Regeringen fremlagde torsdag en ny terrorpakke, som tilfører knapt én milliard kroner til politiet, PET og Forsvarets Efterretningstjeneste. Terrorpakken omfatter 12 konkrete punkter.
En del af planen omhandler efterforskningskapacitet, flere ressourcer til at forebygge radikalisering i fængslerne og en styrkelse af politiets indsatsstyrke. Men der er også flere punkter, som handler om teknologi.
Ifølge planen bliver der afsat 150 millioner kroner til PET og politiet, som blandt andet skal bruges til anskaffelse af et nyt fælles it-baseret analysesystem, som kan 'udnytte de betydelige datamængder' til at imødegå terrortrusler.
Derudover skal politiet og PET styrkes i forhold til overvågning af sociale medier. Det skal også ske via et it-system, som skal hjælpe med at opdage truende eller mistænkelig adfærd.
»Militante aktivister er meget aktive på nettet. På baggrund af det, der skete i Paris, har vi taget initiativ til ny lovgivning, som skal myndighederne tidssvarende redskaber,« sagde statsminister Helle Thorning Schmidt på et pressemøde torsdag.
Der skal også etableres et system, som kan bruges til at behandle digitale spor i form af eksempelvis fotos fra borgerne eller video fra overvågningskameraer.
Regeringen vil også gennemføre en undersøgelse af, hvorvidt brugere af taletidskort fremover kan registreres for at undgå, at kriminelle kan kommunikere anonymt.
»Kriminelle bruger i dag taletidskort. Vi vil undersøge, om vi kan lave en form for registrering, men det vil kræve noget lovgivning,« sagde justitsminister Mette Frederiksen på pressemødet torsdag, hvor terrorpakken blev fremlagt.
Forsvarets Efterretningstjeneste skal også have tilført 415 millioner kroner, som blandt andet skal gå til at øge efterretningstjenestens kapacitet til dekryptering af krypteret kommunikation.
Dertil kommer flere ressourcer til databehandling og analyse, ligesom Center for Cybersikkerhed skal styrkes med flere personaleressourcer til rådgivning af private og offentlige virksomheder om sårbarheder i industrielle systemer.