Tesla-stifter Elon Musk køber Twitter for 300 milliarder kroner

26. april kl. 09:3533
Elon Musk
Illustration: Heisenberg Media/Wikimedia Commons.
Efter en uges spekulation om Twitters fremtid, køber Elon Musk det sociale medie.
Artiklen er ældre end 30 dage

Tesla- og SpaceX-ejer og verdens rigeste mand Elon Musk køber det sociale medie Twitter til den nette sum af 44 mia. dollars svarende til lidt over 300 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Læs også: Ransomware-gruppen REvil ser ud til at være tilbage efter anholdelser

»Ytringsfrihed er grundlaget for et fungerende demokrati, og Twitter er den digitale byplads, hvor spørgsmål, der er afgørende for menneskehedens fremtid, diskuteres,« siger Elon Musk i en pressemeddelelse i forbindelse med handlen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg vil også gøre Twitter bedre end nogensinde ved at forbedre produktet med nye funktioner, gøre algoritmerne til open source for at øge tilliden, besejre spambots og autentificere alle mennesker. Twitter har et enormt potentiale – jeg ser frem til at arbejde sammen med virksomheden og fællesskabet af brugere for at låse det op.«

Læs også: IT-Branchen: Milliarder til dansk forsvar må ikke glemme det digitale

Elon Musks ambitioner om et forbedret Twitter peger ifølge DR's tech-korrespondent Henrik Moltke i retning af tidligere tiders Twitter.

»Han har sagt, at han vil dreje Twitter tilbage til der, hvor det var for 5-10 år siden, hvor der var videre grænser for, hvad man kan sige på Twitter,« siger Henrik Moltke til DR.

33 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
23
27. april kl. 22:49

Der er da i hvertfald nogle politikere, som har brugt deres ytringsfrihed til at skrive ALT og samtidigt modsige sig selv grundigt.

Kan i øvrigt anbefale at læse teksten, hvis man vil se alle tiders mest forvirrede tekst.

20
27. april kl. 18:10

Ytringsfrihed er så 90er-agtigt...

EU truer allerede med at forbyde Twitter hvis censuren fjernes. EU har en lang liste af emner, som man ønsker at øge censuren på.

Hvis Elon Musk går videre med dette vil han komme i direkte konflikt med de venstreliberale regimer i Vesten.

17
26. april kl. 23:39

Han er vel ved at bane vejen til Det Hvide Hus. Han så vel hvordan Trump kom meget langt ved at sprede løgnhistorier på de sociale medier indtil der blev sat en stopper for det.

18
27. april kl. 00:18

Han er vel ved at bane vejen til Det Hvide Hus. Han så vel hvordan Trump kom meget langt ved at sprede løgnhistorier på de sociale medier indtil der blev sat en stopper for det.

Version 2's nye layout mangler muligheden for at give en tommel ned. Jeg forstår ikke alle de der ønsker at lave et karaktermord på Musk.

Og Nej, Trump blev ikke præsident fordi han løj på Twitter. Han blev præsident fordi alle andre politikere grundlæggende var blevet for politisk korrekte og utroværdige.

Le Pen opnåede 40% af stemmerne i Frankrig af samme grund. Ikke fordi franskmændene elsker hende, men fordi de vil ruske op i systemet.

Det er derfor vi mangler frie medier, hvor utilfredsheden kan komme frem uden at blive undertrykt med henvisning til racisme og intolerance. Det vil tvinge eliten til at ændre systemet, før der kommer en en Trump. (Eller gennemtvinge censur)

31
2. maj kl. 14:19

Kjeld Flarup Christensen skrev: Jeg forstår ikke alle de der ønsker at lave et karaktermord på Musk.

Kender du da manden eller er du bare fan af Tesla og SpaceX?

Her er en udtalelse fra en af mine Amerikanske kollegaer om manden og han lyder da som en (u)hyggelig fætter:

I have several friends and former classmates that work or have worked for Tesla and SpaceX, they say the dude is not fun to be around as he swings from friendly to yelling at people without warning and will fire people without explanation. Also if you don't work at least 60hr as a salary exempt employee you won't last 6 months, they expect work life balance to be work first.

32
2. maj kl. 14:53

Mikkel Ekwall skrev:

Her er en udtalelse fra en af mine Amerikanske kollegaer om manden og han lyder da som en (u)hyggelig fætter:

I have several friends and former classmates that work or have worked for Tesla and SpaceX

Så du kender nogen der kender nogen der har haft dårlige oplevelser med en arbejdsplads?

Altså, jeg er ikke i tvivl om at Musk er en ubehagelig person men bevisførelsen du lægger for dagen er altså tyndere end Se & Hørs.

33
2. maj kl. 15:27

Jan Gronemann skrev: Altså, jeg er ikke i tvivl om at Musk er en ubehagelig person men bevisførelsen du lægger for dagen er altså tyndere end Se & Hørs.

Hvorfor er du ikke i tvivl om at manden er en ubehagelig person?

Bevisførelse? Du kan da bare selv tage kontakt til nogle tidligere ansatte ved Tesla eller SpaceX, dette er ingen hemmelighed mig bekendt. Jeg tror ikke engang manden selv lægger skjul på denne type adfærd over for hans ansatte.

22
27. april kl. 22:40

Vel - det var bare et eksempel på at de sociale medier har påvirkning af opinionen, som i yderste konsekvens kan påvirke en såkaldt demokratisk proces. Du er måske ligeglad med at løgne og vanvittige konspirationsteorier skal ha frit spil ?

29
29. april kl. 16:55

Her er det jo dig som leverer konspirationsteorien og endda en dårlig en af slagsen. Man skal nemlig være født i USA for at blive præsident, så det kræver en ændring af forfatningen at få adgangen. Det var jo derfor Trump m.fl. insisterede på at Obama skulle vise sin fødselsattest frem.

Musk skulle også afgive kontrollen med SpaceX og sikkert også andre af sine virksomheder, da de har kontrakter med de føderale myndigheder. The Boring Company har også kontrakter med flere stater, så den vil også være problematisk, da den også er afhængig af føderale godkendelser.

25
28. april kl. 16:32

Anton Lejsgaard skrev: Du er måske ligeglad med at løgne og vanvittige konspirationsteorier ..

Problemet er at afgøre om det er tilfældet eller ej. Vil du selv have lov til at afgøre det - eller skal det være big tech, der er nanny for dig?

Ja, løgne og konspirations teorier skal have frit spil.

15
26. april kl. 18:04

Penge er der jo nok af derude. Efter flere års ekstremt ekspansiv politik kan man vist godt sige "alt for mange". Musk's primære talent er nok evnen til at finde frem til pengene, dvs. indgyde investorer tro på hans projekter. Vi får så se om de kommer til at indgå i en kommende destruktion af kapital. Det er nok en meget nærliggende mulighed.

11
26. april kl. 13:51

Elon Musk er lidt af en idealist.

Først så besluttede han sig for at lave en elbil på et tidspunkt hvor alle andre ikke ville.

Og nu hans free speech initiativ.

Man kan sige, at han er hvor Google var for 20 år siden med "Do no evil". Lad os håbe at han aldrig bliver voksen!

6
26. april kl. 13:02

Ytringsfrihed er grundlaget for et fungerende demokrati, og Twitter er den digitale byplads, hvor spørgsmål, der er afgørende for menneskehedens fremtid, diskuteres,

Det forekommer mig vildt at han helt uironisk kan stå og snakke om ytringsfrihed og demokrati i en kontekst hvor han som ene mand kan få lov til at købe, eje og dermed styre retningen for et helt socialt netværk. Du er en del af problemet, Musk.

24
27. april kl. 23:38

Det forekommer mig vildt at han helt uironisk kan stå og snakke om ytringsfrihed og demokrati i en kontekst hvor han som ene mand kan få lov til at købe, eje og dermed styre retningen for et helt socialt netværk. Du er en del af problemet, Musk.

Vi er jo blevet forsynet med vrøvl og vås fra Tvitter i utallige år af bl.a. den storskrydene trompet, såååh.. Elon Musk - en fantastisk sælger - har nu spist[1] den mest effektive vås- og kampagnemaskine, man kan forestille sig ;)

[1] .(https://jyllands-posten.dk/debat/tegning/ECE13956689/dagens-tegning-takeaway/)

12
26. april kl. 14:03

Så hvis man ejer noget og dermed styre retningen for et helt socialt netværk, så kan man ikke samtidig have ytringsfrihed??

Og det giver mening for dig?

Man kunne ikke f.eks. styre det i retning af ytringsfrihed?

8
26. april kl. 13:28

Husk nu at halvdelen af prisen er betalt af D.J. Trump mod at han får ubegrænset adgang til Twitter igen. Blot en mulighed ;-)

16
26. april kl. 18:23

Husk nu at halvdelen af prisen er betalt af D.J. Trump

Har du noget dokumentation for det? Trump har sit eget social media initiativ og aktierne i det faldt da Twitter købet blev offentligtgjort.

13
26. april kl. 14:12

Og han lyver næsten aldrig.....

3
26. april kl. 12:17

nøgleordene er: autentificere alle mennesker

Hvis dét virkelig lykkes - dvs. at alle (kan) stilles til ansvar for deres ytringer - så er meget vundet!!

30
29. april kl. 17:06

nøgleordene er: autentificere alle mennesker

Mon ikke blot han mener at alle mennesker skal have adgang til at få det blå mærke, som indikerer at personen er autentificeret.

En måde at gøre dette på er at kræve betaling for det. En overførsel på et lille beløb, f.eks. $5, og så verificeres afsenderen mod offentlige adressedatabaser.

Vil man ikke have det blå mærke, kan man blot undlade at betale.

26
29. april kl. 00:04

Hvis dét virkelig lykkes - dvs. at alle (kan) stilles til ansvar for deres ytringer - så er meget vundet!!

Hvad forstås ved at stilles til ansvar for deres ytringer? Skudt ved daggry?

4
26. april kl. 12:52

nøgleordene er: autentificere alle mennesker

Hvis dét virkelig lykkes - dvs. at alle (kan) stilles til ansvar for deres ytringer - så er meget vundet!!

Ja, og måske særligt for regimer, som ikke bryder sig om at modstandere og borgere kan ytre sig mod regimet.

7
26. april kl. 13:15

Hvis alle personer skal autentificere sig, og ikke er anonyme - betyder det, at enhver får adgang til personens identitet og adresse, og kan fysisk møde op på adressen, hvis de er uenige? Eller, er det kun for udvalgte "i jakkesæt"?

Bliver der eksempelvis frit adgang for mafien, til at få oplyst navnene, hvis de kommer med et politiskilt? Hvilke landes politi får adgang - også Rusland?

Jeg skal nok lade være med at sige noget negativt om Putin ;)

14
26. april kl. 17:52

I princippet ja! Men pointen er at man ikke skal skrive / ytre ting man ikke vil stå ved - samt - at man nok (forhåbentligt) er mindre tilbøjelig til at lukke lxxx ud når man ikke er anonym.

19
27. april kl. 07:38

Der er ret mange steder i verden hvor den fri debat er afhængig af at modstandere af de siddende magthavere kan skrive ting uden at skulle "stå ved dem".

5
26. april kl. 12:56

at modstandere og borgere kan ytre sig mod regimet.

Det er kun et midlertidigt problem. Borgerne vil blive så begejstrede over de nye muligheder, at de vil holde op med at kritisere. Og de levede lykkeligt til deres dages ende.

2
26. april kl. 12:00

Måske kan Elon Musk største gave til menneskeheden vise sig at være ytringfrihed på de sociale medier og ikke rumfart, elbiler og satellitbaseret internet.

1
26. april kl. 10:29

Helt konkret er det vist kun bestyrelsen som har godkendt opkøbet, og nu er det så op til aktionærerne om de vil sælge til ham

Det gør de vel nok

Så bliver spændende at se hvad han kan bringe til mediet

27
29. april kl. 08:08

Søren Theilgaard skrev: Helt konkret er det vist kun bestyrelsen som har godkendt opkøbet, og nu er det så op til aktionærerne om de vil sælge til ham

Det gør de vel nok

Så bliver spændende at se hvad han kan bringe til mediet

Må indrømme at jeg ikke forstår købet. Musk har gang i mange gode projekter, men opkøb af sociale platforme, kan jeg ikke se fidusen i. Og hvorfor skal twitter laves om? Hvis Musk købte Dark Web for at indføre større frihed med autentificering, vil det være til at forstå. Musk projekt, at private sorteres og registreres efter deres ytringer, mens at kriminelle og terrorister aldrig registreres, går kun ud over forkerte.

28
29. april kl. 08:54

Jens D Madsen skrev: købte Dark Web

Hvordan skulle han kunne købe the Dark Web?