Telia: Nu bliver 4G brugt mere end 3G

Der er for alvor kommet hul igennem datahastighederne på de danske mobilnet med 4G. Hos Telia bliver der nu hentet flere megabyte data via 4G-forbindelser end med 3G-netværket.

De tre danske mobilnetværk - drevet af TDC, 3 og Telia/Telenor - er i gang med en omfattende forvandling fra 3G til 4G, der også mere korrekt er kendt som LTE.

Og hardwaren, der understøtter 4G er tilsyneladende også klar i danskernes hænder. Ved udgangen af 2013 kunne Telia i hvert fald måle, at der blev hentet lige så meget mobildata gennem selskabets 4G-netværk som i 3G-netværket. Det skriver Telia i en pressemeddelelse.

»Det er en milepæl for os, at 4G-netværket nu har overhalet 3G. Det teknologiske tronskifte skyldes i høj grad, at stadig flere smartphones og tablets i dag kan benytte 4G. Samtidig har populære services som Spotify og HBO fået flere danskere til at efterspørge og udnytte de høje datahastigheder på 4G,« udtaler Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia - og glemmer åbenbart at nævne Netflix.

I løbet af 2013 steg mængden af data hentet via Telias 3G-netværk med 20 procent, mens trafikken over 4G-netværket blev firedoblet.

Samtidigt er hastigheden i 4G-netværket blevet hævet, ved at bruge frekvenser fra det efterhånden mindre brugte 2G-netværk, så man nu kan forvente download-båndbredde på mellem 17 og 71 megabit/sekund, når man har 4G-dækning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere