Tesla-biler får Atari-klassikere med i næste software-opdatering

Illustration: wikimedia
Arkadespillet Pole Position vil gøre brug af bilens rat, skriver Elon Musk, der håber også at kunne inkludere Tempest og Missile Command i spilpakken.

Snart bliver det formentlig muligt for Tesla-ejere at spille de klassiske arkadespil Pole Position, Tempest og Missile Command på display-skærmen i deres Tesla.

Det skriver The Verge.

Atari-klasikere bliver nemlig en del af den amerikanske virksomhed Teslas næste software-opdatering til Tesla-ejere, skriver virksomhedens administerende direktør, Elon Musk.

Han skriver samtidig, at han håber på at inkludere Tempest, Missile Command og racerspillet Pole Position. Styringen af sidstnævnte vil være forbundet til bilens rat - når bilen står stille, tilføjer Tesla-direktøren.

Læs også: Tesla-ejer chatter med sin bil via Slack

Atari-spillene bliver sandsynligvis kun første bølge af bilspil, da Elon Musk også opfordrer spiludviklere til at ansøge ved Tesla.

Opdateringen lander ifølge Musk om omtrent fire uger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Kiefer

Jeg bliver simpelhen så træt hver gang jeg ser Elon Musk lave den slags stunt. Tesla burde tage og fixe deres i forvejen ikke særlig gode software.

Vi har lige pt. en Model X, der efter seneste softwareopgradering igen laver spøjse ting.

Hvis bilen føler sig ensom, så går bilalarmen igang, og det gør den så med 8-10 minutters intervaller. Blinklyset, ja lyden kommer ca. hver 2. eller 3. gang vi bruger blinklyset. Når man går fra bilen, låser døren og tror det hele er slukket, ja så fortsætter radioen med at spille...

Jeg kunne blive ved med alle mulige mærkelige fejl. Den sjoveste de havde på Model X, var nok den gang, når man trykkede på fjernbeeningen for at åbne venstre bagdør, så åbnede højre bagdør.

Og alligevel bruger Tesla udviklertid på at lave alt muligt unødvendigt gøjl..

/Martin

 • 8
 • 0
#4 Martin Kiefer

Joda, det er da en spørgsmål om hvor man placerer de udviklingsressourcer man har til rådighed.

Den afdeling der laver Model X software har helt tydeligt ikke ressourcer nok, ellers ville en software med så mange banale fejl forhåbentlig aldrig nå ud igennem kvalitetstesten.

Det har taget Tesla 5 år at opdatere navigationssoftwaren fra Garmin til noget Opensource. Men det er den så heller ikke blevet bedre til at finde vej af...

/Martin

 • 8
 • 0
#5 Ditlev Petersen

Altså, engang kunne man affyre Harpoonmissiler, selv om affyringsnøglen ikke var sat i. Så at bruge kræfter på "missile command" i stedet for at få det basale til at fungere, lyder ikke som en god prioritering. Spil bør slet ikke være i nærheden af styregrejet.

 • 7
 • 0
#6 Jan Olesen

Det styrker min holdning til at en tesla kan betragtes som en "smartphone på hjul".

Det er måske meget fedt på den korte bane, men jeg tænker at sammenligningen også kan bruges på lifecycle og dermed værdiansættelsen.

Hvor længe lover tesla at holde softwaren ajour på deres biler? 12 månede efter sidste nysalg?

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere