Terrordømte brødre har udført NemID-svindel for millioner

arkivbillede Illustration: Louise Olifent
Et brødrepar, der tidligere er blevet dømt for forsøg på terrortræning, spiller centrale roller i en række sager om NemID-svindel for millioner.

To brødre, der tidligere er dømt for terror, har spillet centrale roller i flere sager om NemID-svindel for millioner mod danske borgeres konti.

Det skriver DR Nyheder.

Brødrene blev i 2019 dømt for databedrageri af særlig grov karakter for at have svindlet eller have forsøgt at svindle ofre for otte millioner kroner. I den forbindelse blev brødrene idømt henholdsvis 3,5 og 5 års fængsel.

I februar 2020 blev den yngste bror prøveløsladt, og ifølge politiet gik han derefter i gang med med NemID-svindel igen som en del af en større gruppe. I den nye sag er der ifølge DR Nyheder svindlet for et tocifret millionbeløb, og der er angiveligt mere end hundrede danske ofre.

Læs også: Brugernes computere på biblioteket står pivåbne for hackerangreb

Læs også: Kommune sætter ind mod keylogger-sårbarhed: »Det er jo sjusk fra vores side«

Svindlen er foregået ved, at gruppen har installeret keyloggere på bibliotekscomputere, der opfanger alle tryk på tastaturet. Herigennem har gruppen høstet bruger-id og adgangskoder på ofrene, når de har brugt computerne, og efterfølgende har de kunne bruge oplysningerne til at følge med i, hvor mange nøgler der er tilbage på ofrenes nøglekort.

Den yngste bror blev i juni 2020 anholdt igen sammen med en gruppe på ti andre mænd. Han blev igen sigtet for databedrageri af særlig grov karakter for svindel med NemID og sidder i dag varetægtsfængslet.

Når nøglekortet er ved at være opbrugt, har bagmændene kunne holde øje med ofrenes postkasser og fiske de nye nøglekort op, som så kan bruges til at få adgang til ofrenes bankkonti.

Læs også: Hacket for 270.000 kroner: Nogen fik banken til at sende nyt NemID-nøglekort til Ronja

Læs også: Bankerne sjusker med NemID-nøglekort: Kostede ung lærer 270.000 kroner

Læs også: Sjusk med NemID-nøglekort: Derfor udgør bankerne det svageste led

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere