Telia ophæver datagrænse på danske iPhones

Det stærkt kritiserede datagrænse på 300 megabyte gratis trafik om måneden for danske iPhone-ejere med et Telia-abonnement forsvinder nu. Kun en brøkdel af brugerne bliver dog berørte.

Nu kan de danske iPhone gå amok i surf-rus.

Den øvre grænse på 300 megabyte gratis datatrafik om måneden for danske iPhone-ejere med et Telia-abonnement bliver nemlig ophævet. Det skriver business.dk

Der har været en del kritik af grænsen på de 300 megabyte fra de danske iPhone-abonnenter, særligt fordi iPhonen netop er specielt velegnet til online-brug.

Telia har eneret på at distribuere den nyeste iPhone 3G i Danmark. Ændringen af trafikgrænsen gælder fra 1. november.

Langt de fleste iPhone-brugere vil ifølge business.dk ikke mærke noget til manglen på trafikgrænse. Det er nemlig kun en brøkdel af brugerne, som har et dataforbrug på over 300 megabyte, vurderer Telia.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jesper Lund Stocholm Blogger

Langt de fleste iPhone-brugere vil ifølge business.dk ikke mærke noget til manglen på trafikgrænse. Det er nemlig kun en brøkdel af brugerne, som har et dataforbrug på over 300 megabyte, vurderer Telia.

Spørgsmålet er jo reelt, hvad [i]årsagen[/i] er til, at det kun er en brøkdel, der når grænsen.

I mit tilfælde skyldes det, at jeg holder øje med, om jeg bruger for meget trafik. Jeg tror dog ikke, at jeg vil komme i nærheden af grænsen selvom den nu forsvinder - men det bliver dejligt at blive fri for overhovedet at tænke på det.

 • 0
 • 0
ab ab

Jeg er helt enig med Jespers problematisering af Telias skråsikre holdning om, at loftet på 300MB trafik per måned ikke har været et problem for brugerne, fordi så få har overskredet det. For mig virker det rimeligt logisk, at folk vil tilpasse deres dataforbrug efter en afregningsmodel, hvor de skal til at betale kassen for hver enkel megabyte efter de har "ramt loftet".

For mit eget vedkommende har Telias 300MB loft været et af de to afgørende argumenter for (endnu) ikke at anskaffe en iphone.

Sjovt nok har "argumentationen" og dens selv-refererende egenskaber en vis lighed med et argument, der ofte fremføres, når folkene bag en webside skal forklare, hvorfor de ikke behøver at understøtte W3C-standarder: "99% af vores brugere anvender Internet Explorer, derfor behøver vi ikke understøtte andre browsere"...

 • 0
 • 0
Martin Jakobsen

Man har jo siddet og talt megabytes hele tiden for ikke at skulle til at betale en kæmpe bunke penge. Der er en masse ting jeg har valgt IKKE at gøre fordi jeg ikke ville bruge de 300 mb.

Det er klart at med deres ekstra komprimeret af grafik på websites hjælper det da på det. men hvis man sidder og surfer en times tid om dagen under transport, rykker det alligevel på en måned.

 • 0
 • 0
Steen Nordsmark Pedersen

"Ikke blot er der stadigvæk en grænse, prisen for at overskride den er uhyggelig, 1250 kr per GB"

Hvor er det lige du ser dette? Du må meget gerne smide et link.

De steder jeg har læst om denne "nyhed" (iphoneguide.dk) har der stået at du har ubegrænset forbrug, men hvis du ryger over 10GB så blinker der en lampe hos Telia som får dem til at kontrollere at du ikke misbruger dit net...

 • 0
 • 0
Alexander Wang

selskabet 3 har en pakke de kalder "surf"

..der er et loft på "hele" 100mb.

Det er noget af en skuffelse at man ikke bare kan betale et flatrate-beløb om måneden og så er det det.

Konsekvensen af deres prispolitik er, for mit vedkommende, at jeg slet ikke bruger Internettet på min telefon ..desværre.

I øvrigt forsøger de at "krydre" tilbudet med gratis Skype og windows live messenger ..ikke rigtig sagen når man trives bedst med FOSS. ..er det mon forresten konkurrenceforvridende?

 • 0
 • 0
Daniel Gertsen

Vedr. 3's surf-pakke, så bliver den markedsført misvisende af 3's sælgere (i hvert fald én).

Da jeg købte min sidste 3-telefon blev jeg tilbudt deres Surf-pakke af sælgeren, og da jeg spurgte om den dækkede ubegrænset surf til fx G-mail, Google Maps og YouTube, var svaret "Ja, naturligvis, du kan surfe alt det du vil!"

Da jeg efterfølgende fandt ud af at der var et loft på 100 Mb, brokkede jeg mig naturligvis til 3's kundeservice over den misvisende og bedragende sælger, men fik svaret at "det stadig er ubegrænset, det koster bare et gebyr pr. Mb. over 100 Mb" - så ifølge dem, kan de åbenbart markedsføre pakken som ubegrænset surf, så længe man rent praktisk godt KAN surfe ubegrænset, blot ikke til den pris pakken koster.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere