOS som underliggende OS. I retssagen om monopol misbrug sagde MS "Ups, det er noget vi har indbygget i beta udgaven og glemt at fjerne".

 • 8
 • 1
#7 Ditlev Petersen

om fik Windows 3.1 til at blive ustabil og gå ned

Den gik ikke ned. Den kom med en mærkelig fejlbesked, og så kørte Windows videre. Det var netop det, der var så mærkeligt, at en programmør gik fejlen efter med en debugger. Og fandt noget mærkeligt kode, der skulle slå en debugger væk, var "obfuscated" og testede på ligegyldige ting, der kunne afsløre, at det ikke var MS-DOS, som Windows kørte på.

I øvrigt er mit indtryk af Chrome næsten ved at være lige så dårligt, som mit indtryk af Edge. Chrome ER hurtig, men nogenlunde så elegant som en flok elefanter i et hundevæddeløb. Men det behøver Microsoft ikke blande sig i.

 • 6
 • 0
#8 Finn Christensen

Stop det nu Microsoft...

Gnæk gnæk... så genkender vi de gale fra Redmond igen på den dårlig stil og ditto undskyldninger - de bliver aldrig klogere.

Dem med tunnelsyn eller $ i hvert øje er udenfor pædagogisk rækkevidde, således indspark sjældent er muligt.

Gi' dem hver gang dummebøder (Margrethe Vestager) på mia. niveau, således det ses på indtjening, kursen og vækker aktionærer - det virker!

 • 5
 • 0
#9 Kenn Nielsen
 • 1
 • 0
#10 Michael Follin

Så er det ikke helt utænkeligt at der også kan komme en anden "test funktionalitet", med meddelelsen,

Du har allerede Microsoft Windows 10 installeret, det sikrere og hurtigere styresystem installeret.

Hvis Windows opdager en ext4 eller swap partition, på et andet drev.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere