Terrordømte brødre har udført NemID-svindel for millioner

7. december 2020 kl. 10:284
De offentlige computere på Gladsaxe Hovedbibliotek
Illustration: Louise Olifent.
Et brødrepar, der tidligere er blevet dømt for forsøg på terrortræning, spiller centrale roller i en række sager om NemID-svindel for millioner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

To brødre, der tidligere er dømt for terror, har spillet centrale roller i flere sager om NemID-svindel for millioner mod danske borgeres konti.

Det skriver DR Nyheder.

Brødrene blev i 2019 dømt for databedrageri af særlig grov karakter for at have svindlet eller have forsøgt at svindle ofre for otte millioner kroner. I den forbindelse blev brødrene idømt henholdsvis 3,5 og 5 års fængsel.

I februar 2020 blev den yngste bror prøveløsladt, og ifølge politiet gik han derefter i gang med med NemID-svindel igen som en del af en større gruppe. I den nye sag er der ifølge DR Nyheder svindlet for et tocifret millionbeløb, og der er angiveligt mere end hundrede danske ofre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svindlen er foregået ved, at gruppen har installeret keyloggere på bibliotekscomputere, der opfanger alle tryk på tastaturet. Herigennem har gruppen høstet bruger-id og adgangskoder på ofrene, når de har brugt computerne, og efterfølgende har de kunne bruge oplysningerne til at følge med i, hvor mange nøgler der er tilbage på ofrenes nøglekort.

Den yngste bror blev i juni 2020 anholdt igen sammen med en gruppe på ti andre mænd. Han blev igen sigtet for databedrageri af særlig grov karakter for svindel med NemID og sidder i dag varetægtsfængslet.

Når nøglekortet er ved at være opbrugt, har bagmændene kunne holde øje med ofrenes postkasser og fiske de nye nøglekort op, som så kan bruges til at få adgang til ofrenes bankkonti.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
7. december 2020 kl. 14:53

Tør man håbe på, at politikerne nu fatter, at der ikke er behov for flere adgange til at sniffe data (og lim), når PET ikke kan bruge dem, de allerede har?

Nej, det tør man ikke.

2
7. december 2020 kl. 13:48

Ja, og skodderne mellem dem og Politiet, er fuldstændigt vand-, lyd- og lufttætte.

1
7. december 2020 kl. 11:31

PET skriver mest fristile om trusselsbilleder. Eller?