Opdateret: Telia-kunder uden dækning i Storkøbenhavn

En fejl i et fiberkabel giver lige nu problemer for Telia-kunder i Storkøbenhavn. Fejlen ventes rettet inden klokken 16.

Telias kunder i Storkøbenhavn risikerer at være uden dækning. En fejl i et fiberkabel i Ørestaden får skylden

»Vi har ved 10-tiden lokaliseret en fiberfejl ved et kabel i Ørestaden. Det berører København og Storkøbenhavn. Der er sendt folk derud, som arbejder intenst på problemet,« siger kommunikationschef i Telia, Mette Honoré, til Version2.

Mette Honoré oplyser, at fejlen påvirker 30-40 mobilsites, hvilket betyder, at 30-40 master forventes at være berørt. Kunder, der befinder sig geografisk i nærheden af disse master vil derfor ikke have nogen dækning.

Telia oplyser løbende om nedbruddet på Telia.dk og firmaets Facebook-side.

Det er blot få dage siden, danskerne sidst oplevede et telenedbrud. I weekenden var 3's kunder således uden dækning.

Opdateret 14:00

Telia oplyser, at fejlen er sket efter et kabel er blevet gravet over på Ellebjergvej i København SV. Kablet udgjorde forbindelsen mellem Telias to hovedsites i Ebjy og Ørestaden.

Nedbruddet påvirker 2G-trafikken i de områder, hvor de 35 mobilsites er placeret. Disse kunder vil automatisk ryge over på 3G-nettet, oplyser Mette Honoré.

Bredbånds- og fastnetkunder vil kun være berørt i tilfælde af overbelastning af netværket, og kan muligvis opleve længere svartider på internettrafikken.

Nogle erhvervskunder i Brøndby-området skulle efter sigende også være berørt at nedbruddet, da deres eneste internetforbindelse ligger på det fiberkabel, der er blevet gravet over. Mobil-, bredbånds- og fastnetkunder har fortsat dækning, da Telias system har en redundant forbindelse.

»Det var ikke helt så galt, som vi i første omgang havde troet. De er i øjeblikket i gang med at reparere, og vi regner med at alt virker igen som normalt kl. 16 i dag,« siger Mette Honoré til Version2.

Fiberkablerne skal splidses sammen, som det teknisk hedder, når man reparerer glasfiberkabler. Hver enkelt fiber, der er tyndere end et menneskehår, skal smeltes sammen ved en temperatur på 3.000 grader. I de overgravede kabler, skulle der ifølge Telias chef for infrastruktur i Danmark, Lars Balck Jensen, være 96 fiberforbindelser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere