Terma indgår 10-årig kontrakt med det amerikanske militær: Skal levere beskyttelse til flere afgørende flytyper

Selvbeskyttelsessystemet fra danske Terma er blevet valgt som standardløsning på det amerikanske flyvevåbens F-16-fly, som vi også kender fra det danske militær. Illustration: Bigstock
Terma skal levere systemer til amerikanske militærfly de næste 10 år.

Den danske virksomhed Terma skal i de kommende ti år udruste en række af USA's militærfly. Aftalen lyder på svimlende tre milliarder kroner og er den største konstrakt i virksomhedens historie.

Det skriver Finans.

Konkret drejer det sig om et selvbeskyttelsessystem, der skal bruges af det amerikanske luftvåbens F-16-fly, A-10-fly og Hercules-transportfly.

»Det er et kæmpe gennembrud for os, fordi det amerikanske flyvevåben jo er ekstremt meget større end alle andre. Vi er megastolte efter så mange års hårdt arbejde. Det betyder meget for vores brand,« siger Termas adm. direktør, Jes Munk Hansen til Finans.
https://www.version2.dk/sites/all/modules/ing/mi_toolbar/images/Bold.png
Terma har tidligere været udsat for avancerede hackerangreb, hvor man formoder, at kinesisk-sindede hackere på underleverandører til Joint Strike Fighter-programmet.

Læs mere om det her: Avancerede malware-programmer gnavede løs i fire år, inden angreb blev opdaget

Det er dog ikke den eneste gang, at virksomheden har været i søgelyset. Ingeniørens it-medie om offentlig digitalisering, DigiTech, har tidligere beskrevet, hvordan Terma landede en it-kontrakt i milliardklassen, fordi Forsvaret angiveligt ikke kan skifte leverandør uden at krænke netop Termas rettigheder.

Kontrakten handlede om drift, udvikling og vedligehold af Søværnets kampinformationssystem, C-Flex, som Terma i forvejen leverede.

Læs mere om det her: Forsvaret fanget i it-kontrakt til en milliard: Kan ikke skifte leverandør uden at krænke Termas rettigheder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere