Test: Internet Explorer 8 Beta 2

Microsoft frigav onsdag den første betaversion af Internet Explorer 8, hvor almindelige brugere kan få en forsmag på den nye browser. Version2 forsøgte at tage et kig.

Microsoft frigav onsdag den anden betatestudgave af Internet Explorer 8, som er den første, der rigtigt viser, hvilke synlige ændringer der er i vente for brugerne.

Internet Explorer 8 har blandt andet fået en ny adresselinje, som i stil med Firefox 3 kommer med flere forslag til websteder, når man indtaster en URL.

I det hele taget hævder Microsoft at have valgt at fokusere på selve navigationen i den nye version, så selskabets fokus især har været på at forbedre 'tabs' eller faneblade i IE8.

Det er således gjort lettere at genåbne et faneblad, man tidligere har lukket og nu har brug for igen, ligesom grupperingen af fanebladene er ændret.

Internet Explorer Beta 2 er tilgængelig på engelsk, tysk, japansk og kinesisk til Windows XP og nyere.

Jeg hentede den engelske version til Windows Vista 32 bit. En fil på omkring 13 megabyte.

Som med de fleste andre opdateringer, der ændrer ved centrale dele i Windows, tager installationen længere tid end installationen af eksempelvis Firefox og kræver også en genstart af pc'en.

Jeg kørte installationsprogrammet, som fungerer mere som en Windows-opdatering end en normal programinstallation. Når man genstarter pc'en, vil man også se Windows Vistas normale skærmbillede for installation af opdateringer.

Efter genstarten burde Internet Explorer 8 have været klar til brug. Programmet åbnede også, men jeg blev næsten omgående mødt med fejlmeddelelsen, at programmet var holdt op med at køre.

Stoppet af sikkerheden

Windows' automatiske fejldiagnosticering oplyste, at programmet var blevet lukket af sikkerhedsfunktionen Data Execution Prevention i Windows Vista. Det er en funktion som er beregnet til at forhindre blandt andet bufferoverløbsfejl i at blive udnyttet af ondsindede programmer.

Efter flere genstarter var fejlen stadig konsekvent. Jeg forsøgte at slå DEP fra for Internet Explorers programfil, men fik stadig den samme fejl. Det er i øvrigt ikke en metode, der kan anbefales, da netop Internet Explorer er et program, der er udsat for den type angreb, som DEP skal beskytte imod.

Heldigvis fungerede afinstallationen i Windows Vista efter hensigten, og Internet Explorer 7 fungerede igen efter en genstart.

Jeg forsøgte at hente en ny kopi af IE8, men installationen havde samme resultat. Efter at have konsulteret andre brugeres reaktioner på den seneste betaversion, kunne jeg konstatere, at andre også havde problemer, men der var umiddelbart ingen med præcis det samme problem.

Ingen fingerpegen

Det er selvfølgelig fristende at pege fingre ad Microsoft i sådan en situation, men det er for tidligt, når der blot er tale om en betaversion.

Der er mange brugere, som har fået betaversionen til at virke, men der vil også som i vores tilfælde være problemer. De kan skyldes de millioner af kombinationsmuligheder med hardware, drivere og andet software, som en ny version af Microsofts software skal fungere sammen med.

Hvis testen viser noget, så må det være, at betasoftware ikke må regnes for at være stabilt. Vi vil forsøge at gentage testen på en maskine med en anden konfiguration, hvis det ikke lykkes at få Internet Explorer 8 Beta 8 til at fungere på den normale test-pc.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere