Her er tabletten med dansk 4G: 8,9 tommer Samsung Galaxy Tab med 80 Mb/s download

Den første tablet med LTE/4G kommer nu på det danske marked. Telia er klar med Samsungs nye Galaxy Tab 8,9.

Den nye version af Samsungs 8,9 tommers tablet, Galaxy Tab 8.9, kommer nu på det danske marked med indbygget understøttelse for LTE, der også markedsføres som 4G.

Ifølge Telia, som nu har lanceret Galaxy Tab 8.9, kan selskabets 4G give hastigheder på op til 80 megabit download og 5 megabit upload. I praksis skal man dog ifølge Telia ikke forvente mere end 40 megabit download.

Tabletten er den første på det danske marked, der understøtter LTE, som ifølge Telia på nuværende tidspunkt dækker 75 procent af befolkningen. Det vil sige, at de største byer i Danmark er dækket af LTE.

Læs også: Her er svaghederne: Det fortalte Apple ikke om ny iPad

Galaxy Tab 8.9 er en opdateret version af Samsungs første tablet, som ud over LTE har fået Android 3.2, der er beregnet til tabletter, mens den første udgave måtte nøjes med en modificeret version af Android 2.3.

Tabletten skiller sig også ud fra de fleste andre på markedet ved at have en indbygget mobiltelefon, så den kan bruges til mobilopkald og sms.

Telia lancerer den første tablet, der understøtter 4G

I dag lancerer Telia den første tablet, som kan udnytte Telias hurtige 4G-datanetværk, som dækker 75 procent af befolkningen. Samsung Galaxy Tab 8,9” er en del af den udvikling, hvor hardware, der understøtter 4G, bliver mere og mere udbredt.

Telias 4G-netværk er efterhånden så fintmasket, at man opnår rigtig god dækning i store dele af landet. Det betyder, at mobiliteten og friheden ved det super hurtige mobile netværk kommer til sin ret. Derfor er det naturligt, at der er fokus på ny hardware, som understøtter den frihed og de muligheder, 4G-netværket giver.

”Den seneste tid har vi bemærket, at udviklingen inden for tablets har fået stor opmærksomhed fra vores kunder og i medierne. Ligesom mange ønsker mulighed for at benytte vores lynhurtige 4G-netværk på pc’en, har vi oplevet, at denne tendens nu i høj grad også omfatter tablets. Vi er derfor superglade for i dag at kunne imødekomme vores kunders efterspørgsel med den nye Samsung 4G Tab,” siger Michael Bech, salgsdirektør i Telias mobilforretning.

Hastighed og ydeevne følges ad
Samsung Galaxy Tab 8,9” vidner om, at 4G er fremtiden. Det hurtige 4G-netværk gør det muligt at streame film i fuld HD, sende mails og surfe på nettet samtidig fra tablet’en, og det stiller selvfølgelig krav til både skærmen og teknikken bag.

”Vi glæder os utrolig meget til at lange den nye 4G tablet over disken. Vores kunder får en fantastisk oplevelse med tab’en, når de er koblet på vores 4G-netværk. Der er tale om en højopløsningsskærm, som både kan vise billeder og HD film af ultrahøj kvalitet. Touchskærmen reagerer lynhurtigt, når du skifter mellem de forskellige vinduer, som 4G-netværket gør det muligt at arbejde i. Vores kunder får et rigtig godt udbytte af vores 4G-netværk og den nye Samsung 4G Tab,” uddyber Michael Bech.

Fakta:
Størrelse:
Skærm: 8.9”
Tablet’ens dimensioner:
22.6 cm x 17,5 cm x 0,9 cm
Batteri:
12 timer (Standby: 400 timer)
Operativsystem:
Android 3.1, Honeycomb
Skærm:
Opløsning: 1280 x 800 pixels
Kamera:
Kameraopløsning: 3.0 megapixels, placeret på bagsiden

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jan Lunddal Larsen

"Det hurtige 4G-netværk gør det muligt at streame film i fuld HD, sende mails og surfe på nettet samtidig fra tablet’en, og det stiller selvfølgelig krav til både skærmen og teknikken bag."

Det stiller vel også krav til det tilladte dataforbrug i de abonnementer Telia sælger.

 • 6
 • 0
#4 Jan Gundtofte-Bruun

Det stiller vel også krav til at der er et sted hvorfra man kan streame film i fuld HD kvalitet.?

Ærligt spørgsmål: Når vi nu undtager NetFlix og Hulu (som kun sender til US), undtager YouTube (for de eneste film de har lader til at være Bollywood action), nå ja og undtager DR (som hverken leverer HD eller et inspirerende udvalg), hvordan udnytter folk så disse glorværdige muligheder? Streamer de rippede film fra egen hjemme-medie-server?

 • 4
 • 0
#6 Lars Smidt

Problemet med den nye iPad er ikke den danske 4G infrastruktur som sådan, men det at 4G kan bruges på forskellige frekvenser. I USA bruger de andre frekvenser end vi gør i DK til 4G (LTE).

OT: Lækkert med noget hardware der kan gøre brug af nettet med høj fart, men bedre hvis vi får mulighed for noget HD udvalg i DK som eksempelvis Hulu/Netflix eller endda en dansk tjeneste.

 • 2
 • 0
#7 Jakob Damkjær

http://www.theregister.co.uk/2012/03/08/ipad_4g/

"It's worth noting that the terms 2G, 3G and 4G have no legal definition, so anyone is free to call their handsets anything they like. In the USA it's common to claim HSPA+ as "4G", and it seems the latest iPhone 4S firmware even throws up a "4G" logo when connected to such a network. In Europe we consider that to be 3G, with 4G being LTE*. The International Telecoms Union used to say that "4G" had to be over 100Mb/sec, but has relaxed that rule in the face of overwhelming misuse of the term."

Så eftersom ITU har afslappet reglen om at 4G skulle være over 100 Mbs så er der da absolut ingen grund til at kalde HSPA+ for 3G for det er en post UMTS/HSPA standard specielt fordi nogle LTE implementeringer (som fx. Telias LTE net i Danmark) har en lavere eller ens hastighed som HSPA+....

NB! "muligt at streame film i fuld HD" desuden er det en interesant detalje ved mange HD film dimser at de ikke angiver hvilken HD komprimering de er istand til at håndtere...

Fx. kan Xbox 360 klare 1080p30 niveau 4.1 med high profile. Hvor fx den nye Apple TV kan vise 1080p30 niveau 4.0 high profile og hvor den nye iPad og iPhone4S kan klare 1080p30 niveau 4.1 med high profile.

http://www.apple.com/iphone/specs.html "Video formats supported: H.264 video up to 1080p, 30 frames per second, High Profile level 4.1 with AAC-LC audio up to 160 Kbps"

Hvorfor er det at næsten alle telefoner bare vise "HD video" i specsne istedet for at vise hvilken kvalitet som de faktisk kan vise (oversigt over h.264 hd specs kan ses på wiki siden her. http://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC#Levels)

Men hvorfor er det relevant ? jo for hvis man ser på wiki siden over h.264 video komprimering så er maks båndbredte på 1080p30 niveau 4.0 high profile er 25 Mbit.

Så hvis en dims ikke kan klare at decomprimere mere end h.264 1080p30 niveau 4.0 high profile, så er LTE skønne spildte kræfter... for de 25 Mbit som den datastrøm kan indeholde vil en HSPA+ forbindelse fint kunne klare med de 30-40 Mbit som den teknologi kan håndtere.

PS! desuden er der en lille totalt fucked up detalje ved LTE som gør at der med ret stor sandsynelighed ikke kommer en "world LTE dims" ever... fra den refererede el reg artikel

"Unlike 3G, which resides in the same band internationally, or 2G, which runs in a handful of bands, LTE is heavily fragmented with more than 32 different recognised bands."

 • 2
 • 1
#9 Anonym

Ud fra hvad der her skrives om den, repræsenterer den hvad jeg har brug for af kommunikation på mit skrivebord.

Om den kan overføre film i HD er lidt irrelevant for mig, det vil alligevel ikke være en mulighed, før end den er forældet, og jeg alligevel skal have et andet apparat.

Jeg ser frem til at få den i hånden.

 • 1
 • 0
#10 Kim Andersen

Jakob. Hvorfor er det interessant? selve maskineriet/dimsen kan jo ikke vise den h.264 high profile alligevel. Så om den kan decomprimere den til noget den kan vise, giver da mening, omend det er væsentlig ringere kvalitet.

 • 1
 • 0
#12 Jakob Damkjær

Hvis man nu beamer det eller har kabel til en hd storskærm/projektor så er det noget der påvirker kvaliteten om det er niveau 3.0 eller 4.1, baseline eller highprofile man viser.

NB! Jesper, nye software plejer også at inkludere de seneste sikkerhedsopdateringer. Men dem er du så heller ikke interesseret i ? eller opdateringer der fikser problemer med ældre versioner af softwaren ? eller de nye features nye versioner af softwaren giver ? eller de apps som kræver at man har den nye version af OSet ?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere