Test: iPhone 7 taber til alle konkurrenterne i batteritest

Ifølge amerikansk forbrugertest befinder iPhone 7 og HTC 10 sig i hver sin ende af skalaen, når det kommer til batterilevetid for de store mobilproducenters nyeste smartphone-modeller.

Hvis man skal tro den britiske forbrugertest virksomheden Which?, så er iPhone 7 sine konkurrenter underlegen, når det kommer til batteritid.

Det viser en ny rapport her få uger efter den nye iPhone 7 er kommet på markedet. I rapporten testes telefonernes batteritid under opkald og internetbrowsing, hvor HTC 10 er den overraskende vinder.

Læs også: iPhone 7: Vandafvisende og uden høretelefonstik

Which? har testet batteritiden på de fire store smartphone-producenter LG, Samsung, HTC og Apples nyeste modeller. I testen sammenligner Which? iPhone 7 med Samsung Galaxy S7, HTC 10 og LG G5 på forskellige parametre.

HTC 10 imponerer

Her står det slemt til for iPhone 7, der ligger sidst i begge tests, hvorimod HTC 10 scorer højest hele vejen rundt.

Således holder iPhone 7 til 712 minutters opkald, hvilket er under halvdelen af den nærmeste konkurrent, Samsung Galaxy S7, der klarede 1.492 minutter. LG G5 scorede 1.579 minutter, mens HTC 10 holdt i 1.859 minutter.

Læs også: Microsoft: Edge er 45 procent mere energieffektiv end Chrome

Når det gælder internetbrowsing på 3G net er batterilevetiden for samtlige telefoner lavere, men også i tættere indbyrdes konkurrence. I testen klarede iPhone 7 615 minutter, mens HTC 10 igen løb med sejren med en browsingtid på 790 minutter.

Lavere kapacitet

For at få det bedst mulige sammenligningsgrundlag kørte telefonerne på de nyeste versioner af deres respektive operativ systemer. Således var iPhone 7 opdateret til iOS 10, mens de tre Android-telefoner kørte på Android 6.0 Marsmallow.

Læs også: Undersøgelse: iPhones oftere ramt af fejl end Android-telefoner

Ifølge nyhedswebsitet Inquisitr har flere brugere dog påpeget, at testen er en smule misvisende.

iPhone 7’s batteri har med sine 1.900 milliamperetimer en lavere kapacitet end de andre telefoner som for eksempel HTC, der kører 3.000 milliamperetimer. Derfor har flere brugere påpeget, at et mere fair sammenligningsgrundlag havde være iPhone 7 Plus, hvis batteri har større kapacitet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jonathan Jørgensen

At der er nogen der syntes at det er en unfair test fordi batteriet er mindre i iPhone 7 er da underligt. Værdien for forbrugeren er da i sidste ende ikke batteriets størrelse, men hvor længe det holder. De 2 ting hænger naturligvis samme men det er helt rigtigt at have fokus på hvor længe det holder.

 • 20
 • 1
#4 Mike Rosoftski

Apple's telefoner er sjældent dem med bedst hardware. De er bare ikke dygtige nok hos Apple. Så det kommer nok ikke bag på nogen, at Deres batteri i iPhone 7 er for småt til at køre telefonens hardware længe nok.

Samsung har ofte den bedste hardware i sine telefoner. De er dygtige og laver gode batterier. De har et lille ubetydeligt problemer med en enkelt models batteri, men de har allerede taget hånd om det. De er virkelig effektive hos Samsung.

Tidligere var telefoner med Windows klart de bedste. Mange regner med de snart får momentum igen, så vi er fri for at høre mere til Apple.

 • 2
 • 5
#7 Deleted User

Må jeg spørge - og jeg håber oprigtigt på et svar - hvorfor lige netop den test er valgt ud og fundet værd at omtale her på V2? Arstechnica har eksempelvis lavet en tilsvarende test, der viser det modsatte.

Jeg spørger fordi jeg virkelig er nysgerrig på hvilke udvælgelseskriterier der arbejdes efter. Som neutralt medie må der hvile et særligt ansvar ift. en afbalanceret nyhedsdækning. Det havde været meget mere professionelt netop at forsøge at perspektivere tingene en smule.

En anden ting - eller i virkeligheden er det måske relateret - der undrer mig er, hvor usagligt kommentarsporet bliver hver gang iPhonen omtales. Man skulle ikke tro at alle disse folk beskæftiger sig professionelt med it til dagligt.

Kunne vi ikke for en gangs skyld hæve niveauet en smule, så vi kunne få en debat der gjorde od klogere?

 • 4
 • 0
#8 Jesper Foldager

De telefoner holder ovarraskende lang tid til tale og browsing. Det meste af tiden er min telefon dog på standby, og så vidt jeg ved er der væsentlig forskel på hvor effektive de er til det. Ville det ikke være relevant at supplere med en test af det? Det må der da være nogen der har testet?

 • 0
 • 0
#10 Deleted User

En anden ting - eller i virkeligheden er det måske relateret - der undrer mig er, hvor usagligt kommentarsporet bliver hver gang iPhonen omtales. Man skulle ikke tro at alle disse folk beskæftiger sig professionelt med it til dagligt.

Nej, det er forstemmende at se, hver gang nogen kommer med kritik af apple, så kommer der straks nogen som påstår at folk ikke ved hvad de taler om og forsøger at trække debatten over på om de f.eks er professionelle.

Jeg kan forstå på dig at enhver der beskæftiger sig professionelt med it til dagligt, aldrig ville kunne finde på at fremhæve negative ting om apple.

 • 1
 • 2
#11 Deleted User

Anmelder lige profilen Mike Rosoftski, som en betalt Samsung "bot" Ret mig hvis jeg tager fejl. ? "Manden er sandsynligvis en udenlandsk Samsung "bot" som er betalt for at lægge gode indlæg ind om Samsung, og nedgøre Appel. "

Helt enig.

Alle og enhver ved, eller burde vide at enhver der kommer med nogen form for kritik af apple, MÅ være en betalt bot.

Apple har ingen fejl og forsøger man alligevel at påstå det og endda tale positivt om et andet produkt, så er der kun én eneste mulighed og det er at man er en betalt bot.

 • 8
 • 0
#12 Brian Hansen

Købte mig 2år gammel iPhone 6 for en uges tid siden, og i forhold til min arbejdstelefon (Lumia 950) holder batteriet ca. dobbelt så længe ved hvad jeg vil kalde almindelig brug. Og batteriet har sikkert set bedre dage på den gamle iPhone. Bemærkelsesværdigt, når nu batteriet på Lumia'en er næsten dobbelt så stort. Jeg er på ingen måde Apple fanboi, men iOS er skruet godt sammen til det formål det har, hvor man måske fornemmer Android er mere "onesize fits all". Windows Phone 10 er helt tabt på gulvet...

 • 3
 • 4
#14 Brian Hansen

Personligt ville jeg være ligeglad med "lad eller lyt" problemet iPhone 7 lider under, da jeg har kørt bluetooth de sidste mange år, men jeg kan nu udmærket se problemet for dem der er vandt til at bruge gammeldags ørepropper med ledning i, og de udgør vel hvad, 99% af alle brugere? Dumt træk, IMO.

 • 0
 • 0
#16 Dennis Krøger

Det er jo andre ting der bliver testet. Begge de tests refereret her bruger telefonens forbindelse (tale og 3G browsing), mens Ars' tests fokuserer på Wifi browsing og WebGL.

Det kan diskuteres hvad der er mest korrekt, jeg kan bare notere mig at jeg mest browser på telefonen mens jeg er på farten, derhjemme bruger jeg min computer.

...Til gengæld er jeg rimeligt ligeglad med taletiden. Det er bestemt ikke det mit batteri bliver brugt på.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere