Telmore til kunderne: Undgå den nye digitale signatur

Den nye digitale signatur, NemID, er for besværlig og for dyr for virksomhederne, der vil bruge den. Sådan lyder det fra teleselskabet Telmore, der direkte beder kunderne at holde fast i den gamle løsning.

Gør os og dig selv en tjeneste, og opgrader den nuværende digitale signatur nu, inden den nye ankommer til juli. Så kan du nemlig bruge den gamle løsning i to år og undgå NemID så længe.

Sådan lyder en opsigtsvækkende opfordring fra teleselskabet Telmore til de 700.000 kunder. Den kommende digitale signatur er nemlig ikke god nok, lyder begrundelsen.

»Vi synes ikke, at den sidder lige i skabet i første forsøg. Den nye digitale signatur er for besværlig med engangskoder på et kort, man skal bruge hver gang. Det er ikke brugervenligt i en digital verden,« siger Telmores pressechef Michael Koch.

Pr. 1. juli skifter den officielle digitale signatur i Danmark til løsningen NemID, hvor man skal bruge engangskoder fra et lille papkort, der bliver tilsendt efter behov, sammen med en personlig adgangskode.

Og den løsning er altså for bøvlet, mener Telmore.

For dyr for Telmore

Derudover vil det koste teleselskabet mange penge, hvis alle kunderne skifter til NemID. Enten én krone pr. login, eller 3,12 kroner pr. bruger om året.

»Hvis vi skal med i ordningen, vil det koste os langt over to millioner kroner. Det er alt for dyrt, og det synes vi ikke, den er værd,« siger Michael Koch, der ikke har tal på, hvad det koster Telmore at bruge den nuværende digitale signatur.

Telmore er ejet af TDC, der stod for digital signatur fra 2004 til 2009, hvor DanID, ejet af PBS, overtog opgaven.

Men den forbindelse har intet som helst med Telmores kritik at gøre, understreger pressechefen.

»Der er ikke noget politisk eller religiøst i det. Vi tænker kun på vores kunder og synes ikke, at løsningen er moderne nok, og at den er for dyr. Når næste generation af NemID kommer, så kigger vi naturligvis på det igen,« siger han.

I dag kan kunderne hos Telmore logge ind på deres konto med enten telefonnummer og kodeord eller med digital signatur. Men den nuværende løsning, der er udviklet af TDC og baseret på en nøglefil, som bindes til en computer, har også gennem årene fået meget kritik.

»Den nuværende løsning er heller ikke optimal. Så vi glæder os bare, til der kommer en udpræget brugervenlig og meget sikker løsning,« siger pressechefen, der ikke har et bud på, hvordan den løsning mere præcist skal designes.

I meddelelsen til kunderne, der ligger på forsiden af Telmore.dk, skriver firmaet desuden, at det ikke er dokumenteret, at den nye løsning skulle være mere sikker end den gamle.

Læs DanID's svar i artiklen 'DanID afviser Telmore-kritik: Papkort er den bedste løsning' via linket herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere